עזרה: מיקום מרכאות במשפט | פרוג - דף הבית של היוצרים החרדים
https://www.prog.co.il › threads › עזר...איפה שמים מרכאות? ... נוהגים להקיף במירכאות (כפולות או יחידות :( ... עד כמה שביררתי: " - מירכאות כפולות הן בציטוט או להבליט מילה שאין ...
מירכאות – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/מירכאותמירכאות (“/”) הן סימני פיסוק המשמשים לסמן ציטוט, קטע דיבור או פסוקית בתוך טקסט כללי, או למטרות אחרות. מקור השם הוא באחד מטעמי המקרא האשכנזיים – "מרכא" בשל צורתו של טעם מקרא זה. יש מגוון של סימנים אחרים שנבחרו בשפות אחרות למילוי התפקיד שממלאות המירכאות בעברית.
השפה העברית - מרכאות
https://www.safa-ivrit.org/punctuation/quotes.phpשילוב בין מרכאות לבין סימני פיסוק אחרים הפיסוק במשפט המכיל מרכאות תלוי בתפקיד של המרכאות: כאשר מדובר במושגים, סימני הפיסוק יבואו מחוץ למרכאות.
מירכאות - ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org › wiki › מירכ...מירכאות. מרכאות · סימני פיסוק, סימני כתב נוספים ... ניתן גם לומר שדבר כלשהו נאמר במירכאות, כלומר בסרקזם, ובהקצנה- במירכאות כפולות ומכופלות.
מירכאות – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › מירכאותכאשר יש קינון של ציטוטים (מובאה בתוך מובאה) משתמשים לסירוגין במירכאות כפולות ובמירכאות בודדות. לדוגמה: "צריך להיות ברורים בעניין הזה...
מרכאות ומרכאות כפולות - פורום אוצר החכמה
https://forum.otzar.org/forums/viewtopic.php?t=6681ולגבי מושגים אין שום כלל הקובע מתי להשתמש במרכאות יחידות ('מרכאות יחידות') ומתי להשתמש במרכאות כפולות ("מרכאות כפולות"), זה בדוק. אבל לרוב נוהגים להשתמש במרכאות הכפולות. לשיקולך.
'-'( או יחידות "-" כפולות ) מירכאות : עם והפּ
http://www.kaye.ac.il › 2018/08 › Gilayon_3_Fשמים את המירכאות. לאחר אות השימוש ... כפולות. ויחי .)דות. סימן הפיסוק נכתב בתוך המירכאות רק אם הוא חלק מן הציטוט . אם סימן הפיסוק אינו שייך.
נושא מירכאות - האקדמיה ללשון העברית
https://hebrew-academy.org.il › מירכאותהערה: בבחירת סוג המירכאות – כפולות או יחידות – יש מנהגים שונים בהוצאות לאור ... האלה אינן חלק של הדיבור הישיר או של הדבר המובא, שמים את המירכאות אחריהן.
תחומים כללי הפיסוק - האקדמיה ללשון העברית
hebrew-academy.org.il › topic › hahlatotרצף נקודות; רצף קווים מֵירכאות (כפולות "-"; יחידות '-') גרש, גרשיים מקף (־) נספח א – שילוב טקסט באותיות לועזיות בתוך טקסט עברי נספח ב – שימושים מסורתיים של סימני הפיסוק
StackOverGo - מתי עלי להשתמש במרכאות כפולות או בודדות ב ...
stackovergo.com › iw › qמרכאות כפולות פירושן מחרוזת בשפות רבות אחרות. כאשר אתה לומד שפה חדשה כמו Java או C, תמיד משתמשים במרכאות כפולות. כאשר אתה לומד שפה חדשה כמו Java או C, תמיד משתמשים במרכאות כפולות.
סימני פיסוק ("-:?!.;') איך משתמשים בהם נכון בלי לטעות ...
https://textratz.co.il/סימני-פיסוקגברת נקודה. מיסטר סימן-קריאה! ה"מירכאות" הנכבדות, הנקודתיים המתעתעים: כל החבר'הלך האלה, שרבים מאיתנו תוהים לא פעם – מתי נכון בדיוק להשתמש במי, כמה ולמה. במאמר הבא, נעבור בקצרצרה על כל אחד מהם, ונציין מה עושים איתו, ויותר חשוב – מה לא.
השפה העברית - מרכאות
www.safa-ivrit.org › punctuation › quotesשילוב בין מרכאות לבין סימני פיסוק אחרים הפיסוק במשפט המכיל מרכאות תלוי בתפקיד של המרכאות: כאשר מדובר במושגים, סימני הפיסוק יבואו מחוץ למרכאות.
נושא מירכאות - האקדמיה ללשון העברית
https://hebrew-academy.org.il/category/מירכאותנוהגים להקיף במירכאות (כפולות או יחידות): א. דיבור ישיר או ציטוט. למשל: (1) "אדם מתקן עצמו מתקן עימו את העולם", אמר עגנון. (2) אפשר כמדומני כבר לקיים בנו את הכתוב "ושבו בנים לגבולם". ב. שם של יצירה (ספר ...
