מפת אתרי מלחמת העצמאות
https://moreshet-map.org.ilמלחמת העצמאות, תש"ח-תש"ט (1947 עד 1949), הייתה מלחמתו של היישוב היהודי בארץ ישראל ... מרכזיים: חקר תולדות ארץ ישראל, חקר ירושלים, וחקר קהילות ישראל במזרח.
מלחמת העצמאות – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › מלחמת_העצמאותבישראל היא נקראת 'מלחמת תש"ח', 'מלחמת העצמאות', 'מלחמת הקוממיות' או 'מלחמת השחרור', ואילו בפי הערבים היא מכונה 'מלחמת 1948' או 'אסון 1948' ( הנכבה של 1948). בשפות אחרות יש המכנים אותה 'המלחמה הישראלית-ערבית 1948', או בשמות דומים. השם הנפוץ ביותר מכוון לתוצאה הישירה של המלחמה - עצמאות ישראל ...
גבולות מדינת ישראל – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › גבולות_מדינת_ישראלאורך הגבולות
סיום מלחמת העצמאות - ארכיון צה"ל
https://archives.mod.gov.il › Pagesמלחמת העצמאות החלה מיד עם ההחלטה באו"ם ב- 29 בנובמבר 1947 לחלק את ארץ-ישראל למדינה עברית ולמדינה ערבית ולקבוע את אזור ירושלים כאזור בינלאומי.
הגבולות בעקבות מלחמת העצמאות, 1949
https://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=9560מפת הגבולות בעקבות מלחמת העצמאות בשנת 1949: בשנה זאת הסתיימה מלחמת העצמאות בחתימה על הסכמי שביתת נשק בין מדינת ישראל הצעירה לבין שכנותיה, ונקבעו בהם גבולות זמניים חדשים - שטחה של מדינת ישראל הורחב בהשוואה לשטח שנקבע לה בתכנית החלוקה של האו"ם (1947); ירושלים חולקה לשני חלקים - עיר ...
גבולות מדינת ישראל - אוניברסיטת תל אביב
https://exact-sciences.tau.ac.il › files › mathematicsבחוברת הקודמת, "גבולות ארץ ישראל", סקרנו את הגישות השונות לתיחומה של הארץ שאנו חיים ... כל שלושת השלבים של קביעת תיחומה של מדינת ישראל לאחר מלחמת העצמאות.
מפת אתרי מלחמת העצמאות
moreshet-map.org.ilמלחמת העצמאות, תש"ח-תש"ט (1947 עד 1949), הייתה מלחמתו של היישוב היהודי בארץ ישראל בערביי הארץ – הפלסטינים – ובמדינות הערביות, אשר התנגדו למימוש החלטת ארגון האומות המאוחדות מה-29 בנובמבר 1947.
ערביי ארץ ישראל במלחמת העצמאות – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/ערביי_ארץ_ישראל_במלחמת_העצמאותמלחמת העצמאות - משרד החינוך
https://meyda.education.gov.il › atzmaut_chadashכמלחמה קיומית של הישוב היהודי ובהמשך של מדינת ישראל הצעירה. מלחמה ... ינים, קביעת גבולות המדינה. ... )עורך הכרך(,. ההיסטוריה של ארץ ישראל. -. מלחמת. העצמאות. ).
ערביי ארץ ישראל במלחמת העצמאות – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › ערביי_ארץ_ישראל_במלחמת_העצמאותתחילת המלחמה
מלחמת העצמאות – חמשת המהלכים המרכזיים
https://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=10844מלחמת העצמאות החלה למחרת החלטת החלוקה של האו"מ בכ"ט בנובמבר 1947 ונמשכה עם הפוגות קצרות עד מרץ 1949. המאמר סוקר את חמשת השלבים העיקריים במלחמה.
מפת אתרי מלחמת העצמאות
https://moreshet-map.org.ilמלחמת העצמאות, תש"ח-תש"ט (1947 עד 1949), הייתה מלחמתו של היישוב היהודי בארץ ישראל בערביי הארץ – הפלסטינים – ובמדינות הערביות, אשר התנגדו למימוש החלטת ארגון האומות המאוחדות מה-29 בנובמבר 1947.
תולדות המפות של ארץ ישראל
https://www.mapi.gov.il/Heritage/Pages/toldot_hamapot_eretz.aspxמשום צורתן הסכימטית של מפות אלה הן מכונות מפות T-in-O (T בתוך O); אותיות אלה אינן אלא ראשי התיבות של צירוף המילים הלאטיני Terrarum Orbis שהוזכר לעיל, והן נחשבו למעין מוֹנוֹגְראמה אלוהית. כמעט בכולן נמצאת ארץ ישראל או ירושלים, שנחשבה למרכז העולם, באמצע המפה, ומשום כך אנו מתארים אותן ...
מלחמת העצמאות - ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org › wiki › מלחמ...לאחר שמנהיגי ערביי ארץ ישראל קראו לסיכול תוכנית החלוקה בכוח, החלו כוחות מזוינים בלתי סדירים מקרב הערבים הפלסטינים (שהצד היהודי נהג לכנות בשם "כנופיות") לפעול ...
