חיפשת:

בצל דבר חריף

בצל שנחתך בסכין בשרית שאינה בת יומה | שאל את הרב | שאלות ...
https://www.yeshiva.org.il/ask/122481
אם מדובר בסכין בשרית "בת יומה" (שחתכו בו דבר בשרי רותח תוך 24 שעות) - לדעת בני אשכנז הבצל אסור באכילה עם חלב, ואילו לדעת בני ספרד ניתן להסיר ממקום החיתוך "כדי נטילה" (כ-2 ס"מ) ושאר הבצל מותר לאכילה. ב. אם מדובר בסכין "שאינה בת יומה" - לדעת בני ספרד מותר לאכול את הבצל במאכל חלבי.
יב – מאכל חריף פרווה בבישול וחיתוך בכלי בשרי – פניני הלכה
https://ph.yhb.org.il/17-32-12
חריף וסכין: אמרו חכמים, שאם חתכו צנון חריף מאוד בסכין בשרית, אסור לאכול את הצנון עם חלב (חולין קיא, ב).וכך הדין בכל מאכל חריף, היינו מאכל שאנשים אינם רגילים לאוכלו לבדו מרוב חריפותו, כדוגמת בצל, שום, פלפל חריף וחריין (שו”ע ...
שאלות בנושא בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין | אתר ישיבה
www.yeshiva.org.il › ask › category
בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין י"ג אלול תשע"ט | הרב אלישיב קפקה filter_list בצל טרף - מטריף את הסיר?
דבר חריף - Eretz Hemdah
http://files.eretzhemdah.org › rabbi_rozenfeld17
דבר חריף. –. מקורות. מקור איסור. חריף. תלמוד בבלי מסכת חולין דף קיא עמוד ב ... הורו חכמי פראג בכיוצא בזה במאכל של בצלים עם בשר שטמנו על שבת בקדרה של חלב שאב.
הגדרת דין חריף | שאל את הרב | שאלות ותשובות | אתר ישיבה
https://www.yeshiva.org.il/ask/61068
מומלץ לעיין בספר "דבר חריף" שכולו עוסק בפרטי דיני חריף. ב. מקור דבריך הוא בדברי הרמ"א בסימן צה סע' ב' וז"ל: " ולא מקרי מאכל דבר חריף משום מעט תבלין שבו רק אם כולו הוא דבר חריף ורובו ככולו".
שאלות בנושא בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין | אתר ישיבה
https://www.yeshiva.org.il/ask/category/585
בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין י"ג אלול תשע"ט | הרב אלישיב קפקה filter_list בצל טרף - מטריף את הסיר?
דבר חריף - din.org.il
din.org.il › 2014/04/09 › האם-צריך
Apr 09, 2014 · אולם, בפרי מגדים או"ח סי' תצד א"א ס"ק ו מביא שיש שהחמירו בדבר חריף הנעשה חלבי שלא לאוכלו עד לאחר 6 שעות מהבשר. המחמיר כדעה זו תבוא עליו הברכה אף שהעיקר להלכה שאין צורך בהמתנה כלל.
קו ההלכה - האם מותר לאכול דברים חריפים בראש השנה? תשובה
https://www.facebook.com › photos
וכן ראיתי בשו"ת עולת יצחק רצאבי (ח"א סי' קפ) שכתב להוכיח מאכילת כרתי בליל ראש השנה והוא בצל, ובצל הוא דבר חריף וע"כ שלא הזהירו על דברים חריפים אלא על דברים ...
הגדרת דין חריף | שאל את הרב | שאלות ותשובות | אתר ישיבה
www.yeshiva.org.il › ask › 61068
מומלץ לעיין בספר "דבר חריף" שכולו עוסק בפרטי דיני חריף. ב. מקור דבריך הוא בדברי הרמ"א בסימן צה סע' ב' וז"ל: " ולא מקרי מאכל דבר חריף משום מעט תבלין שבו רק אם כולו הוא דבר חריף ורובו ככולו".
הלכות בצל | שאל את הרב | שאלות ותשובות | אתר ישיבה
https://www.yeshiva.org.il/ask/77612
ב"ה שלו-ם וברכה, על פי חכמינו זיכרונם לברכה, דבר חריף, כגון: בצל ושום, מעוררים טעמים שנבלעו בכלים אף כאשר הטעמים נפגמו אחר שעברו 24 שעות מהשימוש בבשר\גבינה.
דבר חריף - המתנה שש שעות | דין - שאל את הרב
https://din.org.il › ... › בשר בחלב
ערב טוב לרב רציתי לדעת עם דבר שבלוע מבצל כגון סכין בשרי בן יומו שחתך בצל ואכלתי תבצל אני צריך לשמור 6 שעות? 2 האם חננ אומרים גם בדבר שהוא לא ...
דבר חריף | תורת הר עציון
https://www.etzion.org.il › yoreh-deah
מה דינו של בצל שנחתך בסכין בשרית? ומה דינה של סכין חלבית שחתכו בה אחר כך בצל זה?
מרק עם בצל שבושל בסיר בשרי | שאל את הרב | שאלות ותשובות | אתר ...
www.yeshiva.org.il › ask › 88015
139 שאלות נוספות בנושא בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.
