לומדים להכין גבינה! | לומדים עם בריינפופ
lomdim.brainpop.com › 2020/05/11 › making_cheeseMay 11, 2020 · בפועל נוצרת הפרדה בין המרכיבים המוצקים לנוזליים שלו. החלבונים שהיו מסיסים קודם במים, שינו את המבנה שלהם בעקבות פעילות חיידקי חומצת החלב. פעילות החיידקים האלה יוצרת חומצה, שמחוללת שינוי במבנה של החלבון תוך כדי הריסתו. שינוי המבנה המרכזי של החלבון נקרא "דנטורציה של החלבון". כעת החלבון אינו פעיל ואינו מסיס יותר, ועל כן הוא מתגבש ושוקע.
בריינפופ | קיוון חדש | מכינים גבינה!
il.brainpop.com › newsletter › may2013_3חלב עשוי ממרכיב נוזלי שהוא בעיקרו מים וממרכיבים מוצקים שהם בעיקר שומנים, חלבונים וסוכרים. מרכיבים אלה נקראים גבן, והם שמרכיבים את הגבינה. בתהליך הגיבון, הוא תהליך יצירת הגבינה, ננסה להפריד את אותם מוצקים מהנוזלים. הפרדת המוצקים נעשית לרוב בסינון, שאותו עושים לאחר תהליך של הוספת חומצה, כמו מלח לימון, לימון או חומץ וגם בחימום. מה קורה שם בדיוק?
בריינפופ | מדעים | עדה יונת
https://il.brainpop.com/category_8/subcategory_97/subjects_4833/preview.wemlצפו בסרטון בריינפופ על הכימאית עדה יונת, וגלו מה חשוב כל כך בתגליותיה. ... אברון בתא האחראי ליצירת חלבונים. תגלו כיצד התעקשה יונת להמשיך במחקרה, למרות ספקנותם של חבריה המדענים, ולבסוף תבינו ...
פחמימות - בריינפופ ישראל
https://il.brainpop.com/category_13/subcategory...בסרטון זה תום ומובי מסבירים כי פחמימות הן מאבות המזון שלנו, והגוף שלנו משתמש בהן כדי לאחסן ולהעביר אנרגיה. תלמדו כי הפחמימות מתחלקות לשני סוגים עיקריים: פשוטות ומורכבות. תלמדו על סוגי ...
בריינפופ | מדעים | עדה יונת
il.brainpop.com › category_8 › subcategory_97בסרטון זה תום ומובי מספרים את תולדות חייה ומפרטים את תגליותיה המדעיות. עדה יונת היא מומחית בביוכימיה, וחקרה את מבנה הריבוזום. תלמדו על הריבוזום - אברון בתא האחראי ליצירת חלבונים.
בריינפופ ישראל - BrainPop
il.brainpop.comבריינפופ- אתר תוכן לימודי ובו מאות סרטוני אנימציה ותכנים נוספים במדעים, טכנולוגיה, חברה ותרבות, בריאות, מוסיקה אמנות, מתמטיקה ואנגלית
רנ"א - בריינפופ ישראל
https://il.brainpop.com › subjects_1577בסרטון זה של בריינפופ תלמדו מה בדיוק ההבדל בין שני החברים, ומדוע הם בלתי נפרדים. מה צורתו של הרנ"א, ואיזה מידע מכיל הדנ"א? גלו מהו רנ"א שליח, ...
חברה ותרבות | עדה יונת - בריינפופ
https://il.brainpop.com › preview › f...תלמדו על הריבוזום - אברון בתא האחראי ליצירת חלבונים. תגלו כיצד התעקשה יונת להמשיך במחקרה, למרות ספקנותם של חבריה המדענים, ולבסוף תבינו מדוע התגליות שלה ...
מדנ"א לחלבון - בריינפופ ישראל
https://il.brainpop.com › subjects_6078בסרטון זה של בריינפופ תלמדו מה בדיוק ההבדל בין דנ"א לרנא, ומדוע הם בלתי נפרדים, איזה מידע מכיל הדנ"א, ... בינתיים, תנסו לחשוב למה חשוב כל כך לאכול חלבונים.
בריינפופ | קיוון חדש | מכינים גבינה!
מתוך קיוון חדש באתר בריינפופ מכינים גבינה! ... חלבונים וסוכרים. מרכיבים אלה נקראים גבן, והם שמרכיבים את הגבינה. בתהליך הגיבון, הוא תהליך יצירת הגבינה, ננסה להפריד את אותם מוצקים מהנוזלים. ...
