זה מה שקרה כשניסינו מתכונים מלפני 40 ... - mako
https://www.mako.co.il/food-weekend/Article-1ae9ea67b3fdb41006.htmתקופת הצנע: המדינה, הנשים, האוכל וישראל הצעירה
https://www.nli.org.il/he/discover/israel-culture-and-society/israeli-food/tzenaתקופ ת הצנע יצרה תרבות מיוחדת סביב עולמה של עקרת הבית והתנאים החריגים שהיא נאלצה לתפקד בהם. העיתונים פרסמו מתכונים שעשו שימוש בתחליפים ובהקצבה הצנועה של חומרי יסוד.
תקופת הצנע: המדינה, הנשים, האוכל וישראל הצעירה - הספרייה הלאומית
https://www.nli.org.il › ... › אוכל ישראליתקופת הצנע יצרה תרבות מיוחדת סביב עולמה של עקרת הבית והתנאים החריגים שהיא נאלצה לתפקד בהם. העיתונים פרסמו מתכונים שעשו שימוש בתחליפים ובהקצבה הצנועה של ...
מחפשת מתכונים מתקופת הצנע | תפוז פורומים
https://www.tapuz.co.il › ... › מתכוניםמחפשת מתכונים מתקופת הצנע מי יכול לעזור לי? הבנתי שפתיתים נקראו אורז בן גוריון. יודעים עוד משהו?
תקופת הצנע: המדינה, הנשים, האוכל וישראל הצעירה
www.nli.org.il › he › discoverתקופ ת הצנע יצרה תרבות מיוחדת סביב עולמה של עקרת הבית והתנאים החריגים שהיא נאלצה לתפקד בהם. העיתונים פרסמו מתכונים שעשו שימוש בתחליפים ובהקצבה הצנועה של חומרי יסוד.
שחזרנו מנות מתוך ספר מתכונים ישראלי קלאסי משנות ה-60 - Mako
https://www.mako.co.il › food-weeke...מצד אחד, "אמנות הבישול הביתי" היא מוצג מוזיאוני קלאסי. כסדרה שיצאה לאור זמן לא רב לאחר שנות הצנע, חלק ניכר מהמתכונים שמופיעים בה הם דרכים ללכת ...
מתכונים מהעבר 1: כך נבשל, 1948 - חומוס להמונים
https://humus101.com › ...לכן מפתיע לגלות בו בעמוד 215 מתכונים לסלט חומוס, סלט טחינה, ... רבים מהמתכונים שלו פשוטים מדי ויותר מדי מותאמים לימי הצנע (כלומר: מבוססים על ...
לא רק לקמצנים: ניצול שאריות - ynet
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3165362,00.htmlNov 10, 2005 · ספרי בישול מימי קום המדינה או מתקופת הצנע מלאים מתכונים ורעיונות לניצול שאריות. למשל, איך להפוך שאריות של כרובית מבושלת לעוף בגריל, או איך להכין תבשיל חובזה בטעם של צלי עגל חלב ביין.
זה מה שקרה כשניסינו מתכונים ... - mako
www.mako.co.il › food-weekend › Article-1ae9ea67b3נטע חוטר הכינה קריש עוף חגיגי
לא רק לקמצנים: ניצול שאריות - ידיעות אחרונות - yediot.co.il
https://www.yediot.co.il › articlesבתקופת הצנע התמחו ספרי הבישול ברעיונות חסכוניים לניצול שאריות מזון. ... ספרי בישול מימי קום המדינה או מתקופת הצנע מלאים מתכונים ורעיונות ...
מאפה בשר ותפוחי אדמה מנצח - כרוכית כמו של פעם - Rex
https://www.rex.co.il/meat-strudel-recipeJan 31, 2021 · מאפה בשר ותפוחי אדמה כמו של פעם שמרשים להגיש לאורחים - ועם סיפור לא שגרתי. רועי ירושלמי מלמד אתכם להכין כרוכית, מאפה מתקופת הצנע, כמו שהייתה אופה סבתא נעמי. מאפה בשר ותפוחי האדמה כרוכית הומצא ...
מדריך האפייה לבצק שק"מ ומתכוניםם בקלי קלות - וואלה! אוכל
https://food.walla.co.il/item/2837235Mar 13, 2015 · תגובות. בצק שק"מ בדן גורמה (צילום: אפיק גבאי) הטריק של שף ריקי ביטון הוא רידוד הבצק על גבי סוכר, דבר אשר מעניק קרמול מתקתק במהלך האפייה. השם הצבאי אולי מרתיע, אבל בצק שק"מ הוא בכלל ראשי תיבות של שלושת מרכיביו היחידים: שמנת, קמח ומרגרינה.
פרויקט סבתא: פטנט קציצות הקובה מתקופת הצנע
www.ynet.co.il › food › articleאחד המאכלים הזכורים ביותר לשמחה היה דווקא מתקופת הצנע בשנות ה-50. אמה הייתה נוהגת להשתמש בשאריות הלחם שמעט התייבשו ולהכין מהן קציצות קובה משגעות. "כל החלקים הקשים שנשארו לא נזרקו לפח.
