גיבורות בשואה: נלחמו בנאצים כדי שהיהודים לא יימחקו מההיסטוריה
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5076266,00.htmlגבורתן של אימהות יהודיות בהצלת ילדיהן | ילדים בשואהילדים בשואה
http://www.children-holocaust2.co.il › ..."בארכיון ההיסטורי היהודי בוורשה מצוי מסמך ובו סיפור על הצלתה של אחת הילדות, שרק לפני כעשר שנים פנתה למדור "הילדים ללא זהות", וביקשה עזרה לחשיפת זהותה ועברה.
"להיות אישה באושוויץ" – מתוך 'עושים זיכרון' : הפודקאסט של ...
https://www.yadvashem.org/he/podcast/podcast-3גורלם של נשים וגברים בשואה היה זהה מנקודת המבט של גרמניה הנאצית, כשהסוף שלהם הוא חד וברור – השמדה. מעדויות, ספרי זיכרונות, תעודות היסטוריות ומחקר, של ניצולות שואה אנו מבינים שהמסלול שעברו נשים וגברים בדרך למותם היה ...
נשים יהודיות בשואה - ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org › wiki › נשים...הילה שמיר, הנשים בשואה: סיפור הגבורה של הגזע ה"נחות"(הקישור אינו פעיל), אתר מוטק'ה, 12 באפריל 2007. נירה רוסו, ארוחה אפלטונית, באתר הארץ, אפריל 2003; אמהות ...
אמא כמוך | ישראל היום
https://www.israelhayom.co.il › article"האישה היהודייה החדשה" שנולדה בשואה נכנסה לעולם שהיה בנוי לגברים • כיצד היא עיצבה את ... אבל רציתי לקרוא יומנים שכתבו אימהות בתוך הגטאות.
נשים בתקופת השואה - Yad Vashem
www.yadvashem.org › he › educationבמציאות שכפו המלחמה והשואה, נאלצו נשים להתמודד עם סיטואציות חדשות ולא צפויות, ועם דילמות מהותיות ולקבל החלטות גורליות וקשות. הן ניסו ככל שניתן לשמור על משפחותיהן, להשיג למזון, למצוא עבודה ולהגן על ילדיהן, גם אם במחיר קשה מנשוא של פרידה.
אמהות בצל השואה - מורשת, בית עדות
https://www.moreshet.org › uploads › 2021/10עבור אמהות רבות היה איבוד הבית אירוע שערער את מסגרת החיים הבסיסית שבה ... את האמהות בשואה, והוביל להיפוכה של ההתנהגות הטבעית. למען הבטחת חיים לבן ולבת.
Love | כתמים של אור - להיות אישה בשואה | יד ושם
www.yadvashem.org › yv › heבגטאות, האימהות היו עסוקות בהישרדות יום-יומית, בעיקר באספקת מזון ושמירת ההיגיינה למניעת מחלות. אימהות בהיריון רצו ברוב המקרים להפסיק את הריונן, שכן הבינו שלא יוכלו להאכיל את הרך הנולד ולטפל בו, כשיתר המשפחה שורדת בקושי. אף־על־פי־כן היו מקרים בודדים שנשים, דווקא בגלל המוות האורב בכל מקום, רצו ליצור חיים חדשים.
אמהות בצל השואה: המשפחה והאם בצל האיום הנאצי
https://lib.cet.ac.il › Pages › subמילות המפתח: גטאות (שואה), נשים בשואה, אימהות וילדים אחד מתפקידי האמהות החשובים ביותר בתקופת השואה היה האחריות על אספקת המזון וחלוקתו בין בני המשפחה.
Love | כתמים של אור - להיות אישה בשואה | יד ושם
כמיליון וחצי ילדים נספו בשואה. לכל ילד שנספה היו הורים שעמדו חסרי אונים ולא יכלו למנוע את רצח ילדיהם. האימהות, שגם הרוצחים מזהים את הקשר ההדוק עם ילדיהן, מקבלות לפיכך יחס בהתאם: הגורל המיועד ...
כך נולדה מחדש האם היהודייה בין גדרות הגטו - מקור ראשון
www.makorrishon.co.il › magazine › 263803Sep 13, 2020 · לעיתים אלו עדויות מזעזעות על מקרים של אמהות שנאלצו לפגוע בילדיהן, כמתואר למשל ביומנה של ניצולת השואה מרים בידרמן, "שנות ילדותי בגטו ורשה" (פורסם בהמשכים בעיתון "דבר"): "ברגע זה של מתיחות החל פתאום תינוק אחד לבכות. אמו כיסתה מהר בידה את פי התינוק, אך בשום אופן לא הצליחה להשתיקו. הבחנו איך הגרמנים נעצרים ומקשיבים, ואז חנקה האם במו ידיה את תינוקה.
