לְשׁוֹן תַּשְׁתִּית - האקדמיה ללשון העברית
https://hebrew-academy.org.il › לְש...מאפיינים לשוניים בדקדוק ובאוצר המילים שמקורם בלשון שהייתה נפוצה בעבר באזור או בקרב קבוצת דוברים (בלועזית: סוּבְּסְטְרָט, סוּבְּסְטְרָטוּם).
דקדוק עברי - מונחים – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/דקדוק_עברי_-_מונחיםבדף הזה מרוכזים מונחים מתחום דקדוק הלשון ה עברית. לכל מונח ניתן הסבר קצר ודוגמה. אם יש בוויקיפדיה ערך שלם על מונח כלשהו, שמו מקושר לאותו ערך וניתן לקרוא בו דוגמאות והסברים מפורטים יותר. בחלק ...
לשון חברה ותרבות Flashcards - Quizlet
https://quizlet.com › לשון-חברה-ותרבות...תת-לשון המאפיינת את הפרט, כלומר מאפיינים לשוניים ייחודיים לאדם. ז'רגון מקצועי ... גוון לשוני תת-תקני המשמש בנסיבות בלתי פורמאליות.
מחפשת שתי דוגמאות לשימוש במאפיין לשוני המיוחד לציבור הדת"ל
https://www.inn.co.il/forum/t1203973לא מאפיין לשוני מיוחד של הציבור הדתי חופשיה לנפשי זה בסדר להגיב לי תמיד, אלא אם כן ציינתי אחרת "בינתיים, נשמח אם תאפשרו לנו לצאת מכלוב הזהב.
על כתיבה שוויונית - האקדמיה ללשון העברית
https://hebrew-academy.org.il/2021/03/15/על-כתיבה-שוויוניתMar 15, 2021 · מאפיין נוסף של לשונות שבהן חלוקה לשני מינים (זכר ונקבה) הוא שאחד מן השניים הללו יציין גם את הכלל. מבחינה היסטורית בעברית הכלל מצוין בצורות הזכר, ובמיוחד בצורות הרבים.
הקבוצה הכנענית - ספרות ואידיאולוגיה - Page 188 - Google Books Result
https://books.google.com › booksמגמה זו מאפיינת את לשון המספר של " חירבת חיזעה " – בין אם זו לשון " האני המספר " ... המודרנית מאפיין לשוני בולט הוא ההזדקקות ללשון המקרא , שהארכאיות שלה ...
עברית בשתי שקל - בריאות - הארץ
https://www.haaretz.co.il/news/health/2010-04-27/...Apr 27, 2010 · אנחנו אומרים עשר שקל, ומתבלבלים לכאורה בשמות המספר, מסיבה טובה: זה מאפיין לשוני שלא מתאים לדקדוק הישראלי שנמצא בראשנו, ושמתאים זכר לזכר, נקבה לנקבה. ולכן קשה לישראלים להיות עקיבים …
על כתיבה שוויונית - האקדמיה ללשון העברית
hebrew-academy.org.il › 2021/03/15 › על-כתיבהMar 15, 2021 · מאפיין נוסף של לשונות שבהן חלוקה לשני מינים (זכר ונקבה) הוא שאחד מן השניים הללו יציין גם את הכלל. מבחינה היסטורית בעברית הכלל מצוין בצורות הזכר, ובמיוחד בצורות הרבים. צורות הנקבה יוחדו וסומנו לכלול נשים בלבד. בימינו מתגברת ההבנה כי יש מקרים שבהם נוכחות הנשים בקבוצה אינה מובנת מאליה, ויש לנקוט אמצעים לשוניים שיעזרו להדגיש נוכחות זו.
מחפשת שתי דוגמאות לשימוש במאפיין לשוני המיוחד לציבור הדת"ל ...
www.inn.co.il › forum › t1203973לא מאפיין לשוני מיוחד של הציבור הדתי חופשיה לנפשי זה בסדר להגיב לי תמיד, אלא אם כן ציינתי אחרת "בינתיים, נשמח אם תאפשרו לנו לצאת מכלוב הזהב.
משלב דיבורי - ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org › wiki › משל...כמו כן, המשלב הדיבורי כולל מילים או צירופים לשוניים שנפוצים בדיבור היומיומי, ... דוברים יכולים להכיר מאפיין לשוני או ביטוי מסוים אבל לא להשתמש בו.
מה זה מאפיין לשוני?
https://stips.co.il › ask › מה-זה-מאפיין-ל..."מאפיינים לשוניים בדקדוק ובאוצר המילים שמקורם בלשון שהייתה נפוצה בעבר באזור או בקרב קבוצת דוברים (בלועזית: סוּבְּסְטְרָט, ...
משלב דיבורי – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › משלב_דיבורידוברים יכולים להכיר מאפיין לשוני או ביטוי מסוים אבל לא להשתמש בו. הסיבה לכך היא שהם מאמינים שהצורה לא תקנית. כמו כן, המצב יכול לנבוע מסיבות אידאולוגיות, דתיות וחברתיות. המשלב הדיבורי גמיש ומשתנה במשך הזמן. הוא מושפע מהלשון הכתובה ולהפך בחברות אורייניות.
סימני פיסוק והשימוש בהם, חינוך לשוני | עברית: חינוך לשוני יסודי | מרחב ...
https://pop.education.gov.il/tchumey_daat/ivrit...סימני פיסוק והשימוש בהם, חינוך לשוני. סימני הפיסוק נוהגים בשפה הכתובה, הם מְקִלִּים על הקריאה ומסייעים לקורא בהבנת הטקסט. הם מציינים סיומים והתחלות, הפסקות והנגנות. שיטת הפיסוק המשמשת כיום ...
