צדק (מוסר) – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/צדק_(מוסר)צדק הוא מונח המייצג פעולה או שיפוט המתבצע על פי אמות מידה של יושר, אמת, הגיון או כשרות מוסרית (כגון מידתיות). הגדרת הצדק היא יחסית, כלומר שדבר הנחשב צודק על פי דעתו של אחד, יהווה לעיתים פגיעה לדעת אחר. הגדרת הבסיס של הטוב והרעיכולה להשתנות בין תרבויות שונות. לכן קביעת "הצדק המוחלט" או "הצדק האובייקטיבי" בעין אנושית סובייקטיבית עלולה להיות קשה, עד בל…
צדק (מוסר) – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › צדק_(מוסר)לפי משנתו של אריסטו, המימוש העצמי של האדם, ה'צדק': "הטוב העליון" המכונה אושר, תלוי באדם עצמו ואך ורק בו. אפלטון [ עריכת קוד מקור | עריכה ]
אפלטון מְפַלֵּן או פילון מפְלַנְטֵן - עיון - הארץ
www.haaretz.co.il › literature › studyJan 18, 2022 · אפלטון מְפַלֵּן או פילון מפְלַנְטֵן. בזכות אבי הכנסייה אוריגנס מקיסריה השתמרו כתביו של פילון האלכסנדרוני, שהיה בן דורו של ישו הנוצרי ומגדולי ההוגים היהודים,שהשפיע על המחשבה ותורת הסוד היהודיות.
מדדים (סטנדרטים) הם תנאי לשוויון, האחדה (סטנדרטיזציה) היא ...
www.btl.gov.il › Publications › Social_Securityהביקורת הגורסת שגישת צדק זו של אפלטון מותירה את הכוח בידי החזקים שבחברה – שעל פי אפלטון הם בעלי הכישורים הגבוהים – כמוה כביקורת שהידיים מפנות למוח על יומרתו להוביל את הגוף כולו (וינריב, 2008).
הפוליטיאה / אפלטון - סיכומונה
https://www.sikumuna.co.il › _אפלטוןאבל, סוקראטס אומר, אין זה מן הצדק לגרום לאי צדק. ... לפי אפלטון הבסיס לכינון המדינה הוא הצורך של כל אחד בעזרה של אחרים על מנת להשיג את טובתו ...
Plato's Republic,1 - TheMarker Cafe
cafe.themarker.com › post › 1707229Aug 18, 2019 · לפי אפלטון, לכל אדם יש את שלושת הרבדים אך ההשפעה עליהם הינה שונה. לפי אפלטון ההמון נשלט על ידי התאוות בעוד שהפילוסוף, איש הצדק, נשלט על ידי הרובד התבוני.
קריטון - Wikiwand
https://www.wikiwand.com/he/קריטוןקריטון הוא דיאלוג קצר שנכתב בידי הפילוסוף היווני הקדום אפלטון. זוהי שיחה בין סוקרטס לבין חברו האמיד קריטון בדבר הצדק , אי-צדק , והדרך הנכונה להגיב לאי-צדק. סוקרטס, שחושב שאין להשיב על אי-צדק באי-צדק , מסרב להצעתו של קריטון ...
Plato's Republic,1 - TheMarker Cafe
cafe.themarker.com/post/1707229Aug 18, 2019 · לפי אפלטון, לכל אדם יש את שלושת הרבדים אך ההשפעה עליהם הינה שונה. לפי אפלטון ההמון נשלט על ידי התאוות בעוד שהפילוסוף, איש הצדק, נשלט על ידי הרובד התבוני.
המדינה של אפלטון ושאלת הצדק - סיכומים
http://xhfunho.blogspot.com › blog-...אומרים שהיא מדברת על צדק אבל בעצם המדינה מדבר על הרבה יותר דברים. ... לפי אפלטון, הצדק הוא איננו התועלת האישית וההצלחה בעולם הזה.
