התפחה בקירור והקפאת בצק ולחם | השולחן
www.hashulchan.co.il › התפחה-בקירורהתפחה במקרר, זה עובד?
על קצה המזלג: שאלות בצק שמרים | מדע בצלחת – לגלות את העולם ...
scienceinmyplate.com › 2015/11/06 › על-קצהNov 06, 2015 · מטרת פעולות אלה היא לחלק את כיסי האוויר באופן שווה ברחבי הבצק, לפזר באופן טוב יותר את השמרים ומזונם, ו"להאחיד" טמפרטורה ולחות – בתגובת התסיסה נפלט חום רב יותר במרכז הבצק, שם מרוכזים רוב השמרים, ואילו השוליים שלו קרירים יותר. משתמשים באופציה זו בעיקר כאשר מעוניינים להמשיך עם ...
השארתי (יותר נכון שכחתי) את הבצק לתפיחה במשך 10 שעות לא במקרר
https://stips.co.il › ask › האם-הבצק-התק...האם הבצק התקלקל - השארתי (יותר נכון שכחתי) את הבצק לתפיחה במשך 10 שעות לא במקרר, האם הבצק התקלקל? הבצק מכיל ביצים. ... אם מדובר בבצק שמרים סטנדרטי ...
פג תוקף: מתי מסוכן לאכול אחרי התאריך?
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4448710,00.html10 טיפים לעבודה עם בצק שמרים - Mako
https://www.mako.co.il › food-cooki...הקמח המומלץ ביותר לבצק שמרים הוא מה שנקרא קמח ללחם, שהוא קמח עשיר בגלוטן. לחלופין, מי שאופה עוגות שמרים באופן קבוע יכול לרכוש אבקת גלוטן בנפרד ( ...
מה ההבדל בין קמח רגיל לקמח מצה? נאור ועדי
https://davidson.weizmann.ac.il/online/askexpert/life_sci/מה-ההבדל-בין-קמח...Jan 23, 2011 · השאלה המלאה: רציתי לדעת מה קורה מבחינה מדעית לקמח בתהליך ההחמצה, כלומר מה ההבדל בין קמח ומים שהחמיצו על ידי שאור או שמרים לבין קמח ומים שלא החמיצו, כמו מצה.
שאלה על בצק שמרים - אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה
https://www.estella.co.il › דיונים › ראשיכשפתחתי את האריזה הריח חמצמץ. האם ניתן לאפות בצק כזה? האם הוא מקולקל? האם ניתן לאפות מאפה מתוק מבצק כזה? או שהכי טוב לנסות ליצר מזה מחמצת (כמו ...
מלכת המטבח: האם אפשר להקפיא בצק שמרים?
www.mako.co.il › food-cooking_magazine › flavors-askAug 07, 2011 · הדבר הכי חשוב להצלחת עוגיות מהסוג הזה הוא הקצפה טובה של החמאה עם הסוכר. דבר נוסף: הבצק המוכן חייב להיות במקרר לפחות 3 שעות, ועדיף לילה שלם. אחרי גלגול העוגיות יש להכניס את העוגיות ישר לתנור. חשוב שהבצק לא יתחמם, כי זה מה שגורם לחמאה להתרכך יתר על המידה, ואז העוגיות מתפשטות ולא ...
השפעת התפחת יתר על הבצק - האופה
https://thebaker.science › השפעת-התפח...אני רק רוצה להבין שהבנתי נכון: אני מדברת על בצק שמרים רגיל. אם התפיחה הראשונה ארוכה מהרגיל-ההתפחה השנייה תתקצר?הבצק שלי יכפיל את נפחו מהר יותר?
השפעת התפחת יתר על הבצק - האופה
thebaker.science › השפעת-התפחת-יתרJun 27, 2019 · בזמן זה הבצק ריבע את גודלו. דגימת הבצק השני לעומת זאת, בילתה 4 שעות בלבד בהתפחה ראשונה (בניגוד ל7 בדגימה הראשונה), בזמן זה הבצק כמעט והכפיל את נפחו. מכאן המשכנו כרגיל, ביצענו עיצוב מקדים לכל דגימת בצק, בעיקר על מנת להקנות חוזק לגלוטן הבצק. זמן קצר מאוד לאחר מכן עיצבנו שתי ככרות ...
האם ניתן להשאיר בצק שמרים להתפחה ללילה שלם? - פורום רכב
https://carsforum.co.il › רכב › אוף-טופיקאפשר גם לילה שלם מחוץ למקרר ! לא יקרה כלום. השאלה אם אתה אופה אחרי התפחה אחת, שנייה או שלישית. ... כאשר אני כמעט ולא לש את הבצק אחרי תפיחה ראשונה.
כמה זמן אוכל לשמור בצק לחם במקרר? - בישול | narkive
https://cooking.narkive.co.il › ...אם הכנתי בצק ורוצה לאפות אותו אחר כך, כמה זמן אוכל לאחסן אותו במקרר? האם אני צריך לעשות ... אבל מעולם לא הייתה לי בעיה לעשות את זה עם שום בצק לחם שמרים.
התפחה בקירור והקפאת בצק ולחם | השולחן
https://www.hashulchan.co.il/התפחה-בקירור-והקפאת-בצק-ולחםבצק שמרים במקרר- לכמה זמן? | פרוג - דף הבית של היוצרים החרדים
https://www.prog.co.il › threads › בצ...הכנתי בצק שמרים גדול לקראת הצהרים ואיכשהוא לא הספקתי לאפות. אחרי שעתיים של תפיחה הכנסתי למקרר כשראיתי שהענינים יעים ;) האם עד מחר יקרה לו ...