בריינפופ ישראל - BrainPop
https://il.brainpop.comבריינפופ- אתר תוכן לימודי ובו מאות סרטוני אנימציה ותכנים נוספים במדעים, טכנולוגיה, חברה ותרבות, בריאות, מוסיקה אמנות, מתמטיקה ואנגלית
בריינפופ | קיוון חדש | מתכוננים לחיסון
את הדיון ילוו סרטוני בריינפופ ... מעין דגלונים הייחודיים לו (חלבונים). אם המערכת החיסונית מזהה דגלון שכזה פעם אחת, היא תזהה אותו בכל פעם שבה תיתקל בו.
מדעים | מדנ"א לחלבון - בריינפופ
https://il.brainpop.com › previewבסרטון זה של בריינפופ תלמדו מה בדיוק ההבדל בין דנ"א לרנא, ומדוע הם בלתי נפרדים, איזה מידע מכיל הדנ"א, ... בינתיים, תנסו לחשוב למה חשוב כל כך לאכול חלבונים.
תזונה נכונה – נקודות עצירה והמלצות לצפייה | לומדים עם בריינפופ
lomdim.brainpop.com › teaching-tip › pause_pointsאנו ממליצים לחזור לנקודה זו לאחר הצפייה בסרטון, ולסווג עם התלמידים יחד את המאכלים שבתמונה לפי אבות המזון: חלבונים, פחמימות, שומנים, ויטמינים ומינרלים. אודות איך משתמשים בבריינפופ? למידה מרחוק נקודות עצירה והמלצות לצפייה מקבצי שמים דגש – תשפ"ב חומרי הנחיה והדפסה חגים ומועדים בבריינפופ עזרה – שאלות נפוצות צור קשר אנגלית בבריינפופ
הכימיה של גופנו - בריינפופ ישראל
https://il.brainpop.com › subjects_800תכירו את הפחמימות שמשמשות כדלק, את התפקידים של השומנים ואת הפועלים של הגוף - מגוון עצום של חלבונים. המשך. תוכן רגיש |. Movie Transcript |.
דנ"א – נקודות עצירה והמלצות לצפייה | לומדים עם בריינפופ
lomdim.brainpop.com › teaching-tip › pause_points_dnaבריינפופ ומבחני פיז"ה. למידה מרחוק. נקודות עצירה והמלצות לצפייה. אודות נקודות העצירה. לכל נקודות העצירה והמלצות לצפייה. מקבצי שמים דגש – תשפ"ב. חומרי הנחיה והדפסה. כל החומרים להדפסה. דפים ...
מדעים | עדה יונת - בריינפופ
https://il.brainpop.com › previewתלמדו על הריבוזום - אברון בתא האחראי ליצירת חלבונים. תגלו כיצד התעקשה יונת להמשיך במחקרה, למרות ספקנותם של חבריה המדענים, ולבסוף תבינו מדוע התגליות שלה ...
פסטור - בריינפופ ישראל
https://il.brainpop.com › subjects_2732תום ומובי מסבירים על המצאתו של לואי פסטר, שעוזרת להרחיק חיידקים מחלב.
דנ"א – נקודות עצירה והמלצות לצפייה | לומדים עם בריינפופ
https://lomdim.brainpop.com/teaching-tip/pause_points_dnaבריינפופ ומבחני פיז"ה. למידה מרחוק. נקודות עצירה והמלצות לצפייה. אודות נקודות העצירה. לכל נקודות העצירה והמלצות לצפייה. מקבצי שמים דגש – תשפ"ב. חומרי הנחיה והדפסה. כל החומרים להדפסה. דפים ...
פחמימות - בריינפופ ישראל
il.brainpop.com › category_13 › subcategory_133בסרטון זה תום ומובי מסבירים כי פחמימות הן מאבות המזון שלנו, והגוף שלנו משתמש בהן כדי לאחסן ולהעביר אנרגיה. תלמדו כי הפחמימות מתחלקות לשני סוגים עיקריים: פשוטות ומורכבות. תלמדו על סוגי ...
פחמימות - בריינפופ ישראל
https://il.brainpop.com › subjects_5068אוהבים לאכול שוקולד בלחם? בסרטון זה תום ומובי מסבירים כי פחמימות הן מאבות המזון שלנו, והגוף שלנו משתמש בהן כדי לאחסן ולהעביר אנרגיה.
עדה יונת - בריינפופ ישראל
https://il.brainpop.com › subjects_4833תלמדו על הריבוזום - אברון בתא האחראי ליצירת חלבונים. תגלו כיצד התעקשה יונת להמשיך במחקרה, למרות ספקנותם של חבריה המדענים, ולבסוף תבינו מדוע התגליות שלה ...
תזונה נכונה - בריינפופ ישראל
https://il.brainpop.com › subjects_794בסרטון זה תום ומובי מגלים לכם את סוד התזונה הבריאה! תגלו כי לא מדובר באכילה של מזון אחד והימנעות ממזון אחר, אלא באכילה מאוזנת. תלמדו כי מזון ושתייה הם הדלק ...