קטגוריה:נכר (שורש) - ויקימילון
https://he.wiktionary.org/wiki/קטגוריה:נכר_(שורש)קטגוריה:נכר (שורש) השורש נ־כ־ר הוא שורש מ גזרת חפ"נ .
מַכִּיר - האקדמיה ללשון העברית
https://hebrew-academy.org.il › מַכּ...בניין, הפעיל. שורש, נכר. נטייה, מַכִּירָה; הִכִּיר, יַכִּיר, לְהַכִּיר לכל הנטיות. הגדרה. יודע מניסיונו (אדם, מקום וכד'); מבחין; מזַהֶה ...
חוקי שורשים | לומדים מתמטיקה
https://www.m-math.co.il/algebra/square-roots-rulesחוקי שורשים הם המשכם הישיר של חוקי חזקות - משום שכל שורש ניתן להציג כחזקה שהיא שבר. הדף הזה הוא דף מסכם וכולל תרגילים מכל הסוגים. בדף זה 6 חלקים: סיכום וידאו. חוקי שורשים כללים בסיסיים. חוקי שורשים …
שאלה: מה השורש של ''להכיר''? | תפוז פורומים
www.tapuz.co.il › threads › שאלה-מה-השורשSep 13, 2005 · שאלה: מה השורש של ''להכיר''?
הכיר - ויקימילון
https://he.wiktionary.org › wiki › הכירשורש וגזרה, נ־כ־ר, גזרת חפ"נ. בניין, הִפְעִיל ... 6. ההיכרות והידיעה המביאה ליחס המתאים. עוד ראו חז"ל הסבירו שמשמעו כפשוטו שעליו אכן להכיר אם הוא בכורו.
מה השורש של המילה להכיר ומה מיוחד בשורש הזה?
https://www.qatips.net/ask-64519-מה-השורש-של-המילה-להכיר-ומה-.htmlמה השורש של המילה להכיר ומה מיוחד בשורש הזה? ... השורש הוא נכרוהוא מגזרת השורשים של חפנ x. נ. כ. רהשורש הזה שייך לגזרת חפן x. לדעתי הכר או הכיר:) x. נכר הוא מיוחד כי הוא בגזרת חפנ x.
מה השורש של המילה להכיר ומה מיוחד בשורש הזה?
https://stips.co.il › ask › מה-השורש-של-...מה השורש של המילה להכיר ומה מיוחד בשורש הזה? ... השורש הוא נכ"ר והוא מגזרת השורשים של חפ"נ. P · PiK4cHu. נ. כ. ר השורש הזה שייך לגזרת חפ"ן.
הכווין - האקדמיה ללשון העברית
https://hebrew-academy.org.il/2017/08/14/הכוויןAug 14, 2017 · עוד על המילים שנזכרו ברשומה: הוּכַן (פועל), הִכְוִין (פועל), הֻכְוַן (פועל), הַכְוָנָה, הֵכִין (פועל), הִתְכַּוֵּן (פועל), הִתְכּוֹנֵן (פועל), כִּוּוּן, כִּוֵּן (פועל), כֻּוַּן (פועל), כִּוְנוּן, כִּוְנֵן (פועל), כּוֹנֵן (פועל), כּוֹנַן (פועל), כֵּן, מֻכְוָן, …
הכיר - ויקימילון
he.wiktionary.org › wiki › הכיר1. לשון המקרא 2. נוצרה מתרגום המילה recognize באנגלית. 6. ההיכרות והידיעה המביאה ליחס המתאים. עוד ראו חז"ל הסבירו שמשמעו כפשוטו שעליו אכן להכיר אם הוא בכורו. נגזרות [ עריכה] הכרה הֶכֵּר מוכר מילים נרדפות [ עריכה] ידע (1), (4) הציג (3) שכב (4) התעלס (4) פקד (4) הבין, בָּן (6) קלט (6) תפש (6) שמע (6) תרגום [ עריכה]
מה זה הכיר - מילון עברי עברי - מילוג
https://milog.co.il › הכיר"בקונגרס דנו האם להכיר בירושלים כבירת ישראל. ... שורש - נכ"ר. 3. נטיות - לְהַכִּיר, הִכַּרְתִּי, הִכַּרְתָּ, הִכַּרְתְּ, הִכִּיר, ...
מחשבון שורש
www.icalc.co.il › he › מחשבון-שורשמחשבון שורש ריבועי מחשבון שורש ריבועי (Square Root Calculator) מאפשר לחשב את השורש הריבועי (השורש) של מספר לדוגמא שורש 4 שווה ל- 2 מהו המספר? שורש 1= 1.0000 שורש 2= 1.4142 שורש 3= 1.7321 שורש 4= 2.0000 שורש 5= 2.2361 שורש 6= 2.4495 שורש 7= 2.6458 שורש 8= 2.8284 שורש 9= 3.0000 שורש 10= 3.1623 שורש 11= 3.3166 שורש 12= 3.4641 שורש 13= 3.6056
טיפול שורש | שירותי בריאות כללית
https://www.clalit.co.il/he/clalit_smile/Pages/root_canal.aspxMay 18, 2020 · דליפה של חומרי החיטוי – חומר בשם סודיום היפוכלוריט שבו משתמשים לחיטוי תעלות השורש עלול לעיתים לדלוף מחוץ לתעלה ולהגיע לאזורים סמוכים. במצב כזה ייתכן שהמטופל ירגיש כאב מקומי ונפיחות …
מוֹהֵל - האקדמיה ללשון העברית
https://hebrew-academy.org.il/2012/03/27/מוהלMar 27, 2012 · השורש מה"ל, בן זוגו של השורש מו"ל, נוצר בהשפעת הארמית. בארמית יש כמה מילים משורשי ע"ו שהוחלפה בהן הווי"ו בה"א. כך הוא למשל הפועל הארמי רְהַט (=רָץ). השורש רה"ט הארמי מקורו בשורש רו"ט …
השורש הרביעי - ספרים
https://he.chabad.org/library/article_cdo/aid/903109ומזה השורש גם כן אומרו "ומלתם את ערלת לבבכם", רוצה לומר שיקבל וישמע כל מה שקדם זכרו מן המצווה. ... להכיר את סידור התפילה... הגדה של פסח ... אתר זה הוא מחלקה של מרכז המדיה של חב"ד ליובאוויטש.
