הושענא רבה: היממה הקרובה - כמו יום כיפורים - Ynet
https://www.ynet.co.il › articlesהושענא רבא הוא גם יום אחרון של חג הסוכות. בבוקר, אחרי התפילה נפרדים מארבעת המינים, ובסופו של היום נפרדים מן הסוכה. יש הנוהגים לסעוד סעודת ...
סעודה ביום הושענא רבה | דין - שאל את הרב
din.org.il › 2020/10/07 › סעודה-ביוםOct 07, 2020 · המנהג הוא שעושים סעודה בהושענא רבה כעין סעודת יום טוב, כמובא במנורת המאור נר שלישי כלל ד, וכן כתב בס' נוהג כצאן יוסף שמרבים בסעודה ביום זה להראות שסמוכים ובטוחים שיצאו זכאים בדין.
הושענא רבה - ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org › wiki › הושע...ביום זה נהוג לומר פיוטי הושענות רבים יותר מבשאר ששת ימי החג, ומכאן שמו. הושענא רבה. חיבוט ערבה בהושענא רבה. סוג, שלוש רגלים · עריכת הנתון בוויקינתונים.
מידע על הושענא רבה ושמחת תורה - הידברות | שאל את הרב
https://www.hidabroot.org › questionואמרו חכמים: `מכאן שעושין סעודה ושמחים לגמרה של תורה`: אין לנו שיור רק התורה הזאת: ואמרו חכמים האחרונים רמזים לשמחת תורה ביום שמיני עצרת: בשבעת ...
סוכות והושענא-רבה
https://www.daat.ac.il › toshba › sukotלכן אוכלים בהושענא רבה כרוב (בגרמנית: קול) מבושל במים (בגרמנית: ואסר). ... הארוחה מלווה שתייה, פרפראות לקינוח סעודה ושירה וזמרה בפזמוני החג.
הושענא רבה – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/הושענא_רבההושענא רבה (בארמית; בעברית: הושענא הגדול) הוא כינויו של היום השביעי והאחרון של חג סוכות, היום השישי של חול המועד סוכות, שחל בכ"א בתשרי. ביום זה התקיימה מצוות ערבה בבית המקדש, וכיום נותר לה זכר במנהג חיבוט ערבה הייחודי ליום זה. ביום זה נהוג לומר פיוטי הושענות רבים יותר מבשאר ששת ימי החג, ומכאן שמו. הושענא רבה הוא היום האחרון של חג הסוכות וביום שאחריו מתקיים חג שמיני עצרת, שהוא יום טוב.
ו - הושענא רבה | הרב אליעזר מלמד | בית המדרש - אתר ישיבה
https://www.yeshiva.org.il › midrashמפני קדושתו ומצוותו המיוחדת של היום, נוהגים לעשות ביום הושענא רבה סעודה חשובה (ערוה"ש תרסד, יג). ב - מנהג הערבה בזמן בית המקדש והיום
דיון - מה אוכלים בהושענא רבה | פרוג - דף הבית של היוצרים החרדים
https://www.prog.co.il › threads › מה-...אנחנו פעם ראשונה בבית בסוכות ושכחתי מה אוכלים בהושענא רבה. זה כמו סעודת שבת / חג רגילה חלות, דגים, סלטים, מנה עיקרית.
מהו יום הושענא רבה, ומה עושים בו - יהדות כיצד? - בית חב"ד
https://he.chabad.org › library › aidמה קרה בהושענא רבה ומה עושים ביום מיוחד זה? על כך ועוד במאמר שלפניכם. הושענא רבה בזמן שבית המקדש היה קיים. כיום, המצוות העיקריות של חג הסוכות הן ישיבה בסוכה ...
סעודה בהושענא רבה | דין - שאל את הרב
din.org.il › 2020/10/09 › סעודה-בהושענאOct 09, 2020 · המנהג הוא שעושים סעודה בהושענא רבה כעין סעודת יום טוב, כמובא במנורת המאור נר שלישי כלל ד, וכן כתב בס' נוהג כצאן יוסף שמרבים בסעודה ביום זה להראות שסמוכים ובטוחים שיצאו זכאים בדין.
הושענא רבה: היממה הקרובה - כמו יום כיפורים
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4869164,00.htmlבהושענא רבא נפרדים מכמה מן המנהגים שליוו אותנו במשך כל הימים הנוראים: אלו שנוהגים לומר "לדוד ה' אורי וישעי" בסיום התפילה, מראש חודש אלול, אומרים את המזמור בפעם האחרונה בהושענא רבא. מי שנוהגים לטבל …
א - הושענא רבה - פניני הלכה
https://ph.yhb.org.il/13-06-01שביעי של חג הסוכות נקרא ‘הושענא רבה’, וזאת משום שבחג הסוכות נידונים על המים, וחיתום הדין ביום האחרון של סוכות. וכיוון שבמים תלויים חיי הצומח, החי והאדם, מרבים בתחינות ‘הושע-נא’ לה’. ולוקחים ביום זה ערבות, …
סעודה ביום הושענא רבה | דין - שאל את הרב
https://din.org.il › ... › סוכותהאם צריך דוקא סעודה בשרית בהושענה רבה? האם צריך ליטול ידיים ללחם? תשובה: שלום וברכה. המנהג הוא שעושים סעודה בהושענא רבה כעין סעודת יום טוב, ...
