חיפשת:

ניפוי קמח הלכה

ניפוי קמח - דרשו
https://www.dirshu.co.il › ניפוי-קמח
וכן כאשר לאחר הניפוי הנחנו את הקמח המנופה בתוך המקפיא, שוב אינו צריך ניפוי. ולעניין קמח מלא: כאשר הקמח המלא טחון דק, יש לנפותו כדין קמח רגיל.
ג – ניפוי קמח ולש – פניני הלכה
https://ph.yhb.org.il/12-04-03
ג – ניפוי קמח ולש. מלאכת ‘מרקד’ היא מלאכת ניפוי הקמח. לאחר גמר טחינת הקמח, נותרים בקמח חלקיקים גסים שנקראים סובין, שמקורם בקליפת גרגיר החיטה. כדי להפריד את הקמח מהסובין, מרקדים את הקמח בנפה ...
האם יש חובה לנפות קמח? | בית מדרש ג. אסף - אתר ישיבה
https://www.yeshiva.org.il › midrash
הלכה מחשבה ומוסר keyboard_arrow_left; הלכה יומית ... מדוע יש לנפות קמח? ... קמח מנופה מותר לשימוש ללא ניפוי חוזר עד 24 שעות אחרי הניפוי.
ראש 'מכון הר ברכה' הרב מאור קיים: לא צריך לנפות כל קמח שקונים
https://www.srugim.co.il › יהדות › שו"ת
בעקבות הפרסום בסרוגים, הוסיף הרב קיים הבהרה נוספת: "ההלכה די ברורה, קמח מחברות אמינות שאינו נמצא על המדף הרבה זמן אינו צריך ניפוי.
ניפוי קמח | שאל את הרב - כיפה
https://www.kipa.co.il › שאל-את-הרב
שמתי לב לאחרונה שאצל אבא שלי במטבח פשוט לא מנפים קמח. ... האם תוכל לפרט לי מעט על הלכות ניפוי, האם זה ממש הלכה, או שיש מקום להקל כמו בבית ...
כל מה שרציתם לדעת על לנפות - הידברות
https://www.hidabroot.org › tags_sea...
גולשת בפייסבוק: "תראו כמה חשוב לנפות קמח". הגולשת, שנתקלה במהלך פעולת ניפוי הקמח בתולעת, מיהרה לפרסם את התמונה ולהזהיר נשים אחרות לנפות את.
ניפוי קמח - הידברות | שאל את הרב - הידברות
https://www.hidabroot.org/question/271662
Aug 07, 2019 · ניפוי קמח . ו' אב התשע"ט | 07.08.19 00:00. שאלה. כבוד הרב שלום וברכה, ברצוני לדעת האם עפ"י הלכה יש זמן מסויים לשמירת קמח (לאחר ניפוי ביתי) במקרר או בהקפאה. באם כם כמה זמן?
ניפוי קמח מלא - דעת - לימודי יהדות באור החסידות
https://daat.org.il/shut/ניפוי-קמח-2
Jul 22, 2019 · אם ניפו 'קמח מלא' בנפה רגילה לקמח, ונשאר הרבה מהקמח בנפה שלא יורד מפני עביותו, האם ניתן לברור אותו ביד על מגש כמו אורז, ולהכניסו לשאר הקמח …
האם יש חובה לנפות קמח? | בית מדרש ג. אסף | בית המדרש | אתר ...
https://www.yeshiva.org.il/midrash/26295
אם אי אפשר להשיג קמח כזה, ניתן לנפותו בנפת '40-50' מש. ג. יש להקפיד על ניקיון הנפה מאחר ועלולים להתפתח בקמח שנשאר בה תולעים. ד. קמח מנופה מותר לשימוש ללא ניפוי חוזר עד 24 שעות אחרי הניפוי.