שאלות בנושא בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין | שאל את הרב - אתר ישיבה
https://www.yeshiva.org.il › category
בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין | צילום: אריה מינקוב ... טיגנו בצל במחבת חלבית ואח"כ בסיר בשרי ... בצל שנחתך בסכין בשרי כדי לבשלו עם דג.
דבר חריף | תורת הר עציון
https://www.etzion.org.il/he/halakha/yoreh-deah/kashrut-and-issur-veheter/דבר-חריף
Apr 09, 2014 · לדין דבר חריף יש השלכות רבות. כך, לדוגמא, בלנדר שחתכו בו בשר קר - אינו הופך לבשרי, כי דבר קר אינו מעביר טעם; אך אם חתכו בו בשר ובצל ביחד - הבלנדר הופך מיד לבשרי.
חומץ - דבר חריף | דין - שאל את הרב
din.org.il › 2016/03/27 › חומץ-דבר-חריף
Mar 27, 2016 · חומץ מכל סוג שהוא נחשב דבר חריף כמבואר בש"ך בסי' סט ס"ק לח. אינני יודע לתת הגדרה ברורה על החריפות, ברור שכאשר הוא מדולל והחריפות לא מורגשת הוא כבר לא חריף. כידוע מדברי הפוסקים לגבי בצל מטוגן ועוד.
דבר חריף בצל בסכין בשרית - din.org.il
din.org.il › 2014/09/10 › בצל-שנחתך
Sep 10, 2014 · בצל שנחתך בסכין בשרית ובושל בסיר פרווה. ט״ו באלול ה׳תשע״ד (10/09/2014) שלום רב, שתי שאלות בענייני בשר בחלב. 1) מכסה של סיר חלבי שבישלתי בו, שטפתי אותו במים והנחתי אותו במייבש ואז החליק לי לשיש שכנה שלי הרימה אותו ואמרה לי שזה עדיין חם, יש לציין שלפני פסח הכשרנו את השיש ואנחנו בדרך ...
יב – מאכל חריף פרווה בבישול וחיתוך בכלי בשרי - פניני הלכה
https://ph.yhb.org.il › ... › לב - כללי הכשרת כלים
מאכל חריף הוא מאכל שאין רגילים לאוכלו לבדו מחמת רוב חריפותו, כדוגמת שום, בצל ופלפל חריף. נחלקו הראשונים בדין מאכל חריף פרווה שבושל בכלי בשרי או חלבי.
דין חריף בהלכה - דעת - לימודי יהדות באור החסידות
https://daat.org.il › shut › דין-חריף-בהלכה
אני חתכתי בצל עם סכין בשרי, והכנסתי את הבצל לתוך תנור חלבי, הסכין השתמשתי בו באותו היום ... אבל אם חתכו עם הסכין בצל – דבר חריף, אז החריפות שהסכין מקבל, ...
נ"ט בר נ"ט בדבר חריף | שאל את הרב | שאלות ותשובות | אתר ישיבה
https://www.yeshiva.org.il/ask/15013
ידוע שאם חותכים דבר חריף (למשל בצל) עם סכין פרווה על קרש בשרי (אפילו שאינו בן יומו ואפילו בצונן) - הבצל הופך לבשרי. ראיתי בספר קצש"ע בב"ח של הרב פפויפר שהביא מחלוקת באחרונים, מבלי להכריע, מה דין הסכין במקרה זה: האם הבצל הופך אותו לבשרי מכוח טעם הבשר שבלע (מ"ב סימן תנ"א, חכ"א כלל מ"ט ...
דין בצל ושום | מכון התורה והארץ-'למעשה' אקטואליה הלכתית
https://www.toraland.org.il › לפני-מיון
שום הוא דבר חריף כמו בצל. 2. דבר חריף נותן טעם לשבח גם אחרי 24 שעות ואם הסכין חלבית אין לאכול את הבצל/שום בארוחה בשרית 4. הכלי לא נטרף אלא א"כ הסלט שהה בו ...
דבר חריף | תורת הר עציון
www.etzion.org.il › he › halakha
Apr 09, 2014 · לדין דבר חריף יש השלכות רבות. כך, לדוגמא, בלנדר שחתכו בו בשר קר - אינו הופך לבשרי, כי דבר קר אינו מעביר טעם; אך אם חתכו בו בשר ובצל ביחד - הבלנדר הופך מיד לבשרי.
מה דיניו המיוחדים של דבר חריף לעניין כשרות? - הלכות שבכל יום
https://www.orach.org › wdw-qa-posts
בהגדרת מאכל חריף נכללים: שום, בצל חי, צנון, חזרת, פלפלים חריפים, לימון, דג מלוח מאוד, זנגביל ומלח. גם מלפפונים או זיתים הכבושים בחומץ או במלח, אם הם חריפים ...
פלפל חריף: כל מה שלא ידעתם ושרף לכם מדי לשאול
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3388028,00.html
Apr 17, 2007 · צ'יפס חריף בעיטור "Death sauce" (צילום: אסף רונן) "אני לא הרפתקן ולא ספונטני", סותר יובל נחמקין (38), מורה לאמנות לחימה ויבואן של סכיני מטבח מקצועיות ורטבים חריפים.