נושא (תחביר) – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/נושא_(תחביר)לקריאה נוספת [ עריכת קוד מקור | עריכה] O. Jespersen, The Philosophy of Grammar. W. Croft, Typology and Universals, Cambridge University Press (2003). E.L. Keenan, ‘Passive in the …
מאפיינים לשוניים וסגנוניים של פאשקווילים | אקדמית
https://academit.co.il › product › מאפי...מאפיינים לשוניים וסגנוניים של פאשקווילים (מק"ט : 2373703). המודעות (הפאשקווילים) מזוהות עם ... לשוני/ניתוח טקסט: בהיבט טקסטואלי לשוני, מוטיבים ומשפטי קבע.
השפה העברית - לשון המקרא
https://www.safa-ivrit.org/history/bible_general.phpהתקופה העתיקה ביותר שבה דיברו וכתבו בעברית היא תקופת התנ"ך. רובד העברית שדיברו אז נקרא "לשון המקרא" או "לשון התנ"ך". לשון המקרא נהגה בדיבור בארץ משנת 1,200 לפני הספירה, לערך, ועד שנת 300 …
תגית: מאפיינים לשוניים - בְּעִבְרִית - WordPress.com
https://aaronpalmonblog.wordpress.com › ...יש מאפיינים לשוניים שמאפשרים אותו, ובוודאי יש לו טעם כלשהו. מה שמאפשר את החילוף הזה הוא הקרבה שבין שתי המילים: גם רואים וגם שומעים מייצגות ...
מאפייני הסלנג - הסלנג בשפה העברית... דנה סבג
https://sites.google.com/site/danasabag86/slng/mpyyny-hslngהסלנג משתנה כל הזמן. ומתקופה לתקופה נוספות אליו מלים ונושרות ממנו מלים אחרות. 4. יוצרי הסלנג והמשתמשים בו - הסלנג ישמש קבוצה רחבה של דוברים, ולא אדם. אחד או קבוצת אנשים פרטית ומצומצמת. …
מה זה מאפיין לשוני?
stips.co.il › ask › 12088152מה מאפיין תפילת יחיד ומה מאפיין תפילת רבים? בפירוט יהיו מאפייני חיים, עכשיו תגידו לי מה יש אלמוג מן המאפיינים, ומה אין.
ס. יזהר: מאפיינים לשוניים-סגנוניים בספריו המאוחרים
https://kotar.cet.ac.il/KotarApp/Index/Chapter...רינה בן-שחר לאחר כשלושים שנות שתיקה ספרותית פריץ לפתע יזהר בשפע של יצירות פרוזה חדשות : מקדמות , ( 1992 ) צלהבים , ( 1993 ) אצל הים ( שלושה סיפורים , , ( 1996 צדדיים ( קובץ סיפורים-רשימות , , ( 1996 …
השפה העברית - לשון המקרא
www.safa-ivrit.org › history › bible_generalהתקופה העתיקה ביותר שבה דיברו וכתבו בעברית היא תקופת התנ"ך. רובד העברית שדיברו אז נקרא "לשון המקרא" או "לשון התנ"ך". לשון המקרא נהגה בדיבור בארץ משנת 1,200 לפני הספירה, לערך, ועד שנת 300 לפני הספירה ...
ס. יזהר: מאפיינים לשוניים-סגנוניים בספריו המאוחרים - מטח
https://kotar.cet.ac.il › index › Chapterרינה בן-שחר לאחר כשלושים שנות שתיקה ספרותית פריץ לפתע יזהר בשפע של יצירות פרוזה חדשות : מקדמות , ( 1992 ) צלהבים , ( 1993 ) אצל הים ( שלושה סיפורים , ...
ס. יזהר: מאפיינים לשוניים-סגנוניים בספריו המאוחרים
kotar.cet.ac.il › KotarApp › Indexרינה בן-שחר לאחר כשלושים שנות שתיקה ספרותית פריץ לפתע יזהר בשפע של יצירות פרוזה חדשות : מקדמות , ( 1992 ) צלהבים , ( 1993 ) אצל הים ( שלושה סיפורים , , ( 1996 צדדיים ( קובץ סיפורים-רשימות , , ( 1996 מלקומיה יפהפיה .
תחיית הלשון העברית – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › תחיית_הלשוןמאפיין לשוני נוסף שהעלה את קרנו של הטקסט היה שימוש מרובה במילים יחידאיות. כדוגמה לטקסט משכילי, הנה פסקת הפתיחה של הרומן " אהבת ציון " [7] מאת אברהם מאפו:
תחיית הלשון העברית – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/תחיית_הלשון_העבריתתחיית הלשון העברית היא תהליך שהתחולל באירופה ובארץ ישראל בסוף המאה התשע עשרה ובתחילת המאה העשרים, ובמסגרתו הפכה השפה העברית מלשון כתובה וליטורגית המשמשת בעיקר לצרכים דתיים או ספרותיים ללשון מדוברת, רב-מערכתית ולאומית. תהליך זה לא היה תהליך לשוני גרידא, אלא הוא השתבץ במערכת רחבה של תהליכים שחלו בעם ישראל באותה תקופה, ובעיקר במהפכה הציונית ובהתפתחות היישוב העברי החדש בארץ ישראל. תהליכים א…