ניפוי קמח - דרשו
הלכה למעשה לשבת קודש ... שוב אינו צריך ניפוי. ולעניין קמח מלא: כאשר הקמח המלא טחון דק, יש לנפותו כדין קמח רגיל. אולם בקמח מלא טחון גס שאין אפשרות לנפותו בנפת משי, …
ניפוי קמח מלא - הרב יוסף שטינברגר - מורשת שו"ת
shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=27616
מאת: הרב שטיינברגר יוסף. חובה לנפות קמח מלא אף יותר מאשר חובה לנפות קמח חיטה לבן רגיל, ולצערי הרב אני שומע שרבנים מורים שמותר להשתמש בקמח מלא ללא ניפוי בתנאי שהוא מטחינה של אותו היום ומכניסים ...
מלאכת מרקד – ויקיפדיה
מלאכת מרקד. מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית. המרקד. ניפוי בנפה על ידי הנעתה. נחלקו אם סינון תה נחשב בגדר מלאכת מרקד. מְלֶאכֶת הַמְרַקֵּד (וגם הַמַּרְקִיד) היא הרקדת ה קמח ב נפה, כדי לגרום ...
ניפוי קמח | שאל את הרב - כיפה
https://www.kipa.co.il/שאל-את-הרב/ניפוי-קמח-24
Jul 21, 2010 · ניפוי קמח. הרב חיים בריסק 21/07/10 18:16 י באב התשע ... אכן יש הלכה האומרת שאם הקמח נטחן ובאותו יום השתמשו בו או שמו אותו במקפיא אינו זקוק לניפוי נוסף. ברם …
ניפוי קמח ביום טוב | מכון התורה והארץ-'למעשה' אקטואליה הלכתית
https://www.toraland.org.il › הלכה-כללי
בימינו, שהקמח מנופה ניפוי ראשון במטחנות, האם מותר לנפות שוב את קמח ביום טוב? ... ניפוי חוזר ביום טוב. [1] מספר חורים לכל אינטש שטח. עוד בקטגוריה הלכה כללי.
האם צריך לנפות קמח? | ערוץ 7
https://www.inn.co.il › העיתון בשבע
תשובה: סוגיית התולעים, שנקראות בתורה "שרצים", מורכבת מסוגיות רבות. אשתדל לפרק את הסוגיה ההלכתית לחלקיה, לתאר את המציאות ולסכם את ההלכה. שרצים ...
האם צריך לנפות קמח? | הרב אליעזר מלמד | בית המדרש | אתר ישיבה
https://www.yeshiva.org.il/midrash/41488
גם קמח שידוע כנקי או שעבר ניפוי, אם הונח באוויר הפתוח או באריזה פתוחה למשך יממה, וביום חם אפילו כמה שעות – עלול להתליע, ולכן צריך לנפותו.
שאל את הרב: ניפוי קמח - כושרות
https://www.kosharot.co.il › index2
המספר שכתוב על הנפה הוא מספר החורים שיש בשורה אחת של חורים לאורך של אינץ´ (2.54 כ"מ). אנו בארץ קוראים לזה מ"ש, אבל במדד בינלאומי קוראים לזה GG. מובן הדבר שכל ...
טז – דין הקמח כיום - פניני הלכה
https://ph.yhb.org.il › כשרות ב - המזון והמטבח › כג - שרצים
וכן צריך לנפות קמח של חברות אמינות שנקנה בחנויות שהסחורה נשארת בהן זמן רב על המדף ... קמח מלא צריך ניפוי, משום שהוא נטחן בטחינה גסה ולעיתים נשארות בו ביצים.
ג – ניפוי קמח ולש – הרחבות לפניני הלכה
https://ph.yhb.org.il/plus/12-04-03
ג,א – שיעור הפרשת חלה. בספר מדות ושיעורי תורה לרב בניש, יז, כב, כתב ששיעור חלה במידות ימינו לשיטת הרב חיים נאה הוא 1.666 ק"ג, וזה מפני ששיעור מ"ג ביצים וחומש הוא נפח 2.5 ליטר, אלא שהרמב"ם (פהמ"ש עדויות א, ב) כתב שמשקל הקמח קל מן ...