חשבון אינפיניטסימלי/כמתים ושלילת פסוקים - ויקיספר
https://he.wikibooks.org › wiki › כמת...חשבון אינפיניטסימלי/כמתים ושלילת פסוקים. שפה; מעקב · עריכה. < חשבון אינפיניטסימלי. מושגי יסודעריכה. סימון, פירוש ... שלילת כמתיםעריכה. הפסוק, שלילה.
חשיבה לוגית והנמקה - מדעי המחשב
http://www.cs.tau.ac.il › files › LTAAbookletפסוקים מורכבים. הדבר נעשה בעזרת. קשרים. לוגיים. (logical connectives). , שכשמם כן הם. –. מקשרים בין פסוקים. נכיר עתה את הקשרים החשובים . 3.1 . שלילה.
שיטות הוכחה בסיסיות – Math-Wiki
https://math-wiki.com/index.php?title=שיטות_הוכחה_בסיסיותכפי שראינו בעבר, על מנת להוכיח כי טענה א' מתקיימת אם ורק אם טענה ב' מתקיימת מספיק להוכיח כי טענה א' גוררת את טענה ב' וגם טענה ב' גוררת את טענה א'. את הטענות בכל כיוון ניתן להוכיח בכל דרך שנרצה (כולל אפילו הוכחת אם"ם, במידת הצורך). דוגמא תהינה קבוצות A,B,C. הוכיחו כי A∖(B ∪ C) = A אם"ם A ∩ B ...
88-101 חשיבה מתמטית - כמתים – Math-Wiki
www.math-wiki.com/index.php?title=88-101_חשיבה_מתמטית_-_כמתיםשלילת כמתים. כמו לפסוקים המורכבים מקשרים בלבד, גם לאחר הוספת הכמתים יש לכל פסוק "פעולה אחרונה": הקשר האחרון או הכמת האחרון שהופעל כדי ליצור את הפסוק. לדוגמא:
תחשיב הפסוקים - ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org › wiki › תחשי...בלוגיקה ובלוגיקה מתמטית, תחשיב פסוקים (באנגלית: Propositional calculus, ... יסוד) פשוטה בעלת שני קשרים בלבד: קשר גרירה וקשר שלילה, המהווה תחשיב פסוקים שלם:.
בדידה דף 1 חלק ב שאלה 1 מציאת שלילה של פסוק נתון - YouTube
https://www.youtube.com › watchבדידה דף 1 חלק ב שאלה 1 מציאת שלילה של פסוק נתון. 294 views294 views. Dec 1, 2019. 0. Dislike. Share. Save.
תחשיב הפסוקים – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/תחשיב_הפסוקיםבלוגיקה ובלוגיקה מתמטית, תחשיב פסוקים (באנגלית: Propositional calculus, Propositional logic או Sentential calculus) הוא מערכת מובנית (פורמליסטית), המאפשרת לייצג את הקַשַּרים הלוגיים בין ערכי האמת של פסוקים לוגיים שונים, ולהסיק את תקפותן ההגיונית (לוגית) של טענות.
1.4 שלילה של פסוקי "או" / "וגם"; חוקי דה-מורגן - מטח
https://kotar.cet.ac.il › index › Chapterבדיון זה נתמקד בשלילה של פסוקי או ושל פסוקי גם ( לשלילה של פסוק שלילה ראו עמ ' . ( 30 › חוקי דה- מורגן , הצרנ ה דוגמה : שליל ה של פסוק או / גם , הצרנה ...
לא (לוגיקה) – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/לא_(לוגיקה)לא (לוגיקה) ב לוגיקה מתמטית, לא או שלילה הוא קשר לוגי אונארי המתאים לכל פסוק או תבנית את הפסוק או התבנית ההפוכים במובנם וב תנאי האמת שלהם. 'לא' הוא אחד משני הקשרים הבסיסיים עליהם בנויה הלוגיקה הפורמלית (השני הוא אם-אז ).
שלילת פסוק איפה אני טועה - FXP
https://www.fxp.co.il › ... › מתמטיקהשלילת פסוק איפה אני טועה : אני מנסה למצוא את השלילה של הפסוק שממורקר בצהוב, התשובה אמורה לצאת לדעתי השמאלית העליונה, כי היא היחידה שנשארה.
חשבון אינפיניטסימלי/כמתים ושלילת פסוקים – ויקיספר
https://he.m.wikibooks.org/wiki/חשבון_אינפיניטסימלי/כמתים...פסוק שקילות. ( A ⇔ B ) {\displaystyle (A\Leftrightarrow B)} זו שלילה כפולה. ¬ ( ( A ⇒ B ) ∧ ( B ⇒ A ) ) {\displaystyle \lnot ( (A\Rightarrow B)\land (B\Rightarrow A))} כלומר. ( A ∧ B ) ∨ ( B ∧ ¬ A ) {\displaystyle (A\land B)\lor (B\land \lnot A)} אוחזר מתוך " https://he.wikibooks.org/w/index.php?title=חשבון_אינפיניטסימלי/כמתים_ושלילת_פסוקים&oldid=165150 ".
88-101 חשיבה מתמטית - לוגיקה פסוקית – Math-Wiki
https://math-wiki.com/index.php?title=88-101_חשיבה_מתמטית_-_לוגיקה...כדי לומר "2 קטן מ-7", יש להגדיר פרדיקט של סדר, S(x,y), המקבל ערך T כאשר x < y, ולכתוב S(2,7). מכיוון שיחס הסדר כבר זכה לשם מוכר, אפשר להשתמש בו ישירות, ולכתוב את הפרדיקט 2 < 7. תרגיל. הגדירו פרדיקטים והצבות במשתנים, כך שהפסוק A(x) ∨ (B(x, y) ∧ A(y)) יצרין את "אורן או חברתו קארין לומדים לוגיקה".
88-101 חשיבה מתמטית - כמתים - Math-Wiki
https://math-wiki.com › ...שלילת כמתים. כמו לפסוקים המורכבים מקשרים בלבד, גם לאחר הוספת הכמתים יש לכל פסוק "פעולה אחרונה": הקשר האחרון או הכמת האחרון שהופעל כדי ליצור את הפסוק.