חיפשת:

טו בשבט בית הלל ובית שמאי

בית הלל ובית שמאי – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/בית_הלל_ובית_שמאי
"בית הלל" הוא כינוי לקבוצת תלמידיו של הלל הזקן ו"בית שמאי" הוא כינוי לקבוצת תלמידיו של שמאי הזקן. קבוצות תלמידים אלו היו בנות פלוגתא קבועות שפעלו בסנהדרין בתקופה המקבילה פחות או יותר לתקופת שלהי בית המקדש השני וחורבנו. שתי הקבוצות השתייכו לזרם הפרושי, שדגל במסורת התורה שבעל פה, ונתנו לגיטימיות זו לזו, על אף מחלוקתיהן ההלכתיות. מונחים אלה מוזכרים כיום כדי להצביע על גישות המתאפיינות בהשקפת עולם קיצונית לכאן או לכאן …
ראש השנה לאילן: ביאור דעת הרב דוד כהן זצ"ל 'הרב הנזיר' בשורש ...
https://www.machonso.org › hamaayan
באחד בשבט ראש השנה לאילן כדברי בית שמאי. בית הלל אומרים בחמשה עשר בו. יש לשים לב שכל ראשי השנה, חלים בתחילת חודש, אך ראש השנה לאילן יוצא דופן. לדעת בית שמאי ...
בכח או בפועל? מתי חל ראש השנה לאילנות וקצת על מסקנות ששישנסקי
https://hitbonenut.net › archives
היא מהווה את אחת המחלוקות המרכזיות בין בית הלל ובית שמאי. ... בית שמאי טוענים כי ט"ו בשבט, כלומר ראש השנה לאילנות, צריך להתקיים בראש חודש ...
מדוע שמחים וחוגגים בט"ו בשבט? - אתר הרב מרדכי אליהו
https://harav.org › תורת הרב › סרטונים
והנה, הגמרא אומרת במסכת ראש השנה (ב' ע"א), מדוע נקבע יום זה בתאריך של ט"ו לחודש שבט, ומביאה מחלוקת בית שמאי ובית הלל, וז"ל: "באחד בשבט ראש השנה לאילן כדברי ...
מלחמת בית הלל ובית שמאי | הרב מרדכי הוכמן | בית המדרש | אתר ישיבה
www.yeshiva.org.il › midrash › 5932
ובית שמאי כולם הסכימו על אלו השמונה עשר גזירות באותו היום והוחלט כך, וגזרו שמונה עשר דבר. והושוו בית שמאי ובית הלל באותו יום בשמונה עשר הלכות ולא נפלה ביניהם מחלוקת אפילו באחת מהן.
מאמרים - ט"ו בשבט - פארק נאות קדומים
https://www.n-k.org.il/all-you-need-to-know/index-articels/tu-beshvat
קיימת מחלוקת בין בית הלל לבין בית שמאי לגבי ראש השנה למעשרות האילן. לפי בית שמאי, מדובר בא' בשבט ובית הלל גרס כי התאריך חל בט"ו בחודש מכיוון ויש להיצמד לזמן בו 'מתחממים' המים ומתחילים לעלות בעץ.
ראש השנה לאילן | תורת הר עציון
www.etzion.org.il › he › holidays
Jan 24, 2017 · 2. יום ט"ו בשבט עצמו נקבע כראש השנה לאילן. ייתכן ששאלה זו קשורה למחלוקת בית שמאי ובית הלל. לפי בית שמאי, שבט הוא ראש השנה לאילן באופן עצמאי. אם כן, התאריך א' בשבט מתאים יותר.
כל מה שרצית לדעת על טו בשבט | היגיון בשיגעון
www.zeevgalili.com › 2011/01/13262
Jan 15, 2011 · הויכוח במשנה בין בית שמאי ובית הלל מעורר שאלה: מנין נובעת המסורת של ט"ו בשבט כראש השנה לאילן? השאלה מקבלת משמעות יתר לאור הקושיה המתעוררת בתלמוד (מסכת ראש השנה יד, ע"א) "ראש השנה לאילן מאי טעמו?"
ראש השנה לאילנות כדברי בית הלל (והלכה כמותם) - tipid1blog
https://tipid1blog.wordpress.com › a...
ט”ו בשבט הוא תאריך חקלאי–הלכתי בארץ ישראל, המצוין בלוח השנה העברי כראש ... והגמרא מעלה אפשרות שר' עקיבא נהג לחומרה כשיטת בית הלל ובית שמאי.
ט"ו בשבט | צמיחה בארץ הצבי - מחלוקת בית שמאי ובית הילל - YouTube
https://www.youtube.com › watch
בס"דלתורמות צרו קשר - 0528119460 (לאה זנג) ...
ט"ו בשבט (מועד) | יהדות ומסורת
https://tipid11.wordpress.com/2014/01/14/טו-בשבט-מועד
Jan 14, 2014 · התאריך המקובל לראש השנה לאילן הוא ט"ו בשבט, אם כי בית הלל ובית שמאי נחלקו בשאלה זו. לתאריך זה השלכות כמעט לכל המצוות התלויות בארץ ובכלל זה: ערלה, ביכורים, תרומה, מעשר ראשון, מעשר שני, מעשר עני ...
