תורת הקבוצות – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › תורת_הקבוצותבעקבות הסתירה אליה הוביל הפרדוקס של ראסל, ובעיות נוספות, בהן הגדרת "קבוצת כל הקבוצות" והשלכותיה ביחס לקבוצת החזקה שלה (ראו פרדוקס קנטור) והפרדוקס של בורלי-פורטי, והצורך לבסס את רעיון הקבוצה ...
מתמטיקה דיסקרטית - תורת הקבוצות - פעולות
www.slideshare.net › MoranAlkobi › ss-10342235Nov 26, 2011 · מתמטיקה דיסקרטית - תורת הקבוצות - פעולות 1. דיאגראמת ון ג'ון ון (באנגלית: 4 ;John Vennבאוגוסט 4381 – 4 באפריל 3291 ), מתמטיקאי ולוגיקן בריטי. דיאגרמת ון היא תרשים המבטא קשרים בין קבוצות. כלל בסיסי לשימוש בדיאגרמת ון ...
קבוצה (מתמטיקה) – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/קבוצה_(מתמטיקה){x :x אזרח סין} (קריאה: קבוצת כל ה-x-ים שמקיימים: x הוא אזרח סין): זו קבוצה סופית, שהרי יש מספר סופי של אזרחים בסין גם אם מספרם גדול מאוד והם אינם ידועים לנו במלואם.
תורת הקבוצות - חלק א' - מונחים בסיסיים והגדרות - FXP
https://www.fxp.co.il/showthread.php?t=15732911Sep 05, 2015 · ℝ היא קבוצת המספרים הממשיים, שרק בעקבות התכונות שלה מתאפשרים תחומים כמו החשבון הדיפרנציאלי והאינטגרלי. כמעט כל תחום במתמטיקה נעזר בתורת הקבוצות ואף מוגדר על ידיה.
הפרדוקס של ראסל - – המכלול
https://www.hamichlol.org.il › הפרדוק...לפרדוקס הייתה השפעה מכרעת על התפתחותה של תורת הקבוצות ועל התפתחות המתמטיקה ... מוסכמה בסיסית בתורת הקבוצות קובעת שקבוצה מוגדרת על-פי האיברים ...
12BdidaLec2.pdf - Math-Wiki
https://math-wiki.com › imagesהפרדוקס של ראסל. נאמר שקבוצה גדולה היא קבוצה הכוללת את עצמה כאיבר וכל קבוצה אחרת היא קבוצה קטנה . נגדיר את קבוצת כל הקבוצות הקטנות ב.
תורת הקבוצות – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/תורת_הקבוצותקבוצת החזקה: קבוצת החזקה של קבוצה נתונה היא קבוצת כל תתי הקבוצות של , היינו () = {:}. עוצמת קבוצת החזקה היא 2 | A | {\displaystyle 2^{|A|}} , ו משפט קנטור קובע …
הפרדוקס של ראסל – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › הפרדוקס_של_ראסלבמסגרת זו, אחת האקסיומות החשובות היא אקסיומת ההפרדה, המאפשרת לבנות קבוצה חדשה על ידי ליקוט איברים של קבוצה קיימת. מנקודת מבט זו, הפרדוקס של ראסל מוכיח ש'קבוצת כל הקבוצות' אינה קיימת, משום שאחרת אפשר היה לבנות ממנה את קבוצת כל הקבוצות שאינן שייכות לעצמן, שאינה קיימת לפי הפרדוקס.
קבוצת החזקה – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › קבוצת_החזקהקבוצת החזקה. מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית. ב תורת הקבוצות, קבוצת החזקה של קבוצה נתונה. A {\displaystyle A} היא קבוצת כל תת הקבוצות של. A {\displaystyle A} , ומסמנים אותה ב-. P ( A ) {\displaystyle {\mathcal {P}} (A)} .
מתמטיקה דיסקרטית - תורת הקבוצות - הגדרות
https://www.slideshare.net/MoranAlkobi/groups-theoryNov 26, 2011 · מתמטיקה דיסקרטית - תורת הקבוצות - הגדרות. סיכום בנושא לוגיקה למדעי המחשב. תורת הקבוצות, הגדרות כלליות, סימונים, תכונות וקבוצות מספרים חשובות. סיכום …
תורת הקבוצות - האוניברסיטה העברית
http://math.huji.ac.il › ~nachi › Files › Kvutzotקיימת קבוצה שהיא קבוצת כל הקבוצות. אילו היתה מחלקה זו קבוצה, אז מטענה קודמת נובע שגם המחלקה החלקית הוכחה: לה {x | x /∈ x} של אנטינומיית ראסל היתה קבוצה. □.
מבוא לתורת הקבוצות
https://exact-sciences.tau.ac.il › files › Set_theoryהגדרה: קבוצה A מוכלת בקבוצה B אם כל איבר של הקבוצה A שייך לקבוצה B. ... הגדרה: קבוצת התת-קבוצות של קבוצה A היא קבוצת כל הקבוצות המוכלת ב-A.
הפרדוקס של ראסל - ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org › wiki › הפרד...מוסכמה בסיסית בתורת הקבוצות קובעת שקבוצה מוגדרת על-פי האיברים השייכים לה. ... מנקודת מבט זו, הפרדוקס של ראסל מוכיח ש'קבוצת כל הקבוצות' אינה קיימת, ...
