חיפשת:

בצל בלילה

האם בצל באמת סופח אליו מחלות? - Mako
https://www.mako.co.il › articles
אמונה טפלה שמקורה כבר במאה ה-16 מזהירה שבצל סופח אליו מחלות ולכן מסוכן לאכול אותו. המדע מוכיח: אין לסברה הזאת שום קשר למציאות.
מתכון קלאסי: טבעות בצל מטוגנות ופריכות כמו במסעדה - הכל טעים
https://www.hakoltaim.co.il/1943
אין ילד – או מבוגר – שלא אוהב טבעות בצל מטוגנות היטב בתוך בלילה פריכה ומנחמת. המתכון הזה אמנם פשוט מאוד, אבל את התוצאה אין דרך לתאר מלבד שלמות
איסור לינת לילה - ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org › wiki › איסור...
בהלכות כשרות, איסור לינת לילה הוא איסור באכילת בצלים, שומים וביצים שנקלפו ועבר עליהם לילה, מפאת סכנה שרוח רעה שנכנסה בהם תעבור לאדם ותגרום למותו.
בצל שום וביצה שעבר עליהם הלילה | בית מדרש ג. אסף - אתר ישיבה
https://www.yeshiva.org.il › midrash
אסור לאכול שום, בצל וביצה קלופים שעבר עליהם לילה שלם, מאחר ושורה עליהם רוח רעה. ב.אם נשאר מעט שערות בראש הבצל או השום, או מעט מן הקליפה- מותרים באכילה.
בהלכות לינת לילה בשום בצל וביצה קלופים - בד"ץ בית יוסף
https://www.badatz.biz › article › דיני...
איסור לינת לילה נאמר על שום, בצל, וביצה שנקלפו ונשארו כשהם קלופים לילה, ... וכדמשמע בתוס' בבבא מציעא (קי: בד"ה יצא בלילה), בדין הלנת שכר שכיר. ע"ש.
בצל שעבר עליו לילה- הרב יהודה הלוי עמיחי
https://daat.ac.il › kitveyet › emunat
הגמ' (נידה יז ע"א) אומרת על חמשה דברים שהעושה אותם - מתחייב בנפשו ודמו בראשו. בין חמשת הדברים הוזכרה אכילת שום קלוף, בצל קלוף וביצה קלופה שעבר עליהם לילה. דברי ...
בצל שעבר עליו הלילה - הידברות | שאל את הרב - הידברות
https://www.hidabroot.org/question/217371
Nov 11, 2016 · תשובה. שלום רב, אין להשתמש בבצל שום וביצה קלופים שעבר עליהם הלילה. גם אם היו מכוסים או מונחים בתוך מקרר. וכדי שהם לא יהיו אסורים באכילה העצה היא להשאיר עליהם חלק מהקליפה או השורש או לערב אותם ...
דינם של ביצה ובצל שהיו מגולים בלילה | נצח ישראל
https://net-sah.org/faq/17784
Mar 03, 2008 · אוסרים בצל או ביצה קלופה, ששהו כל הלילה, אפילו מכוסים בגלל רוח רעה. אולם לפי רבינו, יש לאסור בצל או ביצה קלופה, ששהו כשהם גלויים, בין ביום בין בלילה, בגלל חשש ששרצים יטילו בהם לארסם.
בצל וביצה שעבר עליהם הלילה - שטורעם.נט כל חב"ד יודעת
http://shturem.net › ...
שאלה: מהו האיסור של אכילת שום קלוף בצל קלוף וביצה קלופה שעבר עליהם הלילה, ... ועל אף שבעלי המפעל לא הצליחו להבין מה רע בבצל שישן בלילה, שלשם כך הם נאלצים ...
לינת לילה בבצל שום וביצה קלופים | כושרות - ייעוץ והכוונה בכשרות
https://www.kosharot.co.il › index2
בגמרא[1] מובא שעל בצל, שום או ביצה שעבר עליהם הלילה כשהם קלופים חלה רוח רעה, ... כגון בצל או ביצה שטוגנו בשמן, נחשבים כתערובת שמותר להשהותה בלילה.[15].
בצל ולילה טוב - Ynet
https://www.ynet.co.il › articles
מי שסובל מנדודי שינה, שווה לו לדעת: אכילת כמות הגונה של בצל לבן רגיל היא דבר ... בצל בארוחות הלילה (וזה לא היה קורה להם ביום, אם היו אוכלים בצל, רק בלילה ...
בצל שעבר עליו לילה | מכון התורה והארץ-'למעשה' אקטואליה הלכתית
https://www.toraland.org.il › ...
בין חמשת הדברים הוזכרה אכילת שום קלוף, בצל קלוף וביצה קלופה שעבר עליהם לילה. דברי הגמ' לא הובאו להלכה בדברי הרמב"ם ולא בשו"ע, אולם הובאו הדברים בספרי הפסיקה ...
בצל מקולף שנשאר בלילה מעורב בעוד ירקות | דין - שאל את הרב
https://din.org.il/2018/07/23/בצל-מקולף-שנשאר-בלילה-מעורב...
Jul 23, 2018 · שאלה: שלום, רציתי לשאול בקשר לסלט ירקות שיש בו גם חתיכות בצל ולא תיבלתי אותו בכלל (ללא שמן או מלח וכד') ונשאר בלילה, האם זה כמו בצל מקולף שנזהרים מלאכול אם נשאר בלילה? תשובה: כיון שהוא מעורבב בתוך סלט אין חשש. מקורות: נדה (יז ...
בצל בגרביים בלילה: ביקורות, שעבורן לבשו את הסוליה ...
https://farm-iw.desigusxpro.com/posadka/ogorod/...
למה לשים בצל בגרביים על כפות הרגליים והעקבים בלילה. בצלים מכניסים גרביים בלילה לריפוי מהיר נזלת ושיעול, תוריד את החום. שיטה זו משמשת גם למניעת מחלות נגיפיות כתוצאה מהתכולה הגבוהה של ויטמין c, במיוחד עם חסינות חלשה.
בצל שעבר עליו לילה- הרב יהודה הלוי עמיחי
https://daat.ac.il/daat/kitveyet/emunat/30/03006.htm
סיכום. 1. מן הדין מותר לאכול בצל מקולף אף אם שהה יותר מלילה ללא בישול או טיגון. המהדרין נוהגים להחמיר בכך ולא לאוכלו. 2. אם הבצל התבשל או טוגן לפני ששהה לילה - מותר לאוכלו לכו"ע. 3. אם נשארה קליפה על ...
בהלכות לינת לילה בשום בצל וביצה קלופים - בד"ץ בית יוסף
https://www.badatz.biz/article/דיני-לינת-לילה-בשום-בצל-וביצה...
בס"ד משה יוסף דיני לינת לילה בשום בצל וביצה קלופים, ולאור החידושים בתעשיית המזון בימינו במפעלי תעשיית הסלטים, כמו גם במטבחי מזון תעשייתים, נצרכים כמויות גדולות של בצל או שום, לפיכך מקובל במקומות אלו להשתמש בבצל הנרכש ...