קתרינה פרנק - אימהות | כתמים של אור - להיות אישה בשואה | יד ושם
www.yadvashem.org › yv › heהיא היתה אחות בבית החולים היהודי. ב־1941 נישאה לז'אק פרנק. הזוג הסתתר באמסטרדם, אך נתגלה ושולח למחנה ווסטרבורק. קתרינה הייתה בחודש השישי להריונה כשהגיעה למחנה, וילדה את בנם קלרנס, במאי 1943. ז'אק הספיק לראות את בנו פעם אחת לפני ששולח לסוביבור, שם נרצח. קתרינה שלמדה ריקוד בנערותה, הצטרפה לצוות הבידור של המחנה. באחת ההופעות נכח אדולף אייכמן.
תשובות מן התופת: הדילמות ההלכתיות בשואה - מקור ראשון
https://www.makorrishon.co.il › juda...האם מותר לאכול בשר אדם מת כדי לשרוד? או להשתיק בכי של תינוק עד כדי חניקתו למוות? הרב ד"ר יחזקאל ליכטנשטיין, בן לניצולי שואה ורב קיבוץ בעברו, ...
נשים יהודיות בשואה: למה לא מדברים על זה?
www.ynet.co.il › articles › 0,7340,L-4952592,00Apr 23, 2017 · כשאנחנו חושבות על תמונות איקוניות של השואה, אנחנו בדרך כלל נחשוב על התמונה של הילד היהודי שעומד עם ידיים למעלה בגטו ורשה. ואף על פי שעומדות לידו עומדות נשים מפוחדות, הנוכחות שלהן לא נתפסת כחשובה. זאת, למרות התפקיד החשוב של נשים בדאגה לילדיהן בגטאות.
נשים יהודיות בשואה: למה לא מדברים על זה?
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4952592,00.htmlApr 24, 2017 · לדבריה, נשים יהודיות בשואה נאלצו להתמודד באופן שונה עם השינויים שהתרחשו. הבריחה של גברים רבים מפולין לברית המועצות ,אילצה את הנשים לקחת על עצמן תפקידים של מפרנסות במקום הגברים, והמחסור במזון אילץ אותן למצוא פתרונות ...
אמהות בשואה: שימותו כגיבורים יחד איתי - און לייף
https://www.onlife.co.il › generalאמהות בשואה ניסו לעשות את הבלתי אפשרי: להציל את עצמן ולגונן על ילדיהם. הסיפורים מתוך ההפרק אמהות ובנות, בספר אל "האחות הלא ידועה" חושפים את ...
כתמים של אור - להיות אישה בשואה | יד ושם - Yad Vashem
https://www.yadvashem.org › mother...אימהות. הקדמה. הקדמה · גניה יודסקי · קתרינה פרנק. כמיליון וחצי ילדים נספו בשואה. לכל ילד שנספה היו הורים שעמדו חסרי אונים ולא יכלו למנוע את רצח ילדיהם.
נשים יהודיות בשואה: למה לא מדברים על זה? - Ynet
https://www.ynet.co.il › articlesחוויותיהן של נשים בשואה היו שונות מחוויותיהם של הגברים, וכדי להבין את השואה חשוב להבין גם את השוני הזה. אז איך קרה שכמעט ולא מדברים על נשים ...
גיבורות בשואה: נלחמו בנאצים כדי שהיהודים לא יימחקו מההיסטוריה
www.ynet.co.il › articles › 0,7340,L-5076266,00Jan 27, 2018 · יום הזיכרון הבינלאומי לשואה שמצויין היום (שבת), הוא הזדמנות לשפוך אור על פועלן של הנשים האמיצות, שלחמו כשוות בין שווים. העדויות הפכו לספר לפני כמה שבועות הגיע לידי תחקירני חברת MyHeritage המתמחה בשורשים משפחתיים ספר נשכח בשם חנה'קה, המגולל את סיפורה של הנערה יהודית ששימשה כבלדרית של המחתרת היהודית בגטו ביאליסטוק.
נשים יהודיות בשואה – ויקיפדיה
https://he.wikipedia.org/wiki/נשים_יהודיות_בשואהאמהות בשואה בפורטל אונלייף, 2 במאי 2011. חקר נשים והשואה: תרומה משמעותית או תופעה אופנתית, מאת דליה עופר, באתר יד ושם; פרופ' דליה עופר על החוויה הנשית בשואה, באתר יד ושם
כך נולדה מחדש האם היהודייה בין גדרות הגטו - מקור ראשון
https://www.makorrishon.co.il/magazine/263803Sep 13, 2020 · במחקרה, שקיבל את הכותרת "אמהוֹת במשבר – שינוי דפוסי אמהוּת בשואה", היא מראה כיצד אופי של אמהות עשוי לעבור תמורות כדי לארגן מחדש את חיי …
"להיות אישה באושוויץ" – מתוך 'עושים זיכרון' : הפודקאסט של יד ושם.
www.yadvashem.org › he › podcastהדרך אל המוות בשואה היתה זהה עבור גברים ונשים מנקודת המבט של גרמניה הנאצית, כשהסוף שלהם הוא חד וברור- השמדה. בפועל ועל סמך עדויות רבות של ניצולות שואה אנחנו מבינים שהתמונה היתה קצת יותר מורכבת מזה.