מלחמות ישראל – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › מלחמות_ישראלמלחמת העצמאות ( 30 בנובמבר 1947 – 20 ביולי 1949 ), הידועה גם בשם "מלחמת השחרור", "מלחמת הקוממיות" או "מלחמת תש"ח". הייתה מלחמה יזומה על ידי מדינות ערב ו ערביי ארץ ישראל לסיכולה של תוכנית החלוקה ומניעת הקמתה של מדינת ישראל. בסיומה נקבע קו שביתת הנשק המכונה " הקו הירוק ".
גבולות ישראל - תכנית היל"ה
https://www.hila-matnasim.org.il › designFilesנת ישראל. תוואי הגבול המוצע הוא נהר ירדן. 2 .חזרה לגבולות. 1967. -. חזרה לגבולות "הקו הירוק" שנקבע ב. -. 1949. , לאחר מלחמת העצמאות כקו שביתת הנשק.
הגבולות בעקבות מלחמת העצמאות, 1949 - מטח
https://lib.cet.ac.il › pages › itemמפת הגבולות בעקבות מלחמת העצמאות בשנת 1949: בשנה זאת הסתיימה מלחמת העצמאות בחתימה על הסכמי שביתת נשק בין מדינת ישראל הצעירה לבין שכנותיה, ונקבעו בהם גבולות ...
תולדות המפות של ארץ ישראל
www.mapi.gov.il › Heritage › Pagesמשום צורתן הסכימטית של מפות אלה הן מכונות מפות T-in-O (T בתוך O); אותיות אלה אינן אלא ראשי התיבות של צירוף המילים הלאטיני Terrarum Orbis שהוזכר לעיל, והן נחשבו למעין מוֹנוֹגְראמה אלוהית. כמעט בכולן נמצאת ארץ ישראל או ירושלים, שנחשבה למרכז העולם, באמצע המפה, ומשום כך אנו מתארים אותן ...
מלחמת העצמאות – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/מלחמת_העצמאותמלחמת העצמאות (נקראת גם מלחמת השחרור, מלחמת הקוממיות, מלחמת תש"ח, ומלחמת 1948; בערבית: حرب فلسطين 1948, תעתיק: חַרְבּ פָלַסְטִין 1948, תרגום: מלחמת פלסטין 1948) החלה ב-30 בנובמבר 1947. בבוקר היום שלאחר קבלת תוכנית החלוקה בעצרת האו"ם, פתחו ערביי ארץ ישראל בהתקפות כנגד היישוב היהודי בארץ ישראלכדי למנוע את יישומה. בכך נפתח השלב הראשון של המלחמה, המכונה לעיתים בשם "מלחמת האזרחים", משום שהלחימה הת…
הממשל הצבאי על ערביי ישראל – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/הממשל_הצבאי_על_ערביי_ישראלהממשל הצבאי על ערביי ישראל. המונח "הממשל הצבאי" מפנה לכאן. לערך העוסק במשמעות אחרת, ראו ממשל צבאי (פירושונים). הממשל הצבאי על ערביי ישראל היה ממשל צבאי שהשליטה מדינת ישראל על היישובים הערביים שבשטחה, החל משנת 1948 ועד לביטולו בשנת 1966 .
גבולות מדינת ישראל – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/גבולות_מדינת_ישראליהודי אלג'יריה - מדינה מדגימה - היסטוריה באמי"ת-עתידים
https://sites.google.com/site/historyatidim/sdfsdfdהשפעת הקמת מדינת ישראל. באלג'יריה היתה השפעה פחותה יחסית של הקמת מדינת ישראל ומלחמתה נגד מדינות ערב הפולשות. אלג'יריה לא היתה מדינה עצמאית בשנת 1948, לא שלחה סיוע למאבק בא"י.
מלחמות ישראל – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/מלחמות_ישראלמלחמת העצמאות ( 30 בנובמבר 1947 – 20 ביולי 1949 ), הידועה גם בשם "מלחמת השחרור", "מלחמת הקוממיות" או "מלחמת תש"ח". הייתה מלחמה יזומה על ידי מדינות ערב ו ערביי ארץ ישראל לסיכולה של תוכנית החלוקה ומניעת הקמתה של מדינת ישראל. בסיומה נקבע קו שביתת הנשק המכונה " הקו הירוק ".
הגבולות בעקבות מלחמת העצמאות, 1949
lib.cet.ac.il › pages › itemמפת הגבולות בעקבות מלחמת העצמאות בשנת 1949: בשנה זאת הסתיימה מלחמת העצמאות בחתימה על הסכמי שביתת נשק בין מדינת ישראל הצעירה לבין שכנותיה, ונקבעו בהם גבולות זמניים חדשים - שטחה של מדינת ישראל הורחב בהשוואה לשטח שנקבע לה בתכנית החלוקה של האו"ם (1947); ירושלים חולקה לשני חלקים - עיר ...