חיפשת:

פאבה

פאבה, Greek FAVA - יוון והאיים
https://www.greece-islands.co.il › fava
פאבה יוונית בצילום, פאבה מטברנת Kalimataria. ... מפוצלת yellow split peas ולזן האחר והיוקרתי שלה lathouri הגדל בעיקר באי סנטוריני, ונקרא פאבה סנטוריני.
פאווה - הגרסה היוונית לחומוס - מתכונים - הארץ
www.haaretz.co.il › food › recipes
Jul 13, 2016 · להגשת המנה יוצקים לקעריות מרק 5-4 כפות לכל מנה. מפזרים מלמעלה בצל, פלפל חריף, זיתים ואורגנו, מטפטפים שמן זית ומיץ לימון ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. כדי לחמם קרם פאווה מוכן שנשמר במקרר, מביאים ...
מתכון לפאבה: "חומוס" יווני טעים וקל מאפונה צהובה - מאלטי
https://malti.walla.co.il › item
חברים הפתיעו אתכם ובאו לארוחה קלילה? יש לנו מתכון קל וטעים לחומוס "פאבה" יווני, שעשוי בכלל מאפונה צהובה, שדורשת בישול קצר ולא זקוקה להשריה.
פאבה יוונית טבעונית - ממרח יווני על בסיס אפונה צהובה- ללא גלוטן
https://theveganati.com › greek-fava-...
מי מכם שעוד לא ניסה פאבה, מדובר בממרח שאוכלים ממש כמו חומוס. אפשר להתייחס אליו כאל פירה עם ערך חלבון גבוה. או ממש כאל חומוס. מגוון התוספות שניתן ...
פאבה – ממרח אפונה צהובה יווני - בישול טבעוני שמח
https://www.happyvegan.co.il › פאבה-...
אני עדי כהן סימן טוב, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני. בקרו באתר למידע על הכנת פאבה יווני, צפו במתכונים ובסדנאות בישול.
מתכון פשוט ונהדר לממרח פאבה - xnet
xnet.ynet.co.il › articles › 0,7340,L-5335551,00
Aug 27, 2018 · פאבה שלי הוא הכי בעולם: מתכון פשוט ונהדר לממרח האפונה היווני גם אתם חזרתם מיוון מאוהבים במקבילה המקומית לחומוס, שעשויה מאפונה צהובה? טל סורסקי מסביר לכם איך להכין את הממרח בשיא הקלות
פאבה - ממרח אפונה צהובה יווני - מה יש לאכול
www.tals-cooking.com › פאבה
Aug 05, 2018 · אז אחת המנות שאכלנו היתה פאבה – ממרח אפונה צהובה שמאוד מזכיר במרקם חומוס. אז אחרי שחזרתם לארץ ומצאתם אפונה צהובה, ראשית יש לשטוף אותה היטב תחת זרם של מים עד שהמים מפסיקים להיות עכורים וחוזרים ...
פאבה שלי הוא הכי בעולם: מתכון פשוט ונהדר לממרח האפונה היווני
https://xnet.ynet.co.il › ... › דגנים וקטניות
פאבה שלי הוא הכי בעולם: מתכון פשוט ונהדר לממרח האפונה היווני. גם אתם חזרתם מיוון מאוהבים במקבילה המקומית לחומוס, שעשויה מאפונה צהובה?
פאווה - הגרסה היוונית לחומוס - מתכונים - הארץ
https://www.haaretz.co.il › recipes
קרם פאווה הוא אחד המאכלים המפורסמים והמזוהים ביותר עם האי סנטוריני, הוא למעשה התשובה היוונית לחומוס. מתכון מתוך הספר: "גרקו - מטבח יווני"
פאבה - ממרח אפונה צהובה יווני עם טופינג טבעוני משגע! - דובדבנים של ...
https://adishapira.co.il › פאבה-ממרח-אפו...
החומוס היווני. אהבה ממבט שני.ככה זה.בכל זאת לפעמים הרגלים, טעמים, תיבולים, לא מאפשרים לנו להפתח למשהו אחר וחדש. פאבה – ...
ממרח אפונה צהובה יווני - פאבה - מה יש לאכול
https://www.tals-cooking.com › פאבה
מכירים את זה שאתם נוסעים לחופשה בחו״ל, נניח ליוון, ומגלים מאכל חדש שלא הכרתם, פאבה (Fava) ומתאהבים ואז חוזרים לארץ ומייד רצים לחפש בחנות ...
מתכון לפאבה, כשלא מתחשק חומוס - מלא מפה לפה - הארץ
www.haaretz.co.il › food › nuritpeled
Jan 12, 2021 · שעועית פאבה תיקרא באזורנו פול ירוק, אבל במטבח היווני, אפשר למצוא קרם פאבה עתיק ושורשי, כך שאפשר בקלות להקבילו לממרח החומוס שלנו. אך הממרח או הקרם היווני מתבסס בעיקרו על אפונה צהובה.
