חיפשת:

חיות בתנך

בעלי חיים בתנ"ך - המכלול
https://www.hamichlol.org.il › בעלי_ח...
בספר ויקרא (פרק י"א) יש רשימה ארוכה של חיות שנאסרו לאכילה, שם מוזכרים גם סימני הטהרה של דגים (סנפיר וקשקשת) ושל חיות (מעלה גרה, ...
בעלי חיים בתנ"ך – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/בעלי_חיים_בתנ"ך
התנ"ך עשיר באזכורים של נופי ארץ ישראל, הצומח והחי בה. אף על פי שהוא מתאר את קורות עם ישראל ומתמקד בעיקר באדם, הרי שבין דפיו נחשפות לא מעט ידיעות אודות בעלי חיים, בסוגיות הקושרות אותם לאדם: אלה המשמשים את האדם בביתו ובמשקו ואלה המזיקים לו. דוגמה לחרק מזיק המוזכר לא אחת במקרא הוא הארבה.
כרוב (תנ"ך) – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › כרוב_(תנ"ך)
כרוב היא ישות מלאכית הנזכרת מספר פעמים בתנ"ך.ישנם מספר תיאורים בתנ"ך בנוגע לכרובים, אולם באופן כללי הם מתוארים כיצורים מכונפים המשלבים פני אדם ופני חיות שונות ותכונות של בעלי חיים, אולי שוורים.
לתת לילד/ה שם של בעל חיים לא כשר? - יהדות כיצד?
https://he.chabad.org/library/article_cdo/aid/5137532
את הסתירה לכאורה בין נתינת שמות של בעלי חיים טמאים לבין מניעת קשר בין ילדים קטנים לדמויות של אותן חיות, אפשר להסביר בכך שזה תלוי בהקשר: לאותם בעלי החיים הטמאים שנבחרו לשמש כדמויות חיוביות או שמות במהלך ההיסטוריה היהודית יש בהחלט גם תכונות חיובית שרצוי ללמוד מהם.
חיפוש בתנ"ך אונליין - קונקורדנציה מקוונת דיגיטלית חינם
www.yo-yoo.co.il › tol › search
חיפוש מתקדם בתנך אונליין , חיפוש בתנך לפי מילה , חיפוש מילה בתנך ,חיפוש שמות בתנך , מצאו את השם שלכם בתנך ,מילים שאתם רוצים לחפש בתנך , תוכלו למצוא כל פסוק בתנך לפי שם או לפי מילה שתחפשו .
מערך שיעור בתנ”ך ומחשבת ישראל: מצוות צער בעלי-חיים בהלכה ...
https://liveact.org/תנך-ומורשת-ישראל-מצוות-צער-בעלי-חיים-ב
חידות בתנ"ך - חלק א’ - הידברות
https://www.hidabroot.org/article/113833
Apr 14, 2015 · מי נקרא על שם 'עוגה', ומיהו האדם שנולד עם צורת נחש חקוקה על ירכו? מספר חידות מעניינות בתנ"ך ותשובות בצידן. 1) איזה פסוק מוזכר גם בתורה, גם בנביאים וגם בכתובים (בשינוי קל)? רמז: את הפסוק בתורה אומרים בכל יום, את הפסוק מהנביאים אומרים פעם בשבוע, ואת הפסוק מהכתובים אומרים פעם בחודש...
חיפוש בתנ"ך אונליין - קונקורדנציה מקוונת דיגיטלית חינם
https://www.yo-yoo.co.il/tol/search
תבל. טל. בר. חן. אילן. יאיר. פרח. שבע. עז.
שיחת קטגוריה:בעלי חיים בתנ"ך – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › שיחת_קטגוריה
מופיעה שם "צפרדע". זה הייחוד של קטגוריה זו - היא מקשרת בין מה שבתנ"ך ראו כבעלי חיים (והיא צריכה להחיל גם את החיות האגדיות שבתנ"ך ( עוף החול ). אין מדובר ב"קטגוריה" של בעלי חיים, אלא קטגוריה תרבותית ...
גן עדן – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/גן_עדן
אם התכוונתם למשמעות אחרת, ראו גן עדן (פירושונים). "אדם וחווה בגן עדן" ציור מעשה ידי לוקאס קראנאך האב, מ המאה השש עשרה. " נפילת האדם " - אדם וחווה אוכלים את פרי עץ הדעת - ציור מעשה ידי לוקאס קראנאך האב, מ המאה השש עשרה. "רזי גן עדן", עבודת קרמיקה של האמנית ה ארמנית מרי בליאן ב ירושלים.
