חיפשת:

עיר בבבל בה היתה ישיבתו של רב פפא

רב פפא - סנונית
http://w17.snunit.k12.il › concepts
מגדולי אמוראי בבל בדור החמישי. תלמידם של אביי ורבא. אחרי מות רבא, ירש חלק מתלמידיו, שהצטרפו לישיבתו בעיר נרש, ליד סורא. התברך בעושר ובמידות אישיות של כבוד ...
ישיבות בבל בזמן התלמוד - המכלול
https://www.hamichlol.org.il › ישיבות...
ציבור הלומדים התרכז בישיבות השונות במספר ערים, ואלו השפיעו על כל בבל, ... לאחר מכן לא הייתה מתיבתא כוללת עד כהונת רב אשי בסורא, ואחריו כיהנו ...
רב פפא - אהלי צדיקים
https://zadikim.com › places › רב-פפא
היה תלמידו של רבא [בבא בתרא כב, ב], וקיבל גם מאביי [ברכות כ, א]. הגיע להוראה בחיי רבא – רבו [בבא בתרא קל, ב], ולאחר פטירתו של רבא ניהל ישיבה בנרש הסמוכה לסורא.
הישיבות בבבל בתקופת האמוראים
https://lib.cet.ac.il › pages › item
תקופת הפריחה של היישוב היהודי בבבל חלה עם עלייתה לשלטון של השושלת הפרסית הססנית* וירידתו של רב לבבל בשנת 220 בערך. על יסוד הישיבות בבבל כתב רב שרירא גאון ...
מפתח תנאים ואמוראים הרב עדין שטיינזלץ - Sefaria
https://www.sefaria.org › sheets › visual
רב אידי הגיע לזקנה מופלגת וגדולי חכמי הדור הבא רב פפא ורב הונא בריה דרב יהושע היו תלמידיו ... אמימר: אמימר היה מגדולי האמוראים בדור החמישי-שישי לאמוראי בבל.
התפתחויות חדשות בחקר ישיבות בבל
https://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=17857
הסנונית הראשונה להתחדשות ההתעניינות היתה הרצאתו של משה בר בקונגרס העולמי הרביעי למדעי היהדות, 'מבעיות התהוותה של המתיבתא בבבל' (כרך א, ירושלים תשכ"ז, עמ' 101-99).
ייסודן וראשית התפתחותן של ישיבות בבל- סורא ופומבדיתא ...
https://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=20439
ישיבת סורא שהוקמה ע"י רב, וישיבת פומבדיתא שהוקמה ע"י רב יהודה, במאה שלישית, היוו את תחילת מעבר ההשפעה מא"י לבבל, והשפעתן על תפוצות ישראל נמשכה מאות שנים. במאמר זה, מנסה המחבר לשחזר את השלבים שקדמו לייסודן של ישיבות אלו.
אנציקלופדיה יהודית דעת - אמוראים, חכמי התלמוד, חכמי בבל ;
https://daat.ac.il › encyclopedia › value
אמוראי ארץ ישראל נקראים בתואר "רבי", ואמוראי בבל בתואר "רב". נוהגים למנות חמישה דורות של אמוראים בא"י ושבעה דורות בבבל. עיקר פועלם של האמוראים היה לפרש את ...
עשרת בני רב פפא - פורטל הדף היומי
http://daf-yomi.com › סיום מסכת › כללי
פנינים הרב אברהם מרדכי וינשטוק פורסם ב"המבשר תורני" עשרת בני רב פפא אחד המנהגים הקדומים בסיום מסכתות הוא הזכרת עשרת בני רב פפא. מי היו אמוראים אלו, ועל שום.
רב פפא – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/רב_פפא
אנציקלופדיה יהודית דעת - פפא
daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=2872
תלמידם של אביי ורבא, וחברו של רב הונא בריה דרב יהושע. אחרי מות רבא התפלגה ישיבתו: חלק אחד הלך עם רב נחמן בר יצחק לפומבדיתא, וחלק אחר הלך עם רב פפא לנרש, הקרובה לסורא.
שמואל (אמורא) – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/שמואל_(אמורא)
תוכן
https://www.steinsaltz-center.org.il › vault › Habiu...
מופלגת וגדולי חכמי הדור הבא רב פפא ורב הונא בריה דרב ... רב ביבי היה מן הדור החמישי לאמוראי בבל ... בתורה היה עד כדי מסירות נפש ממש )בבלי יומא לה,ב(.
רב הונא - לימוד וערכים
https://he.chabad.org/library/article_cdo/aid/689235
רב הונא השתייך לדור השני של האמוראים בבבל. הוא היה תלמידו של רב. כאשר נפטר רב מן העולם היה רב הונא בן שלושים שנה, ולמרות שהיו בבבל תלמידי חכמים מבוגרים ממנו נקבע כי …