אפלטון - מאגנס
https://www.magnespress.co.il › אפלטוןמבחינת תוכנם, הדיאלוגים המוקדמים מציגים את אופיו של סוקרטס ואת דעותיו לגבי המידה הטובה – כל דיאלוג מעלה בדרך כלל שאלה יסודית, למשל: "מהו צדק?", "מהו יופי?", " ...
ביאור:אפלטון והתנ"ך: המדינה, שאלת הצדק - ויקיטקסט
https://he.wikisource.org › wiki › ביאו...דברים טז כ: "צדק צדק תרדף למען תחיה וירשת את הארץ אשר ה' אלהיך נתן לך". ספרו של אפלטון "פוליטיאה (סדרי המדינה)" מחולק לעשרה ספרים, נפרטם:.
תורת המדינה
https://lib.cet.ac.il › pages › itemפוליטיאה של אפלטון הוא החיבור האוטופי הראשון בספרות הפילוסופית המערבית המצוי בידינו. ... על-פי תפיסתם, צדק הוא לתת לכל אחד את שלו, או את המגיע לו.
צדק - אפלטון - העולם של אורי
http://orismaug.blogspot.com › blog-...צדק הנו מושג העובר כחוט השני בהגותו של אפלטון (וסוקרטס) שהעמיד את ... צדק מתגלם במידה טובה של האדם, אורך חיים ופעולה לפי השכל הישר.
המדינה (דיאלוג אפלטוני) – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/המדינה_(דיאלוג_אפלטוני)פילוסופיה לחטיבה עליונה | מרחב פדגוגי | פורטל עובדי הוראה
pop.education.gov.il › tchumey_daat › philosophyAddThis Utility Frame. ׳¢׳‘׳¨׳™׳× english. מדינת ישראל, משרד החינוך. פורטל עובדי הוראה מרחב פדגוגי. תחומי דעת - למידה. גני ילדים. כלי עזר להוראה. למידה משולבת דיגיטל. אוכלוסיות ונושאים נוספים.
פילוסופיה לחטיבה עליונה | מרחב פדגוגי | פורטל עובדי הוראה
https://pop.education.gov.il/tchumey_daat/philosophy/high-schoolAddThis Utility Frame. ׳¢׳‘׳¨׳™׳× english. מדינת ישראל, משרד החינוך. פורטל עובדי הוראה מרחב פדגוגי. תחומי דעת - למידה. גני ילדים. כלי עזר להוראה. למידה משולבת דיגיטל. אוכלוסיות ונושאים נוספים.
למי אפלטון היה נותן להכריע בשאלת התקציב?
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3910382,00.htmlצדק (מוסר) - ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org › wiki › צדק_...לפי משנתו של אריסטו, המימוש העצמי של האדם, ה'צדק': "הטוב העליון" המכונה אושר, תלוי באדם עצמו ואך ורק בו. אפלטון[עריכת קוד מקור | עריכה]. אפלטון יוצא נגד הגישה ...
קריטון - Wikiwand
www.wikiwand.com › he › קריטוןקריטון הוא דיאלוג קצר שנכתב בידי הפילוסוף היווני הקדום אפלטון. זוהי שיחה בין סוקרטס לבין חברו האמיד קריטון בדבר הצדק , אי-צדק , והדרך הנכונה להגיב לאי-צדק. סוקרטס, שחושב שאין להשיב על אי-צדק באי-צדק , מסרב להצעתו של קריטון ...
המדינה (דיאלוג אפלטוני) – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › המדינה_(דיאלוגרקע ומשתתפים
אפלטון: פוליטיאה א' - ב' - סיכום | טקסטולוגיה
https://www.textologia.net › כתבותהשאלה שמעסיקה את אפלטון בפוליטיאה א' היא מהו צדק – התשובה במקור הייתה: לעשות טוב לידידים ורע לאויבים. לאחר הגדרה זו מתחילים לשאול שאלות לגבי כל הדקויות. תהליך ...