חיפשת:

תיאוריית ההוגנות של אדמס

יעוץ ופיתוח ארגוני: תורת ההוגנות של אדאמס
https://eg-consultation.blogspot.com/2012/04/blog-post_9408.html
תורת ההוגנות הוצגה לראשונה על ידי הפסיכולוג החברתי ג'והן סטייסי אדאמס (1965) והיא מסבירה את המוטיבציה כתגובה ליחסי גומלין בין ביצוע לתגמולים, כלומר, כתגובה לתחושת צדק או אי צדק הכרוכה ביחסים אלה.
תאוריית ההוגנות - ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org › wiki › תאור...
במצב בו האדם מרגיש חוסר הוגנות בשל מצבו, נוצר פער בין מה שאני עושה (מידת ההשקעה) לבין התוצאות (התגמול), הוא יבקש לצמצם את הפער. אדמס מונה שש אפשרויות בסיסיות ...
תיאוריית ההוגנות - CET
kotar.cet.ac.il › KotarApp › Index
תיאוריה זו ממשיגה את תהליך ההנעה בעבודה מנקודת מבט של השוואות חברתיות שאנשים מבצעים בינם לבין עצמם . התיאוריה מניחה שאנשים מונעים לשמר הוגנות והגינות ביחסיהם עם אחרים ולבצע שינויים באותם יחסים חברתיים הנתפסים על ידם כלא – הוגנים . כלומר , הגישה עוסקת בהנעה של אנשים להימלט מרגשות שליליים הנובעים מחוסר הוגנות בעבודתם .
פנחס יחזקאלי: הוגנות ביחסי עבודה - עובדים מבקשים צדק גם ביחס שהם ...
https://www.ידע.com › wiki › הוגנות-בי...
תאוריית ההוגנות פותחה על ידי הפסיכולוג ג'ון סטייסי אדמס (John Stacey Adams) מאוניברסיטת מינסוטה, ב-1963. [בתמונה משמאל: ג'ון סטייסי אדמס.
תיאוריית ההוגנות - CET
https://kotar.cet.ac.il/KotarApp/Index/Chapter...
תיאוריית ההוגנות מוסיפה את הממד החברתי לדיוננו על הנעה בעבודה . תיאוריה זו ממשיגה את תהליך ההנעה בעבודה מנקודת מבט של השוואות חברתיות שאנשים מבצעים בינם לבין עצמם . התיאוריה מניחה שאנשים מונעים לשמר הוגנות והגינות ...
יסודות מדעי ההתנהגות: תיאורית ההוגנות של אדמס | טקסטולוגיה
www.textologia.net
תיאוריית ההוגנות של אדמס מתבססת על הרעיון, שלאנשים יש צורך בסיסי להרגיש תחושת הוגנות. כיצד אנו יודעים, האם המצב הוגן? אנו משווים את עצמנו לאחרים ומנסים לעמוד על כך, האם קיימת הוגנות בין אנשים. התיאוריה יוצאת מתיאוריה ותיקה יותר, הנקראת "השוואה חברתית". במסגרת התיאוריה הזו, אם יש קריטריון אובייקטיבי להשוואה, אנו משווים אליו.
הוגנות | win3solutions
win3solutions.wixsite.com › mysite-1 › equity
הוגנות מתבטאת בתגובות פרואקטיביות לנורמות ההתנהגותיות אשר מנוגדות לסולם הערכים ולמצפון הפנימי של השחקן (ההוגן), למרות שהן מקובלות ברשת הערך; ג'ון סטייסי אדמס, אשר ניסח את תיאורית ההוגנות (1963, 1965), הצביע על הקשר שבין נכונותו של שחקן (פרט או צוות) להשקיע בעבודה לבין התמורה הישירה שהוא מקבל. מגוון התמורות עשוי להתבטא באחד או יותר מארבעה רבדים:
תאוריית ההוגנות – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/תאוריית_ההוגנות
תאוריית ההוגנות היא תאוריה העוסקת בתהליך של הנעה לעבודה. פותחה על ידי הפסיכולוג ג'ון סטייסי אדמס ב-1963. תאוריה זו מבוססת על הרעיונות של דיסוננס קוגניטיבי ותורת החליפין.
תיאורית ההוגנות (Equity theory) - מנהיגים ברשת
https://www.leadersnet.co.il › תיאורית-...
תיאוריית הנעה שפותחה ע"י Adams ב- 1965 וגורסת כי היבטים מסויימים של המוטיבציה בעבודה נעוצים בתפיסת מידת ההוגנות של התגמול שמקבל העובד, בהתייחס למאמץ שהוא ...
יעוץ ופיתוח ארגוני: תורת ההוגנות של אדאמס
eg-consultation.blogspot.com › 2012 › 04
תורת ההוגנות של אדאמס תורת ההוגנות הוצגה לראשונה על ידי הפסיכולוג החברתי ג'והן סטייסי אדאמס (1965) והיא מסבירה את המוטיבציה כתגובה ליחסי גומלין בין ביצוע לתגמולים, כלומר, כתגובה לתחושת צדק או אי צדק הכרוכה ביחסים אלה.
תאוריית ההוגנות | מילון לתנאי עבודה - חילן
www.hilan.co.il › מרכז-ידע › בסיס-ידע
תאוריית ההוגנות - equity theory תאוריה העוסקת ב הנעת העובד שפותחה בשנת 1963 על-ידי ג' אדאמס (J. Stacey Adams). על-פי תאוריה זו, בוחן העובד את היחס שבין תגמוליו ובין השקעתו בעבודה. השקעתו של העובד היא כל תרומה שהוא מביא לעבודה, ישירה או עקיפה: השכלה, ניסיון, שעות עבודה, מאמץ, יוזמה וכו'.