ר"ד בעת סעודת הושענא רבה, ה'תשכ"ז - רשימה פרטית בלתי מוגה
he.chabad.org › library › article_cdoבס"ד. ר"ד בעת סעודת הושענא רבה, ה'תשכ"ז. רשימה פרטית בלתי מוגה. א. א' מזקני החסידים שאל, אם אמירת תהלים בהושענא רבה צ"ל בחגירת אבנט, שהרי כ"ק אדמו"ר (מהורש"ב) נ"ע הי' אומר תהלים בהוש"ר ללא אבנט?
ר"ד בעת סעודת הושענא רבה, ה'תשכ"ז - רשימה פרטית בלתי מוגה
https://www.chabad.org/therebbe/article_cdo/aid/4385719/jewish/-.htmThe Rebbe & World Leaders. The Rebbe's Family. Special Dates
מהו יום הושענא רבה, ומה עושים בו - יהדות כיצד?
he.chabad.org › library › article_cdoמה קרה בהושענא רבה ומה עושים ביום מיוחד זה? על כך ועוד במאמר שלפניכם. הושענא רבה בזמן שבית המקדש היה קיים. כיום, המצוות העיקריות של חג הסוכות הן ישיבה בסוכה ונטילת ארבעת המינים.
מהו יום הושענא רבה, ומה עושים בו - יהדות כיצד?
https://he.chabad.org/library/article_cdo/aid/1980051ביום השביעי והאחרון של חג הסוכות מופיע יום מיוחד: יום הושענא רבה. בזוהר נאמר על יום זה כי "ביום השביעי של חג [הסוכות] הוא סוף דין העולם ופתקים יוצאים מבית המלך." כך פשט האיחול בארמית "פתקא טבא" [=פתק …
ר"ד בעת סעודת הושענא רבה, ה'תשכ"ז - רשימה פרטית בלתי מוגה
https://he.chabad.org/library/article_cdo/aid/4385718א. א' מזקני החסידים שאל, אם אמירת תהלים בהושענא רבה צ"ל בחגירת אבנט, שהרי כ"ק אדמו"ר (מהורש"ב) נ"ע הי' אומר תהלים בהוש"ר ללא אבנט? ואמר כ"ק אדמו"ר שליט"א: כ"ק מו"ח אדמו"ר אמר לי – כאן בארה"ב – שצ"ל …
סעודה בהושענא רבה | דין - שאל את הרב
https://din.org.il/2020/10/09/סעודה-בהושענא-רבהOct 09, 2020 · שלום וברכה המנהג הוא שעושים סעודה בהושענא רבה כעין סעודת יום טוב, כמובא במנורת המאור נר שלישי כלל ד, וכן כתב בס' נוהג כצאן יוסף שמרבים בסעודה ביום זה להראות שסמוכים ובטוחים שיצאו …
הושענא רבה – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › הושענא_רבההושענא רבה; חיבוט ערבה בהושענא רבה: סוג: שלוש רגלים: מועד; תאריך: כ"א בתשרי ה'תשפ"ג. יום ראשון 16 באוקטובר 2022
א - הושענא רבה - פניני הלכה - ישיבת הר ברכה
https://ph.yhb.org.il › סוכות › ו - הושענא רבהשביעי של חג הסוכות נקרא 'הושענא רבה', וזאת משום שבחג הסוכות נידונים על המים, ... מפני קדושתו ומצוותו המיוחדת של היום, נוהגים לעשות ביום הושענא רבה סעודה ...
הושענא רבה | Judaism Wiki | Fandom
https://judaism.fandom.com/he/wiki/הושענא_רבההושענא רבה (בעברית: הושענא הגדול) הוא כינויו של היום השביעי של חג הסוכות. ביום זה נהוג לומר פיוטי "הושענא" רבים יותר מבשאר ששת ימי החג, ומכאן שמו. לראשונה מוזכר שם היום בתקופת הגאונים בסידור רב …
סעודה ביום הושענא רבה | דין - שאל את הרב
https://din.org.il/2020/10/07/סעודה-ביום-הושענא-רבהOct 07, 2020 · שלום וברכה המנהג הוא שעושים סעודה בהושענא רבה כעין סעודת יום טוב, כמובא במנורת המאור נר שלישי כלל ד, וכן כתב בס' נוהג כצאן יוסף שמרבים בסעודה ביום זה להראות שסמוכים ובטוחים שיצאו זכאים …
סגולה לזיווג - תפילה בהושענא רבה • אתר הרב מרדכי אליהו
https://harav.org/torat-harav/segula-zivug-hoshana-rabbahסגולה לזיווג - תפילה בהושענא רבה • אתר הרב מרדכי אליהו.
א - הושענא רבה - פניני הלכה
ph.yhb.org.il › 13/06/01וביום הושענא רבה מקיפים לפי אותו סדר שבע פעמים, ומרבים בתחנונים לאחר סיום שבע ההקפות. מפני קדושתו ומצוותו המיוחדת של היום, נוהגים לעשות ביום הושענא רבה סעודה חשובה (ערוה”ש תרסד, יג).