עגבנייה – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/עגבנייהמה זה פסטה - מילון עברי עברי - מילוג
https://milog.co.il › פסטהפסטה הוא שם מקובל בעברית למאכל איטלקי העשוי מקמח, מים ולפעמים גם ביצים. ... פסטה מילון - פסטה הגדרה מילונית - מילון עיברי פסטה - פירוש פסטה - פסטה תרגום.
פירוש המילה פסטה ,פרוש, הסבר, משמעות והגדרה - מילון אבניאון
https://www.milononline.net › do_se...פירוש המילה פסטה לפי מילון אבניאון \ ספיר, מילון עברי עברי בעריכתו של איתן אבניאון. דקדוק, ניבים ומילים נרדפות לפסטה. משמעות המילה ופתגמים.
פסטה – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › פסטהפסטה (ב איטלקית: Pasta; מילולית: בצק) הוא שם מקובל ב עברית ל מאכל איטלקי העשוי מ קמח, מים ולפעמים גם ביצים. פסטה איכותית מיוצרת לרוב מקמח סולת מחיטה קשה ( דורום ). הפסטה מבושלת במים מומלחים או ב אפיה ...
פפריקה – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/פפריקהפסטה - ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org › wiki › פסטהפירוש השם פסטה באיטלקית הוא בצק. פסטה ניתן לחלק לשתי קטגוריות רחבות: פסטה יבשה (pasta secca) ופסטה טרייה (pasta fresca). נהוג שביצי עוף שולטות כמקור של ...
פסטה – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/פסטהפסטה (ב איטלקית: Pasta; מילולית: בצק) הוא שם מקובל ב עברית ל מאכל איטלקי העשוי מ קמח, מים ולפעמים גם ביצים. פסטה איכותית מיוצרת לרוב מקמח סולת מחיטה קשה …
משמעות השם ספגטי א-לה פוטנסקה (Spaghetti Alla Putanessca)
https://www.facebook.com › ... › עובדות לא חשובותמשמעות השם ספגטי א-לה פוטנסקה (Spaghetti Alla Putanessca) - ספגטי עם עגבניות, שמן זית, צלפים, זיתים שחורים, שום ואנשובי - היא "ספגטי בסגנון זונות". כן...
פסטה – איטליה זה אוכל
https://shim27.wordpress.com/pastaנוצרה באיטליה עגה נפוצה לפסטה, שבמסגרתה מכנים האיטלקים את הפסטה שלהם בצבעי הדגל. כשאומרים באיטליה "פסטה אדומה" (Pasta Rossa), לרוב מתכוונים לפסטה ברוטב פומודורו (עגבניות). "פסטה לבנה" (Pasta Bianca) מתובלת ברוטב אלפרדו או בחמאה נמסה ופרמזן, ואילו …
מי המציאו את הפסטה - הסינים או האיטלקים? - אנציקלופדיית אאוריקה
https://eureka.org.il › item › מי-המציאו...אפילו המילה פסטה היא מילה באיטלקית, שפירושה בצק . בציורי קיר במערות, עוד מהמאה ... מקור הפסטה ואיך מייצרים אותה היום, בשלל צורות ואפשרויות: ...
מהו פארפל? - ynet
www.ynet.co.il › articles › 0,7340,L-635089,00פארפל ( מבטאים FARFEL) , ביידיש – פתיתים אפויים. מין פסטה יהודית. יש הסבורים כי מקור השם הוא מאיטלקית, FARFALONE, שזו פסטה בצורת פרפרים. הכי טעים: מטגנים בצל קצוץ בשמן או במרגרינה עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הפארפל, מערבבים, מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס וממשיכים לבשל לפי ההוראות על גבי האריזה.
תולדות שמות המשפחה - הפדרציה העולמית של יהדות מרוקו (ע"ר)
https://www.fede-maroc.com/יהדות-מרוקו/תולדות-שמות-המשפחהמקור השם ערבי (אסאראף) ומציין עיסוק יהודי טיפוסי במרוקו בעבר - חלפן כספים. עד העת המודרנית היו במחזור במרוקו מטבעות מקומיים וזרים שונים-לירה אנגלית, פסטה ספרדית, פרנק צרפתי-ורק החלפנים ...