ט"ו בשבט
https://daat.ac.il › hodesh › tubishvat
באחד בשבט ראש השנה לאילן, כדברי בית שמאי; בית הלל אומרים: בחמשה עשר בו. ... הטבלה שלפניכם מציגה את המחלוקת בין בית שמאי לבין בית הלל.
מאמרים - ט"ו בשבט - פארק נאות קדומים
www.n-k.org.il › all-you-need-to-know › index
קיימת מחלוקת בין בית הלל לבין בית שמאי לגבי ראש השנה למעשרות האילן. לפי בית שמאי, מדובר בא' בשבט ובית הלל גרס כי התאריך חל בט"ו בחודש מכיוון ויש להיצמד לזמן בו 'מתחממים' המים ומתחילים לעלות בעץ.
בית הלל ובית שמאי - ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org › wiki › בית_...
מרבית המחלוקות בין בית הלל לבין בית שמאי הן האם לגזור גזירות חכמים מחמירות על העם (דעתם של בית שמאי) או גזירות מקלות יותר, אם בכלל (דעתם של בית הלל). ברוב ...
איך נוצרה מחלוקת לגבי ראש השנה לאילן? היכן המסורת מסיני?
https://www.yeshiva.org.il › ask
כולל ט"ו בשבט, כי בתורה יש רק ראש השנה אחד, והוא חודש האביב, ... בית שמאי ובית הלל החליטו לדון בדבר ולהגדיר את התאריך המדוייק, וכך נוצרה המחלוקת.
בית הלל ובית שמאי – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › בית_הלל_ובית
הרב מרדכי הוכמן, מלחמת בית הלל ובית שמאי, באתר ישיבה. הרב יצחק אייזיק הלוי, דורות הראשונים חלק א כרך ג - סוף החשמונאים עד נציבי רומא, תקופת התנאים, בית שמאי ובית הלל, באתר HebrewBooks.
ט"ו בשבט (מועד) – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › ט"ו_בשבט_(מועד)
ט"וּ בשבט, חמישה-עשר בשבט, ראש השנה לאילנות או ראש השנה לאילן (בלשון ה משנה) הוא מועד ב לוח העברי המצוין ביום ט"ו בחודש שבט, ומציין את ראש השנה למניין השנים של פירות האילן ב ארץ ישראל . לציון זמן ...
בין בית שמאי לבית הלל [אשכול של ויקמן] - בחדרי חרדים
https://www.bhol.co.il › forums › topic
נתיחס עתה לתוכנן התמציתי של שתים משיחותיו של הרבי לגבי ט"ו בשבט. פעמים רבות מדבר הרבי בהקשר לט"ו בשבט על מחלוקת בית שמאי ובית הלל לגבי ראש השנה לאילן.
ט"ו בשבט (מועד) | יהדות ומסורת
tipid11.wordpress.com › 2014/01/14 › טו-בשבט
Jan 14, 2014 · התאריך המקובל לראש השנה לאילן הוא ט"ו בשבט, אם כי בית הלל ובית שמאי נחלקו בשאלה זו. לתאריך זה השלכות כמעט לכל המצוות התלויות בארץ ובכלל זה: ערלה, ביכורים, תרומה, מעשר ראשון, מעשר שני, מעשר עני ...
מלחמת בית הלל ובית שמאי | הרב מרדכי הוכמן | בית המדרש ...
https://www.yeshiva.org.il/midrash/5932
ובית שמאי כולם הסכימו על אלו השמונה עשר גזירות באותו היום והוחלט כך, וגזרו שמונה עשר דבר. והושוו בית שמאי ובית הלל באותו יום בשמונה עשר הלכות ולא נפלה ביניהם מחלוקת אפילו באחת מהן.
כל מה שרצית לדעת על טו בשבט | היגיון בשיגעון
www.zeevgalili.com/2011/01/13262
Jan 15, 2011 · הויכוח במשנה בין בית שמאי ובית הלל מעורר שאלה: מנין נובעת המסורת של ט"ו בשבט כראש השנה לאילן? השאלה מקבלת משמעות יתר לאור הקושיה המתעוררת בתלמוד (מסכת ראש …
ט"ו בשבט (מועד) – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/ט"ו_בשבט_(מועד)
ט"וּ בשבט, חמישה-עשר בשבט, ראש השנה לאילנות או ראש השנה לאילן (בלשון המשנה) הוא מועד בלוח העברי המצוין ביום ט"ו בחודש שבט, ומציין את ראש השנה למניין השנים של פירות האילן בארץ ישראל. לציון זמן זה כראש-שנה ישנה השפעה על קיום המצוות התלויות בארץ, הנוהגות בפירות האילן. חלקן תלויות בגיל העץ, כגון ערלה ונטע רבעי, וחלקן תלויות בשנה באופן כללי, כגון ביכורים, מעשר שני ומעש…
ט"ו בשבט - הרצאת תשנ"ו [00/01/1996] - נח זבולוני
https://ranaz.co.il › notPublished › ar...
ט"ו בשבט לפי המקורות - ראש השנה לאילן, במשנה של ראש השנה פרק א' משנה א' נאמר: באחד בשבט ראש השנה לאילן, דברי בית שמאי, ובית הלל אומרים בחמישה עשר בו".