הוגנות אופקית והוגנות אנכית - עוד על שכר הבכירים | כלכליסט
https://www.calcalist.co.il › articles
תיאוריית ההוגנות של אדמס התייחסה, לפחות בגרסתה מקורית, לחישובי הוגנות אופקית, כלומר השוואות למול מקבילים או עמיתים ולא למול בכירים או זוטרים ...
על פי תאוריית ההוגנות של אדאמס כאשר עובד מרגיש חוסר הוגנות כיצד ...
https://www.quizme.co.il › question
תפטר את העובד | תגדיל תמורה | תקנית תשומה | תשובה ב-ג נכונות.
תאוריית ההוגנות | מילון לתנאי עבודה - חילן
https://www.hilan.co.il › בסיס-ידע › תא...
תאוריית ההוגנות - equity theory. תאוריה העוסקת בהנעת העובד שפותחה בשנת 1963 על-ידי ג' אדאמס (J. Stacey Adams). על-פי תאוריה זו, בוחן העובד את היחס שבין ...
יסודות מדעי ההתנהגות: תיאורית ההוגנות של אדמס | טקסטולוגיה
https://www.textologia.net › כתבות
תיאוריית ההוגנות של אדמס מתבססת על הרעיון, שלאנשים יש צורך בסיסי להרגיש תחושת הוגנות. כיצד אנו יודעים, האם המצב הוגן? אנו משווים את עצמנו לאחרים ומנסים ...
תאוריית ההוגנות – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › תאוריית_ההוגנות
תאוריית ההוגנות תאוריית ההוגנות היא תאוריה העוסקת בתהליך של הנעה לעבודה. פותחה על ידי ה פסיכולוג ג'ון סטייסי אדמס ב-1963. תאוריה זו מבוססת על הרעיונות של דיסוננס קוגניטיבי ו תורת החליפין . תוכן עניינים 1 עקרונות התאוריה 2 רקע 3 סוגי השוואות 4 חוסר 5 עודף 6 ביקורת על התאוריה 7 לקריאה נוספת עקרונות התאוריה
הבנת גורמי ההנעה של העובדים בארגון עסקי - ביז בנגב -
https://bizbanegev.org.il › הבנת-גורמי-...
תיאוריית הצרכים של מאסלו (MASLOW). תיאורית עיצוב והעשרת העיסוק של הרצברג (HERZBERG). תיאורית ההוגנות של אדמס (ADAMS ). תיאורית הציפיות של וורום (VROOM ).
תאוריית ההוגנות | מילון לתנאי עבודה - חילן
https://www.hilan.co.il/מרכז-ידע/בסיס-ידע/מילון-לתנאי...
תאוריה העוסקת ב הנעת העובד שפותחה בשנת 1963 על-ידי ג' אדאמס (J. Stacey Adams). על-פי תאוריה זו, בוחן העובד את היחס שבין תגמוליו ובין השקעתו בעבודה. השקעתו של העובד היא כל תרומה שהוא מביא לעבודה, ישירה או עקיפה: השכלה, ניסיון, שעות עבודה, מאמץ, יוזמה וכו'.
אדאמס | humanresourcestheories - Wix.com
https://google.wixsite.com › humanre...
תורת ההוגנות – אדמס. תאוריית ההוגנות היא תאוריה העוסקת בתהליך של הנעה לעבודה. התאוריה מניחה כי האדם הינו רציונלי, ושופט את מעשיו על-פי מדידה אנוכית של יחסי ...
הוגנות | win3solutions
https://win3solutions.wixsite.com/mysite-1/equity
הוֹגְנוּת ׁׁׂׂ/ הֲגִינוּת (Fairness , Equity) הוגנות מייצגת מצב (ראוי וצודק) שבו אין קיפוח או אפליה (מילוג); הוגנות היא הזכות לכבוד; הוגנות מייצגת מצב מאוזן של כבוד הדדי, אשר מתבטא בדחייה ובסלידה מהתנהגות כוחנית (על פי רוח מודל הרווחה הארגונית). התנהגות כוחנית עלולה לגרום לפגיעה בזולת.
פנחס יחזקאלי: הוגנות ביחסי עבודה - עובדים מבקשים צדק גם ביחס ...
www.ידע.com › wiki › מושגים-במורכבות
תיאורית ההוגנות של ג'ון סטייסי אדמס (בר חיים, 2004, עמ' 234-227) תאוריית ההוגנות פותחה על ידי הפסיכולוג ג'ון סטייסי אדמס (John Stacey Adams) מאוניברסיטת מינסוטה, ב-1963.
תיאוריית ההוגנות - מטח
https://kotar.cet.ac.il › index › Chapter
תיאוריית ההוגנות נקשרת בשמו של סטאסי אדאמס ) . ) Adams , 1965 אדאמס גרס כי אנשים משווים בינם לבין זולתם בזיקה לשני משתנים - תפוקות ותשומות בעבודה .
יסודות מדעי ההתנהגות: תיאורית ההוגנות של אדמס | טקסטולוגיה
https://www.textologia.net/?p=22878
יסודות מדעי ההתנהגות: תיאורית ההוגנות של אדמס מתוך אסופת הסיכומים בקורס יסודות מדעי ההתנהגות , וכן מאגר ה סיכומים בפסיכולוגיה או ה סיכומים במנהל עסקים .