פסטה וטסת...לאיטליה! | פסטה | המאכלים שאתם אוהבים
https://www.myfood.co.il/document/69,107,24.aspxפסטה ניתן להגיש במסגרת מנה חמה או כסלט פסטה קר. רטבים מקובלים ביותר באיטליה לפסטה הם רוטב הפסטו, רוטב בשרי המכונה רוטב בולונז, או רטבים העשויים מעגבניות.
מילון הפסטה וגם רוטב לפסטה - דני בר
https://www.danybar.co.il › מילון-הפסט...משמעות השם קנלוני היא שרוולים. פסטה זו מגיעה ממחוז מארקה בצפון מערב איטליה. צורתה החלולה והרחבה מאפשרת מגוון רחב של מילויים מיוחדים כמו תערובת גבינות, תרד ...
מהו פארפל? - ynet
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-635089,00.htmlמין פסטה יהודית. יש הסבורים כי מקור השם הוא מאיטלקית, FARFALONE, שזו פסטה בצורת פרפרים. הכי טעים: מטגנים בצל קצוץ בשמן או במרגרינה עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הפארפל, מערבבים, מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס וממשיכים לבשל לפי ההוראות על גבי האריזה. בסוף צריך להתאפק קצת ולתת לתבשיל לנוח ...
פסטה וטסת...לאיטליה! | פסטה | המאכלים שאתם אוהבים
www.myfood.co.il › document › 69,107,24מקור השם פסטה באיטלקית הוא בצק ואת הפסטה מכינים מבצק המיוצר לרוב מחיטה קשה. פסטה מבושלת במים מומלחים או באפיה, ומוגשת לרוב עם רוטב משתנה על פי מתכוני פסטה או תבשילי פסטה שונים .
מי המציא את הפסטה - מנוע חיפוש סרצ' - srch
https://srch.co.il › מי-המציא-את-הפסטהקבלו את הפסטה, מלכת המטבח האיטלקי ואחד המאכלים. ה-כ-י אהובים בעולם, על גדולים ועל קטנים. פירוש המילה פסטה. באיטלקית הוא בצק, ומכינים אותה מסוגים שונים של ...
המטבח האיטלקי – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › המטבח_האיטלקישמות המאכלים
מדריך פסטה - Mako
https://www.mako.co.il › food-cooki...מה ההבדל בין טליאטלה לפפרדלה, איזו פסטה נקראת לשונות קטנות ומה זה בכלל רוטב עצבני? ... מקור השם באיטלקית ופירושו בצק. פסטה איכותית מיוצרת ...
ויטמין – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › ויטמיןמקור השם
ויטמין – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/ויטמיןמקור השם חודש שבט - meyda.education.gov.il
https://meyda.education.gov.il/files/noar/shvat.docמקור השם חודש שבט. חודש שבט הוא החודש החמישי מתשרי והאחד עשר על פי מניין החודשים מניסן .חודש שבט הוא בן 30 יום.
תולדות שמות המשפחה - הפדרציה העולמית של יהדות מרוקו (ע"ר)
www.fede-maroc.com › יהדות-מרוקומקור השם ערבי (אסאראף) ומציין עיסוק יהודי טיפוסי במרוקו בעבר - חלפן כספים. עד העת המודרנית היו במחזור במרוקו מטבעות מקומיים וזרים שונים-לירה אנגלית, פסטה ספרדית, פרנק צרפתי-ורק החלפנים ...
המטבח האיטלקי – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/המטבח_האיטלקיפסטה פוטנסקה - Xnet
https://xnet.ynet.co.il › food › articlesהכינו לה פסטה ברוטב עגבניות, אנשובי וזיתים – ארוחה איטלקית שלמה בצלחת אחת ... מקור השם הוא המילה פוטנה, שמשמעותה באיטלקית היא יצאנית.
פסטה – איטליה זה אוכל
shim27.wordpress.com › pastaמקור השם באיטלקית ופירושו בצק. פסטה ניתן לחלק לשתי קטגוריות רחבות: פסטה יבשה (pasta seca) ופסטה טריה (pasta fresca). נהוג שביצי עוף שולטות כמקור של הרכיב הנזיל בפסטה טרייה.