בחזרה לתקופת הצנע: כך הפכה החמאה ממוצר בסיסי למצרך נדיר
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5614370,00.htmlבחזרה לימי הצנע - הארכיון הציוני
http://www.zionistarchives.org.il › Tz...תחליף הביצים, ששב והבליח במקומותינו בימי הקורונה להופעת אורח קצרה, היה כוכב של ממש בשדה הקולינריה בימי הצנע. משרד האספקה והתקצוב, שחשש שהתחליף לא יתקבל ...
בחזרה לתקופת הצנע: כך הפכה החמאה ממוצר בסיסי למצרך נדיר
www.ynet.co.il › articles › 0,7340,L-5614370,00אז מה קרה לחמאה?
איך מייצרים חמאה? צפו בתהליך המרתק - הידברות
www.hidabroot.org › article › 182845Dec 29, 2015 · הפעם במדורנו 'איך עושים את זה': תהליך הכנת חמאה (חיבוץ) ראשית מגיע החלב - כ-3,000 ליטרים או יותר, למפעל. בשלב זה נפרד החלב משכבות חומצות השומן שלו (הנקראות זבדה) והן עוברות למכונת הפרדה, שתייעל את ...
הצלחת של תש"ח: מה אכלו מקימי המדינה והאם זה דומה לתפריט שלנו ...
https://www.maariv.co.il › אוכל... בימי קום המדינה היה בעיקר זמינות המזון: הגידולים מהצומח ומהחי שהיו בסביבת המגורים, אך בראש ובראשונה מדיניות הקיצוב של המדינה בתקופת הצנע ...
בחזרה לימי הצנע - הארכיון הציוני
www.zionistarchives.org.il › AttheCZA › Pagesבחזרה לימי הצנע. מאמצע מרץ 2020, ובמשך למעלה מחודש, מנע משבר הקורונה מצרכני ישראל והעולם לנהור לחנויות. נדמה, כי הכל המתינו להודעה על קיצה של הציביליזציה המוכרת לנו. בחזרה ל"ימי הצנע" נזכור שלפני ...
תקופת הצנע - 70 שנה למדינת ישראל
https://sites.google.com/a/shorashim.tzafonet.org...תקופת הצנע. באפריל 1949 הכריזה הממשלה על משטר של צנע ועל קיצוב מוצרי מזון בסיסיים. תור למצרכי מזון בקיצוב, תל אביב, 1954. לאחר הקמת המדינה עלו יהודים רבים לארץ. אוכלוסיית המדינה גדלה מאד - כמעט פי 2 ...
משטר הצנע - CET
https://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=10843בחזרה לימי הצנע - הארכיון הציוני
www.zionistarchives.org.il/AttheCZA/Pages/Tzena.aspxבחזרה לימי הצנע. מאמצע מרץ 2020, ובמשך למעלה מחודש, מנע משבר הקורונה מצרכני ישראל והעולם לנהור לחנויות. נדמה, כי הכל המתינו להודעה על קיצה של הציביליזציה המוכרת לנו. בחזרה ל"ימי הצנע" נזכור שלפני ...
תחליפים לחמאה במתכונים - בא-במייל תזונה ובריאות
http://www.baba-mail.co.il › contentחמאה היא מצרך נהדר לשימוש בעוגות ומאפים שונים, אך אם אתם מעוניינים בחלופות ... וחברים נוספים מה"ממלכה" הזו, מהוות תחליף מצוין וטעים לחמאה במתכונים שונים.
משטר הצנע - מטח
https://lib.cet.ac.il › pages › itemמשטר הצנע הוכיח את עצמו במשך שנתיים, אך לאחר מכן בלם את ההתפתחות הכלכלית ... כן יִיבאה הממשלה תחליף לקפה (ציקוריה) – ואולם תחליפי המזון למיניהם לא היו ...
בחזרה לתקופת הצנע: כך הפכה החמאה ממוצר בסיסי למצרך נדיר - Ynet
https://www.ynet.co.il › articlesכבר שנה שקשה עד בלתי אפשרי להשיג חמאה במקררי הסופר, וחלק מהחנויות אף אימצו מדיניות "קיצוב" ומגבילות את מספר היחידות לכל לקוח.
משטר הצנע - CET
lib.cet.ac.il › Pages › itemמשטר הצנע: שם התקליטור: הקמת המדינה ושנותיה הראשונות: מחברים: רגב, חיה; אורן, אביגיל (ד"ר) תאריך: 1995: הוצאה לאור: מטח : המרכז לטכנולוגיה חינוכית; ישראל. משרד החינוך.
תקופת הצנע: המדינה, הנשים, האוכל וישראל הצעירה
https://www.nli.org.il/he/discover/israel-culture-and-society/israeli-food/tzenaימי הצנע ופריחת השוק השחור. אל תתן יד ליד המורמת עליך! - אל תקנה בשוק השחור! 1949 / המדפיס הממשלתי, שרותי המודיעין, אוסף האפמרה - הספרייה הלאומית. ככל שמצב האזרחים הוחמר, תזונתית, בריאותית ומורלית, כך עלה ופרח השוק השחור.
