חיפשת:

רגל קרושה ביידיש

איך מכינים רגל קרושה? - מתכונים לראש השנה 2021 - הארץ
https://www.haaretz.co.il › food › RE...
איך מכינים רגל קרושה? אחת הקלאסיקות של המטבח היהודי המזרח אירופאי שהולכות ונעלמות מהעולם, יכולה לעשות קאמבק אצלכם במטבח וזה לא כל כך קשה. השף ...
רות סירקיס מציגה מתכונים לפסח | מעריב
https://www.maariv.co.il/food/Article-580887
Apr 11, 2017 · רות: "פעם הייתי מכינה לילדים גם אוכל של אמא שלי ז"ל, כמו גפילטע־פיש, דגים ממולאים, רגל קרושה". תמי: "אנשים לא יודעים, אבל רגל קרושה זה מאכל בריא, כי יש בו המון ג'לטין".
שיחה:רגל קרושה – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/שיחה:רגל_קרושה
שיחה:רגל קרושה ... אבל המקור הוא ביידיש, זאת השפה שדוברה בבית. הדף לא קיים בשפה הרוסית. הבט גם בדף המקביל ביידיש שם כתוב: גאַלער אדער גאַלערעטע אדער כאָלאָדעץ אדער פטשאַ.
סגנון - אוכל nrg - חיל הרגלים: כך מטפלים ברגל קרושה
https://www.makorrishon.co.il › ART1
רגל קרושה צילום: שרי אנסקי. לפני יותר מ-20 שנה נסעתי בפעם הראשונה לפריז ושם קניתי לי סיר למזכרת: קסרול ענקי שנאלצתי להעלות עימי למטוס כדי לא ...
גוועלד: האם הרגל הקרושה בסכנת הכחדה?
www.israelhayom.co.il › food › food-news
Sep 02, 2021 · רגל קרושה, צילום: קוקו רגל קרושה, יודע כל אחד שאי פעם התעניין במאכל הפולני העתיק, הוא עניין של טעם. יש שאוהבים אותו מאוד ויש שמסרבים לגעת בו אפילו עם מקל.
- פוסט בקהילת דוברי יידיש במוטק'ה | מוטק'ה לבני 50 פלוס
https://www.motke.co.il › שיחה_בקבוצה
איך קוראים לרגל כרושה באידיש. חוף מגאלה. ... קודם כל רגל קרושה אצל החברה בישיבה קראו לזה מי רגלים ... אבל כיום עושים את הגאלה מגידים יותר מאשר מעצמות רגל.
"מונולוגים מהקישקע": האוכל האשכנזי חוזר למרכז הבמה - אוכל ...
https://www.haaretz.co.il/food/.premium-1.2019186
May 13, 2013 · העליתי מופעי יחיד ביידיש והופעתי אתם בעולם, הקלטתי אלבום ביידיש. השפה הזאת השתלטה על חיי". ... לכל מי שאמא שלו הכינה לו קציצות ודחפה לו פירות ולכל מי ששונא רגל קרושה". ...
רגל קרושה: מתכון פשוט ומנצח - Xnet
https://xnet.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4788757,00.html
Apr 08, 2016 · רגל קרושה מעצמות בקר. מתכון שקיבלתי מלאה יסמין מנשר. לאה למדה מאמה כיצד להכין את המנה. גם היא מעדיפה להשתמש בסיר לחץ, כדי לקצר ולפשט את ההכנה. מרכיבים. 10-8 מנות . 8-5 עצמות רגל פרה 1 בצל לא קלוף
לא על הגפילטע לבדו: מתכונים קלאסיים מהמטבח המזרח-אירופאי ...
https://www.maariv.co.il/food/food-recipes/Article-892259
Jan 21, 2022 · הן מציעות לקונים דגים מלוחים, קרפלך, רגל קרושה, מרק צח עם אטריות, כבד קצוץ, חמין, בשר וקוגל בשיטות הכנה שונות לצד חלות מושלמות. ... "קיגל" מקורו …
רגל קרושה: מתכון פשוט ומנצח - Xnet
https://xnet.ynet.co.il › ... › סיר לשבת
להקדים קרושה למצה: מתכוני רגל קרושה לפסח. אם אתם עדיין פה אחרי שקראתם את הכותרת, סימן שאין לכם בעיה (ובצדק!) עם המאכל הרוטט.
ספר מתכונים/רגל קרושה - ויקיספר
https://he.wikibooks.org › wiki › רגל...
מרק רגל קרושה - מאכל מזרח ארופאי יהודי נפוץ. המרק מבושל עם עצמות רגל בקר המכיל ג'לטין ועל כן לאחר קירור נקרש והופך צמיגי.
הנקמה האשכנזית: מי מוכר רגל קרושה בסופר?
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4184796,00.html
Feb 03, 2012 · רגל קרושה זה מאכל חורפי שמורכב מבשר בקר מבושל המכוסה בשכבת ג'לטין רוטטת, שמקורה בעצמות הבקר המבושלות. הוא מוכר ביידיש כגאלע, גאלער ופעטשע,
על רגל אחת: מתכון מנצח לרגל קרושה
www.ynet.co.il › articles › 0,7340,L-3770473,00
Sep 03, 2009 · רגל קרושה. המרכיבים (10-8 מנות): 1 ק"ג עצמות רגל בקר או עגל 3 עלי דפנה. 1 כף פלפל אנגלי. 4 שיני שום כתושות. 2 ביצים קשות. מלח, פלפל. 1 לימון . אופן ההכנה:
רגל קרושה - ויקימילון
https://he.wiktionary.org › wiki › רגל...
