האקדמיה ללשון עברית בעוד חידוש שיגרום לכם להיראות חכמים - כיפה
https://www.kipa.co.il › חדשותואולי בכלל הייתם צריכים להשתמש במירכאות כפולות? האקדמיה ללשון עברית שמה סוף לשימוש הלא נכון במירכאות (כן, כותבים מירכאות ולא מרכאות)
דף בית - האקדמיה ללשון העברית
https://ahl.org.ilהאקדמיה. על האקדמיה; מידע ארגוני. המליאה והוועדות; חוק המוסד העליון ללשון; תקנון האקדמיה; הקמת האקדמיה; זיכרונות האקדמיה; המנווה; מפעל המילון. תולדות מפעל המילון ההיסטורי; העבודה במפעל המילון ...
מירכאות – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/מירכאותמירכאות (” “ ; גם: ’ ‘ ; בעבר: „ ”) הן סימני פיסוק המשמשים לסמן ציטוט, קטע דיבור או פסוקית בתוך טקסט כללי, או למטרות אחרות. מקור השם הוא באחד מטעמי המקרא האשכנזיים – ”מרכא“ בשל צורתו של טעם מקרא זה. יש מגוון של סימנים אחרים שנבחרו בשפות אחרות למילוי התפקיד שממלאות המירכאות בעברית.
דף בית - האקדמיה ללשון העברית
hebrew-academy.org.ilמרכז התרבות וההדרכה החדש של האקדמיה פותח את שעריו מטבת תשפ"ג (ינואר 2023). בשלב הראשון הזמנת ביקור במרכז מיועדת לקבוצות של תלמידי כיתות ח'–י"ב.
האקדמיה ללשון העברית - עושים סדר בפיסוק – איך משתמשים ... - פייסבוק
https://www.facebook.com › photosעושים סדר בפיסוק – איך משתמשים במֵירכאות? ☑️ קודם כול, מֵירכאות ולא "מרכאות".
עמוד 13 – האקדמיה ללשון העברית
https://ahl.org.il › page › questionמלכתחילה הופקדה האקדמיה ללשון העברית על הכוונת הלשון, ועל כורחה חובתה לעמוד על המשמר, ... סיום הדיון בכללי הפיסוק (מרכאות, גרש וגרשיים; ...
נושא מירכאות - האקדמיה ללשון העברית
https://hebrew-academy.org.il/category/מירכאותנוהגים להקיף במירכאות (כפולות או יחידות): א. דיבור ישיר או ציטוט. למשל: (1) "אדם מתקן עצמו מתקן עימו את העולם", אמר עגנון. (2) אפשר כמדומני כבר לקיים בנו את הכתוב "ושבו בנים לגבולם". ב. שם של יצירה (ספר, …
השפה העברית - מרכאות
https://www.safa-ivrit.org/punctuation/quotes.phpנספח: פיסוק של דיבור ישיר (מקור: האקדמיה ללשון): בהבאת דיבור ישיר בין מירכאות מצטרפות שתי מערכות פיסוק: הפיסוק של הטקסט המצוטט והפיסוק של הכותב.
נושא מירכאות - האקדמיה ללשון העברית
hebrew-academy.org.il › category › מירכאותנוהגים להקיף במירכאות (כפולות או יחידות): א. דיבור ישיר או ציטוט. למשל: (1) "אדם מתקן עצמו מתקן עימו את העולם", אמר עגנון. (2) אפשר כמדומני כבר לקיים בנו את הכתוב "ושבו בנים לגבולם". ב. שם של יצירה (ספר, מאמר, שיר, סרט וכדומה) או שם פרטי של מוסד (מפעל, אגודה וכדומה), ובייחוד כשהם מובאים ...
עושים סדר בפיסוק – איך משתמשים... - האקדמיה ללשון העברית
https://www.facebook.com/AcademyOfTheHebrewLanguage/posts/...האקדמיה לא קבעה מסמרות בעניין זה. ☑️ נוהגים להקיף במירכאות (כפולות או יחידות) דיבור ישיר או ציטוט, שם של יצירה (ספר, סרט וכו') ושמות של ארגונים (בעיקר אם אינם מוכרים), ובייחוד כשהם מובאים בתוך משפט.
האקדמיה ללשון העברית on Twitter: "עושים סדר – מתי משתמשים ...
https://twitter.com › status👈 גרש – משמש לקיצור מילה, ומקומו אחרי האות האחרונה הנכתבת של המילה המקוצרת. למשל: מס' (מספר), עמ' (עמוד). 👈 גרשיים – משמשים לסימון ראשי ...