מחפשת מתכונים מתקופת הצנע | תפוז פורומים
https://www.tapuz.co.il/threads/מחפשת-מתכונים-מתקופת-הצנע.10245401Jul 30, 2007 · מחפשת מתכונים מתקופת הצנע מי יכול לעזור לי? הבנתי שפתיתים נקראו אורז בן גוריון. יודעים עוד משהו? ... מתכונים . מחפשת מתכונים מתקופת הצנע. פותח הנושא mordillo100; פורסם בתאריך 30 ...
לא רק לקמצנים: ניצול שאריות - ynet
www.ynet.co.il › articles › 0,7340,L-3165362,00Nov 10, 2005 · ספרי בישול מימי קום המדינה או מתקופת הצנע מלאים מתכונים ורעיונות לניצול שאריות. למשל, איך להפוך שאריות של כרובית מבושלת לעוף בגריל, או איך להכין תבשיל חובזה בטעם של צלי עגל חלב ביין.
רשת בית בלב - המתכונים שלנו
www.foodis.co.il › רשת-בית-בלבבית בלב – בית אילדן קריית מוצקין: רח' החשמונאים 76, טל. 04-8784784. בית בלב רמת השרון: רח' יהודה הנשיא 52, טל. 03-5483131. טל. 5626*. "בית בלב", רשת לדיור מוגן מקבוצת מכבי שירותי בריאות משיקה לקראת החגים, ספר מתכונים עשיר וצבעוני במאכלים של כל העדות מבית סבתא, עם סיפורים נוסטלגיים מתקופת הצנע.
מתכונים נוסטלגיים: אוכל בטעם של פעם - מקור ראשון
https://www.makorrishon.co.il › ART2פתיתים במקום אורז, שקדי מרק במקום כופתאות ביצים. המאכלים הישראליים האהובים ביותר נולדו בתקופת הצנע, וממשיכים ללוות אותנו עד היום. מסע קולינרי ...
צנע סטייל - ישראל היום
https://www.israelhayom.co.il › articleלכבוד יום עצמאות מכונס וביתי, חוזרת הילה אלפרט לימי הצנע של קום המדינה ומבשלת מתכונים בהשראת ספרי הבישול של התקופה (מבלי לבקר בשוק השחור, ...
פרויקט סבתא: פטנט קציצות הקובה מתקופת הצנע
https://www.ynet.co.il/food/article/b1slwn8jqFeb 14, 2022 · לשבת אמא שחטה עופות בעצמה". אחד המאכלים הזכורים ביותר לשמחה היה דווקא מתקופת הצנע בשנות ה-50. אמה הייתה נוהגת להשתמש בשאריות הלחם שמעט התייבשו ולהכין מהן קציצות קובה משגעות. "כל החלקים הקשים ...
עוגות וממתקים בתקופת הצנע
www.zur-moshe.co.il/gallery/92/עוגות-וממתקים-בתקופת-הצנע.aspxבימי הצנע בתקופתו של דב יוסף, היו אופים עוגות בהתאם למצרכים שנקנו עם תלושים. היו עוגות בהן רידדו עלה בצק ומרחו עליו ריבה
מתכונים מתקופת הצנע - מנוע חיפוש סרצ'
https://srch.co.il › מתכונים-מתקופת-הצנעחיפשת: מתכונים מתקופת הצנע. srch.co.il · מידע אודותפרסום · תנאי שימושפרטיותיצירת קשר.
תקופת הצנע - הקצבת מזון בישראל בעקבות משבר כלכלי | הספרנים
https://blog.nli.org.il/chov-corona-tzenaMar 31, 2020 · 'תקופת הצנע' הוא הכינוי שניתן למדיניות הכלכלית של מדינת ישראל בעשור הראשון לקיומה, אך כשמשתמשים במושג, מתכוונים לרוב רק לשנים הראשונות שבהן …
מפתיע, לא שגרתי, ובעיקר טעים: מתכון למרק אבוקדו "של פעם"
https://www.israelhayom.co.il/food/recipes/article/9887774Apr 10, 2022 · מרק אבוקדו, המרכז הקולינרי אסיף, צילום: סיון רושיאנו. צפו במוצרי המתכון והוסיפו בקליק לעגלת הקניות ברשתות השיווק. הבנתי! Online לרכישה. מקומיות, עונתיות, טבעונות וצמחונות, צמצום בזבוז מזון, מתכונים על טהרת הצומח (Plant Based) כל אלו הן מגמות חמות של השנים האחרונות, אבל ספרי בישול ...
התשוקה לפולקע: זכרונות קולינריים מימי הצנע - Ynet
https://www.ynet.co.il › ... › טעם החייםאורנה נריה יוגב מספרת על תקופת הצנע, על התשוקה לפולקע, לכדורי בשר ולכבד קצוץ - ומספקת שישה מתכונים משנות החמישים.
תקופת הצנע - הקצבת מזון בישראל בעקבות משבר כלכלי | הספרנים
blog.nli.org.il › chov-corona-tzenaMar 31, 2020 · 'תקופת הצנע' הוא הכינוי שניתן למדיניות הכלכלית של מדינת ישראל בעשור הראשון לקיומה, אך כשמשתמשים במושג, מתכוונים לרוב רק לשנים הראשונות שבהן הונהגה המדיניות, ושבהן השפעתה הייתה מורגשת מאוד.