פאבה, Greek FAVA
https://www.greece-islands.co.il/pages/fava.html
פאבה מהאי היווני אנדרוס. להלן המתכון הבסיסי ולאחריו הצעות ורעיונות להגשה, מצרכים: 500 גרם אפונה צהובה יבשה מפוצלת מסוג lathouri או סוג מקומי אחר. 2 בצלים לבנים גדולים חתוכים גס 3-5 שיני שום – על פי הטעם 2 ליטר מים גרידת לימון + מיץ מלימון אחד כ 3/4 עד 1 כוס שמן זית כתית מעולה מלח, פלפל - לפי הטעם
פאבה: ממרח אפונה צהובה | השולחן
www.hashulchan.co.il › מתכונים › פאבה
פאבה- ממרח אפונה צהובה של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו. ה"חומוס" היווני עשוי מאפונה צהובה, מינוס הטחינה. במקור מכינים אותו מקטנייה מעודנת בשם Santorini Fava. אפונה צהובה דומה לה ...
פאבה יוונית טבעונית - ממרח יווני על בסיס אפונה צהובה- ללא ...
theveganati.com › greek-fava-bean-recipe
Dec 09, 2021 · פאבה: 1 כוס אפונה צהובה 1 כף שמן זית 1 בצל קצוץ 3 שיני שום כתוש 1/2 כפית כמון (לא להוסיף יותר) עלה דפנה 1 2 כפות שמן זית (מוסיפים אחרי הבישול) מלח לפי הטעם מיץ מחצי לימון. פטריות צלויות ובצל מטוגן:
מתכון לפאבה, כשלא מתחשק חומוס - מלא מפה לפה - הארץ
https://www.haaretz.co.il/food/nuritpeled/BLOG-1.9395277
Jan 12, 2021 · קוצצים את הגמבה לקוביות ואת הבצל לרצועות דקות. מחממים במחבת שמן זית על להבה נמוכה, ומטגנים את קוביות הגמבה ורצועות הבצל בינוני, עד שהן השתזפו (כרבע שעה). מוסיפים שן שום כתושה ואבקת צ'ילי לפי הטעם, מתבלים במלח, בפפריקה מעושנת, במעט קינמון ופלפל שחור לפי הטעם. מוסיפים את 6 כפות העדשים השמורים, מטגנים תוך כדי ערבוב עדין לכמה דקות, כדי שהטעמים יתמזגו.
פאבה - ממרח אפונה צהובה יווני - מה יש לאכול
https://www.tals-cooking.com/פאבה
Aug 05, 2018 · אז אחת המנות שאכלנו היתה פאבה – ממרח אפונה צהובה שמאוד מזכיר במרקם חומוס. אפונה צהובה אז אחרי שחזרתם לארץ ומצאתם אפונה צהובה, ראשית יש לשטוף אותה היטב תחת זרם של מים עד שהמים מפסיקים להיות עכורים וחוזרים להיות צלולים. זה השלב בו נעביר את האפונה לתוך סיר גדול עם הרבה מים. נביא את המים לרתיחה ותוך כדי הבישול, נקפה את הקצף שנוצר. מקפים את מי האפונה
פאבה: ממרח אפונה צהובה | השולחן
https://www.hashulchan.co.il/מתכונים/פאבה-ממרח-אפונה-צהובה
Mar 11, 2019 · אופן ההכנה 1 מחממים סיר רחב עם 3 כפות שמן זית ומטגנים בצל עד להזהבה עדינה. מוסיפים שום ואפונה ומטגנים כדקה עד שעולה ניחוח השום. מוסיפים מים ואורגנו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים בסיר פתוח כחצי שעה עד שהאפונה רכה לגמרי. מסננים ושומרים בצד את נוזלי הבישול. 2
פאבה, Greek FAVA
www.greece-islands.co.il › pages › fava
פאבה - FAVA ככה מנגבים ביוונית. כתיבה וצילום - ארנון אריאלי. בצילום, פאבה מטברנת Kalimataria. הכרתי אותה לראשונה בראשית שנות ה 90 באחת ממסעדות הפועלים בשוק הבשר והדגים של אתונה. מולי באותו השולחן ישב לו ...
פאווה - הגרסה היוונית לחומוס - מתכונים - הארץ
https://www.haaretz.co.il/food/recipes/RECIPE-1.2914339
Jul 13, 2016 · את האפונה מייבשים בשמש ולאחר מכן היא עוברת תקופת יישון במרתפים קרירים חצובים בסלע וולקני ברחבי האי. רכיבים 500 גרם אפונה צהובה יבשה מקולפת וחצויה 2 ליטרים מים 5 שיני שום 2 בצלים לבנים חתוכים גס 1 לימון חצוי 250 מ"ל שמן זית 1 כף מלח להגשה: 1/2 בצל סגול פרוס 1 פלפל חריף פרוס 8 זיתים מסוג קלמטה או תאסוס מעט אורגנו יבש 2 כפות שמן זית מיץ מ־ 1 לימון
מתכון פשוט ונהדר לממרח פאבה - xnet
https://xnet.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5335551,00.html
Aug 27, 2018 · אופן ההכנה שמים את האפונה במסננת ושוטפים במים עד שהם הופכים לצלולים. מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים את האפונה, מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הבצל, השום והמלח. מבשלים 20-15, תוך הסרת הקצף שנוצר על פני הנוזל, עד שהאפונה רכה. מסננים היטב, ושומרים מעט מנוזלי הבישול בצד.