השפה העברית - מרכאות
www.safa-ivrit.org › punctuation › quotesנספח: פיסוק של דיבור ישיר (מקור: האקדמיה ללשון): בהבאת דיבור ישיר בין מירכאות מצטרפות שתי מערכות פיסוק: הפיסוק של הטקסט המצוטט והפיסוק של הכותב.
שיחת ויקיפדיה:לשון
https://he.wikipedia.org › wiki › שיחת_ויקיפדיה:לשון17.1.1 מוזר; 17.1.2 תגובת המזכירה המדעית של האקדמיה ללשון העברית. 17.2 ראש; 17.3 ראשת; 17.4 שתי הצורות; 17.5 שבירה; 17.6 מה הקוראים יגידו?
נושא מירכאות - האקדמיה ללשון העברית
https://hebrew-academy.org.il › מירכאותנוהגים להקיף במירכאות (כפולות או יחידות):. א. דיבור ישיר או ציטוט. למשל: (1) "אדם מתקן עצמו מתקן עימו את העולם", אמר עגנון.
מרכאות – האנציקלופדיה היהודית
https://jewiki.org.il/w/מרכאותניתן לסמן מרכאות בין אות שימוש לבין המילה עצמה (למשל, ההתנהגות ה"נפלאה" שלך). כאשר יש קינון של ציטוטים (מובאה בתוך מובאה) משתמשים לסירוגין במרכאות כפולות ובמרכאות בודדות. [2]
מירכאות – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › מירכאותמירכאות [א] ( ” ” [ב]; גם: ’ ’ [ג]; בעבר: „ ”) הן סימני פיסוק המשמשים לסמן ציטוט, קטע דיבור או פסוקית בתוך טקסט כללי, או למטרות אחרות. מקור השם הוא באחד מ טעמי המקרא ה אשכנזיים – ”מרכא” בשל צורתו של טעם מקרא זה. יש מגוון של סימנים אחרים שנבחרו בשפות אחרות למילוי התפקיד שממלאות ...
דף בית - האקדמיה ללשון העברית
ahl.org.ilאתר האקדמיה ללשון העברית. זיו הוא 'זוהר', 'הוד' ובהשאלה גם 'מראה', במיוחד כשמדובר ב"מאור הפנים".
האקדמיה ללשון עברית בעוד חידוש שיגרום לכם להיראות חכמים - כיפה
https://www.kipa.co.il/חדשות/1130994-0Mar 29, 2022 · האקדמיה ללשון עברית שמה סוף לשימוש הלא נכון במירכאות (כן, כותבים מירכאות ולא מרכאות) גם אתם מוצאים את עצמכם מסתבכים עם המירכאות?
שיחה:מירכאות – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/שיחה:מירכאותבניגוד למה שאמרו פה (ולמרבה הצער, גם במאמר עצמו), האקדמיה לא מוסיפה יו"ד למילה "מירכאות" רק בכתיב חסר-ניקוד, ולפחות לטענתה לא מדובר פה במקרה של תשלום דגש (למרות שדרור, הפרשנות שלך דווקא מאוד …
מילון מורפיקס | מרכאות באנגלית | פירוש מרכאות בעברית
https://www.morfix.co.il/מרכאותתרגום לאנגלית עבור: מרכאות מֵירְכָאוֹת שֵם נ"ר סימן פיסוק העשוי להופיע בשתי צורות: מירכאות יחידות ומירכאות כפולות.
דף בית - האקדמיה ללשון העברית
https://hebrew-academy.org.ilמרכז התרבות וההדרכה החדש של האקדמיה פותח את שעריו מטבת תשפ"ג (ינואר 2023). בשלב הראשון הזמנת ביקור במרכז מיועדת לקבוצות של תלמידי כיתות ח'–י"ב.
האקדמיה ללשון העברית - Wayback Machine
http://web.archive.org › taatiqעיבדו את הכללים רונית גדיש, המזכירה המדעית של האקדמיה ללשון העברית, ... אפשר גם להדגיש שמדובר במילים לועזיות ע"י כתיבתן בין מרכאות כפולות או ...
עושים סדר בפיסוק – איך משתמשים... - האקדמיה ללשון העברית ...
www.facebook.com › AcademyOfTheHebrewLanguageהאקדמיה לא קבעה מסמרות בעניין זה. ☑️ נוהגים להקיף במירכאות (כפולות או יחידות) דיבור ישיר או ציטוט, שם של יצירה (ספר, סרט וכו') ושמות של ארגונים (בעיקר אם אינם מוכרים), ובייחוד כשהם מובאים בתוך משפט.