צנע סטייל | ישראל היום
https://www.israelhayom.co.il › articleלכבוד יום עצמאות מכונס וביתי, חוזרת הילה אלפרט לימי הצנע של קום המדינה ומבשלת ... בן־גוריון, שחיפש תחליף לאורז עבור העולים מצפון אפריקה, ...
חמאה – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/חמאהחמאה היא מוצר חלב המופק בתהליך חיבוץ של שמנת או חלב.החמאה משמשת בין השאר למריחה, טיגון, אפייה ותיבול ונחשבת למצרך מזון בסיסי ברחבי העולם. החמאה עתירה בשומן רווי ונמנית בין המזונות התורמים לעלייה ברמות הליפופרוטאינים ...
תקופת הצנע - 70 שנה למדינת ישראל
sites.google.com › a › shorashimתקופת הצנע. באפריל 1949 הכריזה הממשלה על משטר של צנע ועל קיצוב מוצרי מזון בסיסיים. תור למצרכי מזון בקיצוב, תל אביב, 1954. לאחר הקמת המדינה עלו יהודים רבים לארץ. אוכלוסיית המדינה גדלה מאד - כמעט פי 2 ...
התשוקה לפולקע: זכרונות קולינריים מימי הצנע
www.ynet.co.il › articles › 0,7340,L-3539651,00May 09, 2008 · תחליף זה היה נפוץ בתקופת הצנע ואחריה (אני זוכרת אותו כמנה פופולארית במעונות הסטודנטים של שנות השבעים). ניתן לטגן את החצילים, אך מי שרוצה לצמצם את כמות השמן מוזמן לאפותם, כשמעט שמן משוח עליהם.
תקופת הצנע: המדינה, הנשים, האוכל וישראל הצעירה - הספרייה הלאומית
https://www.nli.org.il › ... › אוכל ישראליאתגר מיוחד היה הצורך להשתמש בתחליפים: חצילים במקום בשר, אבקת ביצים במקום ביצים, מרגרינה מדוללת במקום חמאה ועוד, וכל זאת בתנאים של מחסור גם במוצרים שלא היו ...
תקופת הצנע: המדינה, הנשים, האוכל וישראל הצעירה
www.nli.org.il › he › discoverתקופ ת הצנע יצרה תרבות מיוחדת סביב עולמה של עקרת הבית והתנאים החריגים שהיא נאלצה לתפקד בהם. העיתונים פרסמו מתכונים שעשו שימוש בתחליפים ובהקצבה הצנועה של חומרי יסוד.
מדיניות הקיצוב – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/מדיניות_הקיצובמדיניות הקיצוב הייתה מדיניות כלכלית שהנהיגה מדינת ישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע (ביטוי הבא לתאר תקופת צמצום במזון. בישראל, פעמים רבות משתמשי הכינוי מתכוונים רק לתקופה עד תחילת המדיניות הכלכלית החדשה).
עוגיות טחינה מקמח מלא ללא סוכר-מנצחות!!
https://www.10dakot.co.il/recipe/עוגיות-טחינה-ללא-סוכרמס’ מנות:כ-25 עוגיות. שליש כוס סוכר (ניתן לשים במקום שליש כוס “כמו סוכר” או תחליף סוכר אחר במתיקות של שליש כוס סוכר) 25 גרם חמאה/מחמאה רכה בטמפרטורת החדר (יש להוציא לפני כשעה לפחות מהמקרר ...
איך מייצרים חמאה? צפו בתהליך המרתק - הידברות
https://www.hidabroot.org/article/182845Dec 29, 2015 · הפעם במדורנו 'איך עושים את זה': תהליך הכנת חמאה (חיבוץ) ראשית מגיע החלב - כ-3,000 ליטרים או יותר, למפעל. בשלב זה נפרד החלב משכבות חומצות השומן שלו (הנקראות זבדה) והן עוברות למכונת הפרדה, שתייעל את ...
חמאה - ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org › wiki › חמאהחמאה היא מוצר חלב המופק בתהליך חיבוץ של שמנת או חלב. ... למצרך כה מבוקש בצרפת עד שהקיסר נפוליאון השלישי הציע סכום גבוה כפרס בעבור המצאת תחליף זול לחמאה.
עוגיות חמאה ללא סוכר- זהירות הן ממכרות! - מתכונים ב-10 דקות
https://www.10dakot.co.il/recipe/עוגיות-חמאה-ללא-סוכרמצרכים: 1 כוס (140 ג’) קמח כוסמין. 100 גרם חמאה (בטמפ’ החדר) *יש להוציא מהמקרר כשעתיים לפני ההכנה. חצי כפית (3 ג’) אבקת אפייה. 1 ביצה קטנה (S-M) 3 כפות אבקת …