שיחת קטגוריה:בעלי חיים בתנ"ך – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/שיחת_קטגוריה:בעלי_חיים_בתנ"ך
מכיוון שכבר קיים הערך הראוי חיות המוזכרות במקרא, שבו נמצאת גם רשימה בתוספת הפסוקים הרלבנטים, אני לא רואה ערך בקטגוריה הזו. ‏pacman - שיחה 15:53, 29 באוקטובר 2007 (IST)[] לא מסכים. יש תועלת בכך שאדם שנכנס לערך תנשמת ידע קודם כל שחיה זו מוזכרת בתנך (אין איזכור בערך), ושתהיה לו גישה לייתר החיות המוזכרות (מדובר במאפיין ייחודי של מספר בעלי חיים מוגבל ומצומצם), בין אם על ידי קטגוריה (עדיף) או על ידי הפניה לערך "חיות המוזכרות במקרא" ב"ראו גם" (פחות טוב). דרור 17:05, 29 באוקטובר 2007 (IST)[תגובה] מסכי…
צער בעלי חיים ביהדות - אנונימוס
https://anonymous.org.il › art395
בפרק א' בספר בראשית מיוחס הביטוי "נפש חיה" לבעלי חיים. ... הביטוי "נפש חיה" או "נפש החיה" מופיע במקרא שלוש עשרה פעמים (מתוכן - שתים עשרה בתורה).
בעלי חיים | 929 - תנך ביחד
https://www.929.org.il › tag
והרי הוא בכלל היה חלק מארבע חיות שכמעט זכו בתואר הנכסף – חיה טהורה. חיים חיון ... על תדמית הסוס בתנך - קובי אוז על מושג ישראלי מהפרק היומי. כתב: דותן ארד.
חיות התנ"ך - גן החיות התנ״כי
https://www.jerusalemzoo.org › heb
בגן החיות התנ"כי אנחנו נותנים מקום של כבוד לבעלי-חיים ישראלים שמוזכרים בתנ"ך. כשגן החיות התנ"כי הוקם על ידי פרופ' אהרון שולוב היה לו חזון להקים מקום שבו ...
מערך שיעור בתנ”ך ומחשבת ישראל: מצוות צער בעלי-חיים בהלכה ...
liveact.org › תנך-ומורשת-ישראל
איסורים על גרימת צער בעלי-חיים
מפלצות וחיות אגדיות – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/מפלצות_וחיות_אגדיות
בעלי חיים בתנ"ך – ויקיפדיה
he.wikipedia.org › wiki › בעלי_חיים_בתנ"ך
בעלי חיים בתנ"ך. מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית. ה תנ"ך עשיר באזכורים של נופי ארץ ישראל, ה צומח ו החי בה. אף על פי שהוא מתאר את קורות עם ישראל ומתמקד בעיקר ב אדם, הרי שבין דפיו נחשפות לא מעט ...
חיפוש בתנך
sparks.simania.co.il
, כל התנך בכף ידך: מצא את שמך בכתובים, מצא את הקשר בין שני סיפורי הבריאה - ועוד... ניצוצות של יהדות - כפטיש יפוצץ סלע -
בעלי חיים בתנ"ך - ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org › wiki › בעלי...
בספר ויקרא (פרק י"א) יש רשימה ארוכה של חיות שנאסרו לאכילה, שם מוזכרים גם סימני הטהרה של דגים (סנפיר וקשקשת) ושל חיות (מעלה גרה, שוסע שסע ומפריס פרסה).
חיות טהורות בתורה ובנ"ך / אלקנה ביליק
https://daat.ac.il › dvarim14-bilik
אלקנה ביליק, בשני מאמריו: "החי שבפרשת שמיני" ובמאמרו "חיות טהורות בתורה ובנ"ך", מלמד על דרכי הזיהוי ודרך המחקר. מילות מפתח: בעלי חיים במקרא, טהור וטמא.
חיות התנ"ך - קסם התנ"ך | ד"ר חיה שרגא בן איון
https://www.magicbible.co.il › חיות-ה...
בפרק זה על חיות התנ"ך נסקור מספר מופעים של היונה בתנ"ך: כיונת דואר בתיבת נוח, כסמל ליופי ולגאולת העם, וכאחד. קרא עוד ←. ד"ר חיה שרגא בן איון.
חידות בתנ"ך - חלק א’ - הידברות
www.hidabroot.org › article › 113833
Apr 14, 2015 · 3) א) בפירוש התורה לרבינו אלעזר מגרמייזא (בעל הרוקח, פר' וישלח) כתב בשם מדרש: "כשברח יעקב לחרן מפני עשו, נולד לעשו בן וקראו בשם 'אחי', כדי שלא ישתכח מה שעשה לו יעקב, ועשו ציוה לו שכל מקום שיפגוש ...
חיפוש בתנך - חיות
http://sparks.simania.co.il › ... › פסוק יט
חיות, כל התנך בכף ידך: מצא את שמך בכתובים, מצא את הקשר בין שני סיפורי הבריאה - ועוד... ניצוצות של יהדות - כפטיש יפוצץ סלע - חיות.
חיפוש בתנך
sparks.simania.co.il
, כל התנך בכף ידך: מצא את שמך בכתובים, מצא את הקשר בין שני סיפורי הבריאה - ועוד... ניצוצות של יהדות - כפטיש יפוצץ סלע -
כרוב (תנ"ך) – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/כרוב_(תנ"ך)
ב אשורית נמצא את ה'כירובו' (kirubu), מונח המציין שור מכונף, דמות המצויה ב מקדשים מסופוטמיים קדומים. בנוסף לשור המכונף, אנו מכירים את דמות האריה המכונף – שדו (shedu) או למסו (lamassu) – אשר מלבד כעיטור על קירות ודלתות המקדשים, מצויים היו שניים מהם (האריות או השוורים המכונפים) כשומרים ...