גרשיים (מרכאות) לעומת גרש (מרכאה אחת) | תפוז פורומים
https://www.tapuz.co.il › postsכמו כן נאמר לי שגרש אחד שמים בציטוט בתוך ציטוט. ... ותודה שהארת את עיני להבדל ביו גרש וגרשיים, לבין מרכאות כפולות למרכאות בודדות.
StackOverGo - מתי עלי להשתמש במרכאות כפולות או בודדות ב ...
https://stackovergo.com/iw/q/30524/when-should-i...מרכאות כפולות פירושן מחרוזת בשפות רבות אחרות. כאשר אתה לומד שפה חדשה כמו Java או C, תמיד משתמשים במרכאות כפולות. כאשר אתה לומד שפה חדשה כמו Java או C, תמיד משתמשים במרכאות כפולות.
מרכאות ומרכאות כפולות - פורום אוצר החכמה
http://simla.otzar.org › viewtopicRe: מרכאות ומרכאות כפולות ... את אלו שמים במרכאה אחת. ... ולגבי מושגים אין שום כלל הקובע מתי להשתמש במרכאות יחידות ('מרכאות יחידות') ומתי ...
כללי הפיסוק : לפי סימני הפיסוק
https://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=11677סימני הפיסוק חשובים להבנת המשפט. הם מרמזים על מבנה המשפט, והם מעין תווים של המוזיקה של המשפט, המציינים את ההפסקות, את ההנגנות ואת ההדגשות. כתיבה ללא סימני פיסוק מקשה על ההבנה, והופכת את הכתוב ללא ברור ולחדגוני.
שימוש נכון בסימני הפיסוק - טקסט רץ
https://textratz.co.il › סימני-פיסוקמתי שמים פסיק, ומתי נקודה? ... המתעתעים: כל החבר'הלך האלה, שרבים מאיתנו תוהים לא פעם – מתי נכון בדיוק להשתמש במי, כמה ולמה. ... מרכאות ומרכאות כפולות ' ".
תחומים כללי הפיסוק - האקדמיה ללשון העברית
https://hebrew-academy.org.il/topic/hahlatot/punctuationרצף נקודות; רצף קווים מֵירכאות (כפולות "-"; יחידות '-') גרש, גרשיים מקף (־) נספח א – שילוב טקסט באותיות לועזיות בתוך טקסט עברי נספח ב – שימושים מסורתיים של סימני הפיסוק
כללי הפיסוק : לפי סימני הפיסוק
lib.cet.ac.il › Pages › itemסימני הפיסוק חשובים להבנת המשפט. הם מרמזים על מבנה המשפט, והם מעין תווים של המוזיקה של המשפט, המציינים את ההפסקות, את ההנגנות ואת ההדגשות.
מרכאות ומרכאות כפולות - פורום אוצר החכמה
forum.otzar.org › forums › viewtopicולגבי מושגים אין שום כלל הקובע מתי להשתמש במרכאות יחידות ('מרכאות יחידות') ומתי להשתמש במרכאות כפולות ("מרכאות כפולות"), זה בדוק. אבל לרוב נוהגים להשתמש במרכאות הכפולות. לשיקולך.
שיחה:מירכאות – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/שיחה:מירכאותיסודות כללי הפיסוק - נמלה - עריכה לשונית | הגהה
http://www.ant.co.il › pisukאין שמים נקודה בסוף כותרת. ... אז מתי מניחים פסיק? ... כשמביאים ציטוט בתוך ציטוט נהוג להביא את הציטוט הראשי בתוך מירכאות כפולות ("-") ואת הציטוט הפנימי בתוך ...
האקדמיה ללשון העברית - Facebook
https://www.facebook.com › photosנוהגים להקיף במירכאות (כפולות או יחידות) דיבור ישיר או ציטוט, ... האלה אינן חלק של הדיבור הישיר או של הדבר המובא, שמים את המירכאות אחריהן.
גרש, גרשיים, מרכאות | תפוז פורומים
https://www.tapuz.co.il/threads/גרש-גרשיים-מרכאות.3877510Jul 06, 2004 · גרש שמים בסוף מילה מקוצרת: מס' (מספר), עמ' (עמוד) דר' (דוקטור) וכו'. יש לשים לב: עמ' ולא ע"מ. דר' ולא ד"ר. גרשיים מסמנים ראשי-תיבות: ר"ת (ראשי תיבות), ע"מ (על מנת), אח"לה בע"מ. למעט המילה אח"לה, גרשיים תמיד יבואו לפני האות האחרונה. גם בנטיה. מרכאות (כפולות ויחידות) באות לסמן: ציטוט, דיבור ...
נושא מירכאות - האקדמיה ללשון העברית
hebrew-academy.org.il › category › מירכאותנוהגים להקיף במירכאות (כפולות או יחידות): א. דיבור ישיר או ציטוט. למשל: (1) "אדם מתקן עצמו מתקן עימו את העולם", אמר עגנון. (2) אפשר כמדומני כבר לקיים בנו את הכתוב "ושבו בנים לגבולם". ב. שם של יצירה (ספר ...