רֶגֶל קְרוּשָׁהעריכה ... רגל קרושה. מאכל יהודי מזרח־אירופי עממי, העשוי משאריות בשר, עצמות רגל בקר ורגלי תרנגולות העשירים בג'לאטין טבעי.
איך מכינים רגל קרושה? - מתכונים לראש השנה 2021 - הארץ
https://www.haaretz.co.il/food/rosh-hashana-recipes/RECIPE-1.4446416
Sep 17, 2017 · איך מכינים רגל קרושה? אחת הקלאסיקות של המטבח היהודי המזרח אירופאי שהולכות ונעלמות מהעולם, יכולה לעשות קאמבק אצלכם במטבח וזה לא כל כך קשה. …
מונולוגים מהקישקע: הכבוד האבוד של הקיגל
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4373331,00.html
May 03, 2013 · מונולוג על רגל קרושה. ... לא רק החרדים, גם בלב תל אביב יש מי ששח ביידיש עסיסית. דתיים, חילונים וערבים מבקשים ללמוד את השפה, מפעלי היי-טק מחפשים מורים, ומגמות לז'רגון נפתחות בתיכונים. ...
רגל קרושה - ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org › wiki › רגל_...
רגל קרושה (במקור גאַלע או גאַלער גם כאָלאָדעץ מרוסית: Холодец) היא מאכל יהודי מזרח-אירופי, העשוי מרגל בקר או מרגלי תרנגולות.
שיחה:רגל קרושה – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › שיחה:רגל_קרושה
שיחה:רגל קרושה ... אם זה ביידיש וזה המקור למאכל זה אז בסדר, תוסיף. אני מצטער, אני לא דובר יידיש.
רגל קרושה – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/רגל_קרושה
רגל קרושה (במקור גאַלע או גאַלער גם כאָלאָדעץ מרוסית: Холодец) היא מאכל יהודי מזרח-אירופי, העשוי מרגל בקר או מרגלי תרנגולות.. בתקופות מחסור, משפחות בעיירות במזרח אירופה ניצלו עד תום את כל חלקי הבשר, וכך נוצרו מאכלים כמו ...
גוועלד: האם הרגל הקרושה בסכנת הכחדה?
https://www.israelhayom.co.il/food/food-news/article/4373524
Sep 02, 2021 · רגל קרושה, יודע כל אחד שאי פעם התעניין במאכל הפולני העתיק, הוא עניין של טעם. יש שאוהבים אותו מאוד ויש שמסרבים לגעת בו אפילו עם מקל. אך נראה שדווקא אלו שמתרחקים ממנו כמו מאש הם אלו שמנצחים כרגע ...
איך מכינים רגל קרושה? - מתכונים לראש השנה 2021 - הארץ
www.haaretz.co.il › food › rosh-hashana-recipes
Sep 17, 2017 · אצלנו בבית ממליצים לא לזרז תהליכים ולהקפיד על בישול ארוך וסבלני. כמה שיותר ארוך על אש קטנה יותר טוב. קחו בחשבון שההכנה של רגל קרושה דורשת זמן בישול רב והתערובת צריכה לנוח במקרר במשך כמה שעות.
רגל קרושה: מתכון פשוט ומנצח - Xnet
xnet.ynet.co.il › articles › 0,7340,L-4788757,00
Apr 07, 2016 · רגל קרושה מגידים מתכון שקיבלתי מציפי בר ששת מצפת. ציפי למדה להכין את המנה מאמה. האם נהגה להכין את הרגל הקרושה מעצמות בקר, אך מכיוון שאין בהן הרבה בשר ציפי מעדיפה להכין את המאכל מגידים. מי שרוצה, יכול כמובן להכין את המתכון עם עצמות בקר, או עם שילוב שלהן ושל גידים. שינוי נוסף שהכניסה ציפי למתכון הוא בדרך ההכנה.
הנקמה האשכנזית: מי מוכר רגל קרושה בסופר?
www.ynet.co.il › articles › 0,7340,L-4184796,00
Feb 03, 2012 · רגל קרושה זה מאכל חורפי שמורכב מבשר בקר מבושל המכוסה בשכבת ג'לטין רוטטת, שמקורה בעצמות הבקר המבושלות. הוא מוכר ביידיש כגאלע, גאלער ופעטשע, מכונה כאלאדעץ ברוסית, נקרא פיפטיִע או רעטשיטוּרע ברומנית, ושמו משתנה לפצ'ה ו- galareta drobiowa כשמדובר ברגלי עוף. בגרמניה, מכינים מאכל דומה מאוד מבשר חזיר, שנקרא Suelze .
מורשת פולין דופקת בדלת - רגל קרושה עם ביצה - מר קדמוני
https://www.kadmoni.com › blog-post
מדובר במאכל שמתהדר לא רק בשם נוראי (גם ביידיש זה לא נשמע משהו: "גאלער"), אלא גם בצבע חום-אפרפר, במרקם ג'לטיני רוטט, בריח עז של שום ובקומץ חסידים ...
רגל קרושה – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › רגל_קרושה
רגל קרושה. רגל קרושה (במקור גאַלע או גאַלער גם כאָלאָדעץ מ רוסית: Холодец) היא מאכל יהודי מזרח-אירופי, העשוי מ רגל בקר או מרגלי תרנגולות . בתקופות מחסור, משפחות ב עיירות במזרח אירופה ניצלו עד ...