משפט קנטור – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/משפט_קנטורמשפט קנטור הוא משפט מתמטי בתורת הקבוצות, הקובע שהעוצמה של כל קבוצה קטנה מהעוצמה של קבוצת החזקה שלה. בפרט, לכל קבוצה, גם אם היא אינסופית, יש קבוצה גדולה ממנה (במובן מדויק שיוגדר בהמשך).מזה נובע כי אין אינסוף גדול ביותר ...
תורת הקבוצות/קבוצת החזקה – ויקיספר
he.m.wikibooks.org › wiki › תורת_הקבוצותבהינתן קבוצה , קבוצת החזקה של מסומנת על־ידי () או על־ידי (סימון זה יובהר בהמשך ובמהלך הספר נשתמש בסימונים השונים לסרוגין), קבוצת כל הקבוצות החלקיות של הקבוצה .
תורת הקבוצות/יחסי שקילות – ויקיספר
https://he.m.wikibooks.org/wiki/תורת_הקבוצות/יחסי_שקילותתורת הקבוצות/יחסי שקילות. בפרק הקודם, יחסים, הוצג מושג יחס השקילות. ליחסי השקילות נודעת חשיבות רבה במתמטיקה, וניתן להתקל בהם בתחומים רבים. יחס שקילות מחלק קבוצות ל תת קבוצות, כך שבכל תת קבוצה ...
תורת הקבוצות מושגי יסוד בתורת הקבוצות קבוצה – אוסף של אלמנטים ...
http://www.hapetek.co.il › files › 234293-Summaryכל תתי הקבוצות בגודל. 2. של הטבעיים . דוגמא לשאלה. : בהינתן קבוצה. A. הראו כי קיימת הקבוצה. B = S S ⊆ A, and S has more than 3 elements. נגדיר תכונה.
תורת הקבוצות/קבוצת החזקה – ויקיספר
https://he.m.wikibooks.org/wiki/תורת_הקבוצות/קבוצת_החזקהבהינתן קבוצה. A {\displaystyle A} , קבוצת החזקה של. A {\displaystyle A} מסומנת על־ידי. P ( A ) {\displaystyle {\mathcal {P}} (A)} או על־ידי. 2 A {\displaystyle 2^ {A}} (סימון זה יובהר בהמשך ובמהלך הספר נשתמש בסימונים השונים לסרוגין), קבוצת כל הקבוצות החלקיות של הקבוצה.
הפרדוקס של ראסל – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/הפרדוקס_של_ראסלהפרדוקס. כדי להציג את הפרדוקס של ראסל, נאמר שקבוצה גדולה היא קבוצה הכוללת את עצמה כאיבר, וכל קבוצה אחרת (כלומר, שאיננה איבר של עצמה), היא קבוצה קטנה.. ראסל הגדיר את קבוצת כל הקבוצות הקטנות, , ושאל: האם היא קבוצה קטנה או גדולה?
קבוצה (מתמטיקה) – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › קבוצה_(מתמטיקה)זו קבוצת כל הנקודות (,) שמקיימות את המשוואה = לגבי שבקטע [,] (קבוצה אינסופית זו היא פרבולה). {קבוצת כל הקבוצות המכילות רק את המספרים 1, 2, 3 (כולם או חלקם)}: זו קבוצה שאיבריה הם קבוצות.
הפרדוקס של ראסל ומשפט קנטור | לא מדויק
http://gadial.net › 2010/11/20 › russe...אפשר לתאר מתמטית את פרדוקס ראסל פשוט באמצעות האמירה “קבוצת כל הקבוצות שאינן איבר של עצמן”. אם יש כזו קבוצה, האם היא איבר של עצמה?
מתמטיקה דיסקרטית - תורת הקבוצות - הגדרות
www.slideshare.net › MoranAlkobi › groups-theoryNov 26, 2011 · תורת הקבוצות, הגדרות כלליות, סימונים, תכונות וקבוצות מספרים חשובות. ... {קבוצת כל הקבוצות ...
מתמטיקה דיסקרטית - תורת הקבוצות - פעולות
https://www.slideshare.net/MoranAlkobi/ss-10342235Nov 26, 2011 · קבוצות זרות הגדרה: תהינה a, bקבוצות. נאמר ש a, bזרות אם a b Ø דוגמא: }1{}3,2{ זרות. תכונות פילוג ובליעה פילוג )a ( b c ) ( a b) ( a c 1) ) a ( b c ) ( a b) ( a c 2) בליעה a ( a b) a 3) a ( a b) a 4) שתי הוכחות לתכונה מס' 1: א) ע"י לוח השתייכות ...
קבוצת החזקה – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/קבוצת_החזקהקבוצת החזקה. מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית. ב תורת הקבוצות, קבוצת החזקה של קבוצה נתונה. A {\displaystyle A} היא קבוצת כל תת הקבוצות של. A {\displaystyle A} , ומסמנים אותה ב-. P ( A ) {\displaystyle {\mathcal {P}} (A)} .
הפרדוקס של ראסל
http://yeda.cs.technion.ac.il › htmlראסל הגדיר את קבוצת כל הקבוצות הקטנות, X, ושאל: האם X היא קבוצה קטנה או גדולה? אם X היא קבוצה קטנה, אז לפי ההגדרה היא איננה איבר של עצמה, כלומר איננה איבר ...