לשמור בצק במקרר - לפני או אחרי התפחה? - פורום בישול ומתכונים ...
www.inn.co.il › Forum › Forumיש משהו של אשכנזים שנקרא "פבורקס" בב' רפה. זה דומה לצ'רגה של הונגרים רק בלי אבקת הסוכר בסוף. ואפשר להקפיא לפני הטיגון ויוצא כמו חדש. מניחה שזה דומה מאד. ואם מישהו מכיר פבורקס אשמח לשמוע! בינתיים לא מצאתי מישהו בעולם שמכיר. זה בעצם סוג של שקדי מרק תוצרת בית כי בווארשה לא היה להם ...
לשמור בצק במקרר - לפני או אחרי התפחה? - פורום בישול ...
https://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t837562יש משהו של אשכנזים שנקרא "פבורקס" בב' רפה. זה דומה לצ'רגה של הונגרים רק בלי אבקת הסוכר בסוף. ואפשר להקפיא לפני הטיגון ויוצא כמו חדש. מניחה שזה דומה מאד. ואם מישהו מכיר פבורקס אשמח לשמוע! בינתיים לא מצאתי מישהו בעולם שמכיר. זה בעצם סוג של שקדי מרק תוצרת בית כי בווארשה לא היה להם ...
שאלה על בצק שמרים – אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה
www.estella.co.il › forums › topicהכנתי בצק שמרים לכנת חלה. בסיום הכנת הבצק נזכרתי שלא הוספתי שמרים. ניתן להוסיף את השמרים היבשים לאחר שהבצק התגבש במלואו ולאחד אותו יחד? האם יש צורך להוסיף זאת בדרך מיוחדת עם מים או בכל אפשרות ...
13 טיפים שאולי לא ידעתם על עבודה עם בצק שמרים - קרוטית - Krutit
https://www.krutit.co.il › 10-טיפים-שא...האם מותר להשאיר בצק שמרים ליותר מיום במקרר? הגב. מוטי says: מאי 23, 2020 am31 09:28 am.
האם ניתן להשאיר בצק שמרים להתפחה ללילה שלם? - אוף-טופיק ...
https://carsforum.co.il/topic/328058-האם-ניתן-להשאיר-בצק-שמרים...Aug 15, 2010 · האם ניתן להשאיר בצק שמרים להתפחה ללילה שלם? שימו לב! השרשור הזה בן 531 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש. …
השפעת התפחת יתר על הבצק - האופה
https://thebaker.science/השפעת-התפחת-יתר-על-הבצקJun 27, 2019 · בזמן זה הבצק ריבע את גודלו. דגימת הבצק השני לעומת זאת, בילתה 4 שעות בלבד בהתפחה ראשונה (בניגוד ל7 בדגימה הראשונה), בזמן זה הבצק כמעט והכפיל את נפחו. מכאן המשכנו כרגיל, ביצענו עיצוב מקדים לכל דגימת בצק, בעיקר על מנת להקנות חוזק …
שאלה על בצק שמרים – אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה
https://www.estella.co.il/forums/topic/שאלה-על-בצק-שמריםהכנתי בצק שמרים לכנת חלה. בסיום הכנת הבצק נזכרתי שלא הוספתי שמרים. ניתן להוסיף את השמרים היבשים לאחר שהבצק התגבש במלואו ולאחד אותו יחד? האם …
מלכת המטבח: האם אפשר להקפיא בצק שמרים?
https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/flavors-ask-aviva/Article-13d865e1723a...Aug 07, 2011 · הדבר הכי חשוב להצלחת עוגיות מהסוג הזה הוא הקצפה טובה של החמאה עם הסוכר. דבר נוסף: הבצק המוכן חייב להיות במקרר לפחות 3 שעות, ועדיף לילה שלם. אחרי גלגול העוגיות יש להכניס את העוגיות ישר לתנור. חשוב שהבצק לא יתחמם, כי זה מה שגורם לחמאה להתרכך יתר על …
מה ההבדל בין קמח רגיל לקמח מצה? נאור ועדי
davidson.weizmann.ac.il › online › askexpertJan 23, 2011 · השאלה המלאה: רציתי לדעת מה קורה מבחינה מדעית לקמח בתהליך ההחמצה, כלומר מה ההבדל בין קמח ומים שהחמיצו על ידי שאור או שמרים לבין קמח ומים שלא החמיצו, כמו מצה.
כרמה זמן בצק שמרים יכול לעמוד בחוץ בלי להחמיץ? - פורום ...
https://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t478496Oct 17, 2012 · טוענים שחלק מהשמרים מתים אם שמים אותם במקפיא. לי אמרו לשים יותר מהכמות שכתובה במתכון כדי לפצות, וככה אני עושה בד"כ. (אצלנו השמרים במקרר, והם בסדר גמור...) בהצלחה!
על קצה המזלג: שאלות בצק שמרים | מדע בצלחת – לגלות את העולם ...
https://scienceinmyplate.com/2015/11/06/על-קצה-המזלג-שאלות-בצק...Nov 06, 2015 · מטרת פעולות אלה היא לחלק את כיסי האוויר באופן שווה ברחבי הבצק, לפזר באופן טוב יותר את השמרים ומזונם, ו"להאחיד" טמפרטורה ולחות – בתגובת התסיסה נפלט חום רב יותר במרכז הבצק, שם מרוכזים רוב השמרים, ואילו השוליים שלו קרירים יותר. משתמשים באופציה …
שאלה על בצק שמרים שתפח זמן רב מדי... - פורום בישול ומתכונים
https://www.inn.co.il › Forum.aspxונזכרתי בעוגה רק בשעה 19:00 בערב. כרגע הבצק נמצא במקרר עד שאחליט מה גורלו... השאלה שלי היא- האם הבצק החמיץ והתקלקל? (הוא היה 5 שעות בתנור בערך.