קטגוריה:נכר (שורש) - ויקימילון
he.wiktionary.org › wiki › קטגוריה:נכרדפים בקטגוריה "נכר (שורש)" קטגוריה זו מכילה את 10 הדפים המוצגים להלן, ומכילה בסך־הכול 10 דפים.
מחשבון שורש ריבועי
www.icalc.co.il › he › מחשבון-שורשמחשבון שורש ריבועי. מחשבון שורש ריבועי (Square Root Calculator) מאפשר לחשב את השורש הריבועי (השורש) של מספר. לדוגמא שורש 4 שווה ל- 2. מהו המספר? שורש 1= 1.0000. שורש 2= 1.4142. שורש 3= 1.7321. שורש 4= 2.0000. שורש 5= 2.2361.
חזר להכרה - מילים ומושגים – חדשון בעברית קלה
https://hadshon.edu.gov.il › filter:הכרשם הפועל: לְהַכִּיר ב… שם הפעולה: הַכָּרָה ב… הִכִּיר את: ידע ... השורש: כ.ר.ז. שם הפועל: לְהַכרִיז. שם הפעולה: הַכרָזָה.
שָׁלֵו - האקדמיה ללשון העברית
hebrew-academy.org.il › keyword › שָׁלֵוהמילים שָׁלֵו ושַׁלְוָה שייכות לשורש של"ו, והפועל יִשְׁלָיוּ – לשורש של"י. שורשים אלו מתחלפים ביניהם, וככל הנראה של"ו הוא השורש המקורי. המשמעות הכללית של השורש של"ו / של"י היא מנוחה ורוגע.
מה השורש של המילה להכיר ומה מיוחד בשורש הזה?
https://www.qatips.net › ask-64519-מ...מה השורש של המילה להכיר ומה מיוחד בשורש הזה? לשון עברית · שורשים · מילים · עברית. השורש הוא נכרוהוא מגזרת השורשים של חפנ X. נ. כ. רהשורש הזה שייך לגזרת חפן ...
טבלאות הנטייה בעברית - Pealim
https://www.pealim.com › 44-lehakirפועל – הִפְעִיל | שורש: נ - כ - רפ׳ הפועל יכולה להיבלע בצורות המילה הזאת. | שם הפועל: לְהַכִּיר lehakir | הווה: מַכִּיר ... לְהַכִּיר. lehakir.
שורש (בוטניקה) – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/שורש_(בוטניקה) שורש הוא איבר הקיים אצל צמחי זרע וחלק מהשרכים. השורש מתפתח לרוב מתחת לפני הקרקע ומשמש לעגינת הצמח בקרקע, וכן לספיגת מים וחומרים אי אורגניים. תפקידו של השורש בצמח לא מסתיים באספקת מזון מן הסביבה. בנוסף, השורש יכול לשמש לאגירת מזון, לאוורור, לרבייה אל-זוויגית, ובצמחים אפיפיטיים גם לתמיכה או לאחיזה. השורש נבדל מהגבעול ומשאר חלקי הצמח על ידי תכונות מבניות הייחודיות לו.
הכיר - ויקימילון
https://he.wiktionary.org/wiki/הכירכתיב מלא. הכיר. שורש וגזרה. נ־כ־ר, גזרת חפ"נ. בניין. הִפְעִיל. הִתְוַדַּע לְזֶהוּתוּ שֶׁל דָּבָר אוֹ שֶׁל פְּלוֹנִי, הִשִּׂיג מֵידַע וְהַבְחָנָה עַל מַהוּתוֹ שֶׁל־. ”וַיַּרְא יוֹסֵף אֶת אֶחָיו, וַיַּכִּרֵם“ ( בראשית מב, פסוק ז) ”וְאֵין הָעָם מַכִּירִים קוֹל תְּרוּעַת ...
השפה העברית - מכיר,מכירה
www.safa-ivrit.org › pronounce › makirלמען האמת, יש בגילוי הזה הפתעה מסוימת: המשמעות היסודית של השורש נכ"ר היא של זרות, חוסר הכרה (נוכרי, נֵכר, להתנכר), בעוד שהמשמעות של מכיר או מכר הוא אדם שאינו זר. להיפוך המשמעות הזה אין היום הסבר, והוא אחד מאותם מקרים שבהם הסיבות הלשוניות נעלמו בנבכי ההיסטוריה. שורשים שבהם פ"א הפועל היא נו"ן שייכים לגזרה הנקראת גזרת חסרי פ"נ, או בקיצור חפ"נ.
שורש (שפות שמיות) – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/שורש_(שפות_שמיות)בדקדוק של שפות שמיות, בהן עברית, מקובל להתייחס לישות מורפולוגית המכונה שורש. שורש הוא יחידה בת 3–4 עיצורים (לעיתים נדירות: חמישה או שישה), הנתונים בסדר קבוע (בדומה ל"מחרוזת"), ומשתלבים במשקלים שונים ליצירת מילים. בבלשנות הערבית מכונה השורש: גִ'דְ'ר (جـِذر). המונח המקובל באנגלית הוא Semitic root.